Overslaan en naar de inhoud gaan

PC Gaming vs. Console Gaming

Case: Battlefield 3. Nadat ik Battlefield 3 op de xbox heb geprobeerd wilde ik hem wel eens proberen op de PC.

Console

 • BF 3 downloaden.
 • Quickmatch zoekt snel naar een beschikbare server.
 • BF 3 spelen.

PC

 • Naar battlefield.com.
 • Origin installeren.
 • BF 3 Downloaden.
 • BF 3 Starten, oh ik moet een browser plugin installeren.
 • BF 3 Starten vanuit origin, start de browser op :S.
 • Vanuit de browser zoeken naar een server, errorcode: 1. Ik probeer opnieuw.
 • Errorcode: 1. Ik ga handmatig opzoek naar een server.
 • Server gevonden, ping 35, 7/35 spelers. Error: server is full. Huh!!!?!
 • Dan maar weer quickmatch, errorcode: 1.

  Update

Waar lag het nou aan zucht. De map naam in Windows was Bèta Battlefield 3. Juist, met een è. Oplossing was om de map te hernoemen en de referenties in de registry op te zoeken en aan te passen naar een gewone e. Toen het spel eindelijk draaide kreeg ik ook nog de melding om bèta drivers van nvidia te downloaden, nou vooruit dan maar. Maar helaas na een paar minuten bevroor het spel.