Overslaan en naar de inhoud gaan

Minecraft mod: Tekkit

Minecraft mod: Tekkit

Nu is Minecraft wel een cool spel, maar je raakt er toch wel snel op uitgekeken. Lang leven de community om talloze mods te maken die het spel net weer wat meer geven dan het origineel. Tekkit geeft niet iets meer, maar gewoon bijna alles meer. Het is ongelovelijk wat je allemaal kan bouwen en maken in deze mod. Van geautomatiseerde groeves tot nucleaire reactors. Van programmeerbare robots tot complete fabrieken om grondstoffen om te zetten. Voor je hier eenmaal bent ben je wel een jaar aan hakken en mijnen verder.

Tevens is een HBO opleiding electrotechniek of een andere technische opleidingen geen slecht idee. Zo heb je stroom in het spel, maar niet zomaar stroom. Nee, je hebt low voltage, medium voltage en high voltage. Allemaal vereisen ze andere kabels en machines. Sluit je een high voltage kabel aan op een low voltage machine is dat het einde van je machine en van je huis. Dat resulteert namelijk in een mooi explosie. Kabels zijn er ook in alle vormen en maten. Zo kan je een koperen kabel maken zonder isolatie. Sluit je deze aan en loop je er dan vervolgens tegenaan: electrocutie. Je moet ze dus isoleren met rubber. Rubber kan je weer tappen uit rubberbomen. En dit alles terwijl je wordt aangevallen door zombies, skeletten en creepers. Er is nog genoeg te doen dus.

Een aantal nieuwe stoffen

  • Tin
  • Koper
  • Uranium
  • Rubber
  • Emerald
  • Ruby

Het enige probleem met deze mod is dat je er gewoon teveel me kan om zomaar in te springen. Je moet echt met een doel het spel starten. Wil je een fabriek maken voor grondstoffen of om energie op te wekken. Op deze manier kan je gericht gaan zoeken naar grondstoffen en spullen om je machines te bouwen.

Het beste kan je de mod laden met de Technic Launcher. Een mooi pakketje dat automatisch je Minecraft patched en start met alle benodigde mods.

Meer informatie