Overslaan en naar de inhoud gaan

Rare jongens die Amerikanen deel I

Rare jongens die Amerikanen deel I

Zomaar even tussendoor wat dingen die mij opvallen aan de Amerikanen. Je hoeft geen Micheal Moore te zijn om te zien dat er een aantal dingen niet kloppen in dit land. Van televisie tot de val van de dollar. De media is heel erg zijn best aan het doen om de amerikaan af te schilderen als een bang, altijd opzoek naar extra geld volk. De reclames op tv zeggen daar al genoeg over. Je wordt bang gemaakt met spotjes van mensen in een rechtzaak die hun leven verknallen omdat ze niet genoeg geld hebben voor de schade aan de auto van de tegenpartij. Dan komt er altijd een mannetje in beeld die zegt je wel te helpen. Ja ja.

Alhoewel het vrij slecht gaat met dit land qua financien is er geen tekort aan bedrijven die maar al te graag krediet verlenen aan mensen zonder al te veel vragen. Dat is de reden waarom ze uberhaupt in de problemen zitten. Maar de spotjes zijn niet aan te slepen.

Eten, om mijn hemel, wat kunnen die amerikanen eten. Als je denkt ‘s morgens even rustig het nieuws te kunnen kijken, wordt je in het reclame blok dood gegooid met hamburger reclames. ‘s Ochtends, je wordt er gewoon misselijk van. Op straat loopt ook altijd iedereen te eten of te drinken. In de winkelcentra zijn complete foodcourts met evenvel stoelen als een gemiddelde Nederlandse bioscoop, en elke is gevuld met een etende Amerikaan (of toerist).

Hoger dan medium moet je als Nederlander nooit gaan als het gaat om menu’s. Ik zit al vol als ik naar de lege beker kijk die ze gaan vullen wanneer je een large besteld. En je ziet ze er gewoon mee lopen, die anderhalf liter emmers gevuld met frisdrank. Lekker de hele dag lurken aan de emmer.

Dit is ook de reden dat er 2 amerikanen zijn. Wanneer het gaat om vrouwen, hele dikke en hele dunne. Wanneer het gaat om mannen, hele dikke en hele gespierde. Wie met wie omgaat laat zich al raden. Een groot voordeel voor ons is dat wij tot de “slanke” behoren in dit land.

Wij denken dat we het moeilijk hebben met alle allochtonen maar in L.A. en Las Vegas werkt er bijna geen enkele Amerikaan in de horeca of entertainment. Het zijn allemaal Mexicanen of Aziaten. De voertaal onder het personeel is dan ook overal Spaans of Chinees. Sommige spreken zo gebrekkig engels dat we moeite hebben met begrijpen. Er zijn hier ongelovelijk veel Aziaten, veel meer dan we hadden verwacht.

Zo dat zijn wat dingetjes die me zijn opgevallen in dit land.