Overslaan en naar de inhoud gaan

On the road

On the road

Dag 2. Van Los Angeles naar Las Vegas. Volgens TomTom een trip van 5 uur, en dat klopte. Het rijden hier is absoluut niet te vergelijken met het verkeer in Nederland. Misschien lag het ook wel aan de auto, een 6 cilinder, gloednieuwe Buick LaCrosse. De bescherm strips zaten nog op de deurgrepen.

We begonnen de dag met het strelen van onze koffers en een kopje koffie. Daarna op naar het auto huurbedrijf. De auto die we oorspronkelijk hadden gehuurd was niet echt groot, er kon maar 1 koffer in de achterbak. Dat zou betekenen dat de andere op de achterbank zou moeten komen. No way, we gingen voor de upgrade. Kost was center maar dan hebben we ook wat. Alle bagage past netjes in de achterbak, zo voel je je toch een stuk veiliger.

Toen ik eenmaal in de auto zat en de sleutel omdraaide dacht ik dat de auto al stuk was. Ik hoorde geen motor lopen, na een kleine blik op het dashboard zag ik dat het aan mij lag. Hij was gewoon stil, heel erg stil. TomTom tegen de vooruit geplakt, sorry alvast voor de zuignap afdrukken op de gloednieuwe auto, en zachtjes het gas indrukken. Wat een fijne auto zeg. Ik zag heel erg op tegen het verkeer hier, maar met een goede auto onder je kont hoef je je nergens zorgen over te maken. Op naar het hotel.

Vanaf het hotel in LA was het nog een eindtje voordat we de stad uit waren. Zonder TomTom hadden we waarschijnlijk nog niet eens de parkeerplek af kunnen komen. Stiekem af en toe even het gas wat dieper indrukken, heel voorzichtig ik hoef niet het onderwerp te worden van de volgende aflevering van Cops.

Na 10 minuten rijden had ik het verkeer wel redelijk door. Vijf baans wegen zijn toch echt wel heerlijk. Nog een vordeel van het verkeer hier is het beleid dat je in je eigen baan “moet” blijven. Het voordeel is dat je iedereen van elke kant kan inhalen. Het klinkt raar voor Nederlandse begrippen maar het rijd zo veel lekkerder. Je bent niet meer bezig met het zoeken naar dat gaatje in de rechterbaan. Als ze je willen inhalen doen ze dat maar rechts als het links niet kan.

Toen we LA eenmaal uit waren gereden was het verkeer een stuk rustiger. Niet uitgestorven maar gewoon heel goed te doen. Mooi voor mij om even te testen hoe de cruise control werkt. Na 20 seconden klooien had ik het door. Snelheid op 70 MPH gezet en het enige wat ik nog hoefde te doen was sturen. Zoals ik al eerder zij was het een trip van 5 uur rijden. In deze auto voelde het alsof ik van Lelystad naar Almere was gereden. Toen we in Las Vegas aangekomen waren en uit de auto stapte ik nog fit, geen last van mijn benen, niet moe. Wel toe aan een douche.

We zijn in Vegas dus nemen we ook een hotel aan de Strip. Het is Circus Circus geworen. Een goed betaalbaar hotel aan de strip. Ingechecked, gedouched, gegeten en op naar ons bedje.