Overslaan en naar de inhoud gaan

Leaving Las Vegas

Leaving Las Vegas

The open road again. Weg van alle drukte van Las Vegas en op naar de rust in de Grand Canyon. Ik wist niet dat een stad zo'n impact kan hebben op iemand. Vooral geestelijk bedoel ik. Gesloopt ben je na een paar dagen lopen en rinkende belletjes. Maar zeker een ervaring.

Eerst even wat ontbijt gehaald in het casino en daarna de spullen in de auto gezet. Aangezien we weer even terug zijn in het hotel zondagavond, hebben we maar even die avond vastgezet. Het is toch best ver rijden. Vanaf Las Vegas is het ongeveer 5 uurtjes rijden naar de Grand Canyon. We hebben eergisteren een kamer gereserveerd bij het Best Western hotel aan de rand van het park. Toch wel handig dat internet. Wat een ongelofelijke saaie weg was het zeg, 100 mijl rechtdoor gaat op een gegeven moment wel z’n tol eisen op je oogleden, maar we hebben het volgehouden. Het is bizar om tijdens een rit van zoveel verschillende landschappen te veranderen. We begonnen in de chaos van Las Vegas, daarna de snelweg uit Las Vegas, een stuk langs de Hoover Dam (die trouwens kleiner is dan ik had verwacht) en dan de woestijn in. Honderden kilometers rechtdoor met aan weerskanten van de auto zand en rots. Het was trouwens wel drukker op de weg dan we hadden verwacht. Niet het “je komt niemand tegen voor uren” verhaal.

Na de woestijn kwamen de bossen van Arizona en daarmee ook een serene rust. Jammer dat m’n oogleden het daar ook mee eens waren. Na eerst aangekomen te zijn bij het verkeerde Best Western hotel, bedankt TomTom, zijn we op instructies van de mevrouw bij de receptie doorgereden naar het goede hotel. Niet alleen het landschap veranderde, ook de voertuigen op de weg. Waar het in Las Vegas nog allemaal Mustangs (schijn je daar gratis te kunnen krijgen), Cadillacs en Hummers waren, zijn het nu allemaal pickups en aftandse auto’s. Wat een mooie kamer zeg, breedbeeld tvtje, ruime bedden en een heleboel ruimte. Oh ja en gratis internet, altijd goed. Het nieuws volgen blijft toch wel leuk. We gaan nu even lekker chillen, er schijnt een sauna te zijn en wat tv kijken. Uitrusten van de reis. Morgen gaan we het park in en kijken wat we daar allemaal tegenkomen. Nu eerst even wat foto’s uploaden en dan chillen. See ya later from the Grand Canyon State.