Overslaan en naar de inhoud gaan

Radioactivity

Iedereen kent ze wel, de meest gelezen lijsten, de top 10 artikelen. Lijstjes zijn leuk. Maar het grootste probleem met de meest gelezen lijsten is dat ze op een gegeven moment geen verandering meer ondergaan. Zeker niet als je lezersaantallen in de duizenden lopen. Maar... daar is een mooie module voor.

De reden waarom lijsten gebaseerd op view counts niet werken is omdat ze zichzelf instand houden. Degene met de meeste hits zullen altijd bovenaan blijven staan ongeacht of ze nog bekeken worden of niet. Het is dus een lijst met meest gelezen content ooit. Beter is als je een lijst kan maken met populaire inhoud. Die zijn gebaseerd op content die nu populair is. Daar komt de module Radioactivity van pas. Deze werkt op dezelfde wijze als echte radioactiviteit.

Om te beginnen krijgen alle nodes een standaard waarde, zeg 1000. Daarna kan je aangegeven hoeveel van dit aantal moet afnemen per tijdseenheid. Zeg dat je per uur 10% van dit getal afhaald. Na een uur staat de waarde van deze node op 900, na nog een uur op 820 enzovoort. Wordt een node bekeken dan kan je aangegeven met welk getal deze waarde weer verhoogd moet worden. Zeg dat je met elke view de waarde met 100 verhoog. Dan krijgt de node na 2 uur een bezoeker, dat staat de waarde dus op 920. Op deze manier zal een veel bekeken node na verloop van tijd langzaam zakken in de lijst als deze niet meer gelezen wordt. Een leuke manier om populaire content op je site bij te houden.