Overslaan en naar de inhoud gaan

Viva Las Vegas

Viva Las Vegas

Heerlijk geslapen de eerste nacht in Vegas. Wat een ongelovelijke stad is dit. Een bonte verzameling hotel/casinos. Het is hier op dit moment dik in de 30 graden, prima weertje dus.

Amerikanen zijn rare mensen. Geobsedeerd door veiligheid en af en toe iets te vriendelijk. Mind your stap, drive safe, report drunk drivers, watch the stairs, safety first. Overal kom je deze termen tegen, waarschijnlijk zijn ze bang dat als ze je niet waarschuwen voor de trap van drie trede voor je neus en je valt, dat je ze dan gaat aanklagen. Toen we net in het land waren viel het ons op dat Amerikanen een vriendelijk volk zijn. Iedereen zegt netjes gedag tegen je, Hi how are you!. Pas wel op dat je niet meer terug zegt dan, fine thank you. Dat is ook alles wat ze verwachten van je. Alleen wanneer je voor de 500ste keer Where are you from? hoort begint het te kriebelen. Je wil zo graag Shut up, zeggen maar je doet het niet. From Holland is dan het antwoord. Wat je daar als antwoord van ze krijgt is altijd een verrassing. Een paar voorbeelden: England? Poland? Oh thats nice (huh?!?). Ze weten niet eens waar het ligt waarschijnlijk.

Vandaag ook de Strip verkent. Je kan je flink verkijken op de grootte van de Strip. Het is echt enorm, niet te lopen. Het lijkt wel een avondvierdaagse compleet met de blaren op je voeten. Gelukkig hebben ze een Starbucks waar je dat even kan zitten en een kopje koffie kan bestellen. Gewone koffie hebben ze niet wel 300 smaakjes :). Natuurlijk even het gondel tochtje gedaan in The Venatian. Onze gondelier deed zich voor als een Italiaan die Guiseppe heet. Waarschijnlijk gewoon een Amerikaan die John heet en nog nooit zijn eigen land is uit geweest. Toen hij vroeg waar we vandaan kwamen en we het bekende antwoord gaven vroeg hij hoe ver het varen was, huh??!!?. Toen ik zei dat je door de bergen moest om van Nederland naar Italieë te gaan zag ik de verbazing op zijn gezicht. Mooi volk.

We hebben nog nooit zoveel winkels bij elkaar gezien als in het kleine stukje strip dat we vandaag verkent hebben. Elk hotel heeft een shopping mall van op z’n minst 50 winkels. Tussen de hotels liggen ook nog eens shopping malls met per stuk ook nog eens zo’n 150 winkels elk. En ze zijn allemaal hetzelfde. Van Haute coutour tot vreethallen (food courts). Na een hele dag lopen kwamen we verslagen terug op de kamer. Pas de helft van de strip gezien!!! Gelukkig hebben we nog 1 dag hier. Maar dat is voor ons wel genoeg. Gokken is niet ons ding en winkelen (nou ja, voor mij dan) ook niet. Nu lekker op het bedje liggen met de voetjes omhoog en wat onvervalste Amerikaanse televisie kijken.