Overslaan en naar de inhoud gaan

DrupalJam 2013

DrupalJam 2013

DrupalJam 2013 was in De Kuip in Rotterdam. Beyond the code was de slogan, meer dan Drupal alleen het idee. Na 2012 te hebben overgeslagen dit jaar met het hele bedrijf aanwezig.

Tracks

Keynote (Joost de Valk)

Joost ‘Yoast’ de Valk. Bekend van zijn plugins voor Wordpress en zijn werk op het gebied van CSS3 en SEO. Zijn praatje ging over het feit dat, ondanks dat we met open source software werken, we toch de ambitie mogen hebben om gewoon lekker veel geld te willen verdienen. Met meer resources kan je ook meer teruggeven aan de community was zijn ervaring.

Devops, adapt or fail (Kris Buytaert)

Developers en operations, samen werken om een betere werkomgeving te creëren. Dat was de boodschap. In veel bedrijven zitten mensen met dezelfde disciplines bij elkaar. Devops is een soort methode die alle disciplines juist bij elkaar zet om zo een hechter team te creëren die sneller en beter kan schakelen.

Kraftwagen.org: Drupal automation (Cies Breijs, Rolf van de Krol, Martijn Dragt)

De configuratie van Drupal zit in de database. Een doorn in het oog van, ik denk, iedereen die met Drupal werkt. Kraftwagen is een serie tools en scripts geschreven om meer configuratie in code te krijgen. Het idee is dat configuratie in code, in versiebeheer kan en daarom dus ook beter te deployen is op verschillende server en tussen collega’s.

Keynote (Brenno de Winter)

Veiligheid, of het gebrek eraan eigenlijk was de boodschap van Brenno de Winter tijdens deze keynote. Het was een mooi verhaal met veel anekdotes en pijnlijk, herkenbare situaties.

We Talk Scrum (Machiel van Lieshout)

Een presentatie over scrum gehouden op zijn scrums. Niet veel nieuwe dingen gehoord maar hoop dat mijn collega’s genoeg gehoord hebben om over te gaan :).

Responsive design, een rekbaar begrip (Roy Scholten)

De titel was ook een klein beetje rekbaar, de presentatie ging niet zozeer over responsive design maar meer over het hele proces eromheen. Iets wat mij juist meer intereseerd dan het responsive alleen. Van praten met de klant, wireframes maken tot prototypes bouwen in HTML. Dingen waar ik in de praktijk ook meebezig ben op dit moment.