Overslaan en naar de inhoud gaan

Een nieuw tijdperk

Een nieuw tijdperk

Documenteer je code en projecten alsof het je laatste week op het werk is. Serieus, dat zou ik als advies meegegeven aan elke ontwikkelaar die (nog) niet documenteerd, foei. Dit is toch wel een van de dingen die ik geleerd heb in de laatste paar weken/dagen bij EXED. Yep, na zeven jaar een nieuwe baan.

Per 1 november 2012 ga ik beginnen bij Dutch Open Projects. Na al die zeven jaren met plezier bij EXED gewerkt te hebben ben ik toe aan een andere uitdaging. Ik laat het vertrouwde Lelystad achter me en ga werken in Leusden. Een nieuwe omgeving, nieuwe mensen en nieuwe projecten. Ik ga me bij DOP meer richten op frontend development.

Wat ik allemaal meegemaakt heb in die zeven jaar

 • PHP van versie 3, naar versie 4 en naar versie 5
 • HTML van versie 4 naar 5 met alle voordelen vandien
 • Opkomst van CSS3. Dropshadows en ronde hoeken dat is maar het topje van de ijsberg
 • Het EXED CMS 2.0
 • Het EXED CMS 2.5
 • Het EXED CMS 3.0
 • Drupal CMS
 • Een Javascript sneeuwscript dat een exchange server plat kon leggen
 • Collega‚Äôs die kwamen en weer gingen
 • De opkomst van het web op mobiele apparaten
 • Apps, apps en nog eens apps
 • WTF, Internet Explorer 6 wordt nog steeds gebruikt

En verder

 • Het kabinet Balkenende III
 • Het kabinet Rutte I
 • Dictators en terroristen die gevangen (en vermoord) zijn:
  • Saddam
  • Osama
  • Khadaffi
 • De introductie van de eerste iPhone en het overlijden van Jobs
 • De introductie van de eerste Android telefoon
 • De eerste zwarte president in Amerika