Overslaan en naar de inhoud gaan

Starbound

Starbound

Starbound is een sandbox game die te vergelijken is met Terraria. Het enige verschil is dat je met Starbound een oneindige hoeveelheid planeten hebt om te bezoeken. Je begint het spel in een ruimteschip en een tool om te beginnen met minen. Vanaf daar ben je zelf helemaal vrij om te doen wat je wilt. Ga je op ontdekkingsreis langs de planeten of vestig je je op een planeet en ga je die verkennen.

Waar Minecraft het moet hebben van de simpele 3D wereld, moet Starbound het hebben van 8-bit sidescrolling. Simpele graphics en animaties zijn kenmerkend voor de game. Wat ze inleveren aan grafische pracht winnen ze door complexiteit en gameplay. In het geval van Starbound zijn er dicht tot ontelbaar aantal planeten die je kan verkennen met een net zo ontelbaar aan wapenconfiguraties. Dit alles kan worden gemaakt met grondstoffen die je moet minen.

Overleven

Uiteindelijk komt het neer op overleven. En dat blijkt geen makkie, overal ligt gevaar op de loer. Niet alleen vijanden kunnen je schade toe brengen, ook de omgeving. Zo kan je op een ijsplaneet terecht komen, maar ook midden in de nacht op andere planeten kan het snel kouder worden. Dan is het belangrijk zo snel mogelijk een warmtebron te maken in de vorm van fakkels of een kampvuur. Zonder warmte zal je uiteindelijk bevriezen.

Nog een factor om rekening mee te houden is honger. Je moet blijven. Gelukkig is er overal eten te vinden. Vijanden zullen zo nu en dan een flink stuk vlees laten vallen en kan je een breed scala aan gewassen verbouwen. Sommige gewassen kan je direct eten zoals aardappelen en fruit. Graan moet je verwerken tot brood om te kunnen eten. Ga je andere planeten verkennen is het dus handig om een lunchpakketje mee te nemen.

Van alle gemakken voorzien

Naast het zoeken naar grondstoffen moet je het jezelf ook makkelijk maken. Dat kan je doen door een mooi onderkomen te bouwen voor jezelf. De meeste huizen zullen de stadia van de 3 kleine biggetjes doorlopen, eerst een huisje van stro (zand), daarna hout en als laatste steen (en daarna staal). Omdat je in het begin nog niet alle grondstoffen tot je beschikking hebt zal je het moeten doen met wat je snel kan vinden en dat is hout.