Overslaan en naar de inhoud gaan

The City

The City

Niet Frisco, ook niet San Fran, maar The City. Zo noemen de locals hun stad. En ze zijn er nog trots op ook. Het is net een klein land zoals het hier gepromoot wordt. Wel een mooie stad, erg druk maar wel mooi. Vandaag zijn we bij Fishermans Warf geweest. Een toeristen plaats bij het water. San Francisco, de stad van Harry "Dirty Harry" Callahan, Sean Connery in "The Rock" en natuurlijk "Full House", iets wat Wen natuurlijk weer wist.

Eindelijk hebben we een hotel waar het beeld van de televisie goed is. Niet dat we daarvoor hier zijn natuurlijk maar het is wel leuk om de nieuwste series te volgende voordat ze over 2 jaar in Nederland te zien zijn.

Vandaag lekker ontbeten in het hotel en ons klaar gemaakt om naar de binnenstad van SF te gaan. Vandaag staat Fishermans Warf op de planning. Het is ook echt een werf met veel toeristische winkeltjes en veel eettentjes. Vooral seafood doet het goed hier. Ook is dit het punt van de vele boottochten die je kan maken door de Bay. Ook is dit een plek om naar Alcatraz te gaan, iets wat nog op de planning staat de komende paar dagen.

Iets wat we niet wisten is dat het de Fleet Days zijn deze dagen. Een paar dagen waarop de marine laat zien wat ze allemaal in huis hebben met vliegshow en tours over verschillende schepen. Wel indrukwekkend om straaljagers enkele honderden meters boven je te zien vliegen. Wel een kabaal.

Vandaag hebben we de Bay Cruise gedaan. Een boottochtje van een uur door de Bay. Onder de GoldenGate Bridge en langs Alcatraz Island. Alcatraz betekent trouwens pelikaan. Oorspronkelijk waren dat de bewoners van het eiland voordat het een fort werd van de amerikaanse marine en daarna de beroemde gevangenis. Tot de brug was het een leuk tochtje daarna voer hij een stuk open water op. Ik word al zeeziek van een schommel en het weer was flink onstuimig op het open water, heel leuk. Maar geen probleem we gingen snel weer terug naar de Bay.

Nog even een rondje gedaan om Alcatraz. Wel indrukwekkend om het eiland in het echt te zien na alle films gezien te hebben waar Alcatraz in voorkwam. Alles op het eiland staat er nog, alle vervallen gebouwen en de overblijfselen van de prikkeldraad hekken.

Verder zijn we nog wat door de stad gelopen en hebben we een lekkere salade gegeten bij de Hard Rock cafe (even geen vlees meer). Op de terugweg voor het eerst deze vakantie in de file gestaan. Ze hebben in de binnenstad van SF een overschot aan stoplichten. Elke 50 meter staat er bijna een. Maar goed na een uur waren we bij het hotel, waar we normaal 20 min over doen. Even de was gedaan en daarna lekker internetten en tv kijken en de dag morgen plannen. Het wordt waarschijnlijk Union Square. Een groot winkelgebied in hartje SF.

Vanuit The City, tot de volgende keer…