Overslaan en naar de inhoud gaan

Eddie Izzard met Stripped in de HMH

Eddie Izzard met Stripped in de HMH

Vrijdagavond 13 november in de Heineken Music Hall, Eddie Izzard met zijn show Stripped. Een stand-up comedian waar ik al een lange tijd fan van ben. Toen ik op de tv zag dat de kaarten te koop waren voor zijn show hoefde ik me geen moment te bedenken.

Met zijn nieuwe show raast Eddie in 2 uur door de hele geschiedenis van de aarde heen, zoals hij dat alleen kan. Verhalen die via allerlei rare zijsporen op niets uitlopen en herspinsels waar je u tegen zegt.

Opening

Na een geweldige licht- en muziekshow kwam hij het podium op. In, voor mij, redelijk normale kleren. Hij staat er namelijk bekent om om nogal vrouwelijk gekleed op het podium te verschijnen.

Eerste helft

In het begin van de eerste helft zag je dat hij het Nederlandse publiek even moest uitproberen, hoever kan ik gaan en hoeveel snappen ze van mijn grappen. Na 10 minuten ging het helemaal los en ging het van banjo spelende raptors naar jazzchickens en wat zou religie zijn zonder spraak.

Tweede helft

De 2e helft was meer een verhaal over de absuditeit van sommige bijbelse verhalen, en dan vooral die van Mozes en Noah. Als kenner van zijn vorige shows herkende ik veel aanknopingspunten met andere sketches van hem. Deze waren heel subtiel, als je nog geen shows van hem gezien hebt mis je niets.

Al met al was het een fantastische show die ik voor geen goud had willen missen.