Overslaan en naar de inhoud gaan

Toch weer terug bij Android

Toch weer terug bij Android

Na anderhalf jaar de iPhone te hebben gebruikt, ben ik toch weer terug bij Android. Om dit niet in een Apple bashing te laten ontaarden moet ik wel zeggen dat mijn smartphone-avontuur begon met Android (Windows Mobile reken ik echt niet mee). En waar je mee begint blijft toch het meeste hangen denk ik.

Daarnaast heb ik ook alles om de verschillende Google services heen gebouwd. Google Calendar voor afspraken en Gmail voor de e-mail. Om dat alles om te bouwen naar Apple was gewoon teveel werk, dat is waarom de iPhone nooit echt gewerkt heeft voor mij. Dat Android achterloopt op iOS is echt een achterhaald argument. Beide systemen zijn zeer volwassen en bijna gelijk in hoe ze werken.

Kleine verschillen

Toch zijn de kleine verschillen die de doorslag geven. Zo vind ik persoonlijk het notificatiesysteem van Android een stuk prettiger werken. Je merkt dat het bij Android een core onderdeel is en bij de iPhone achteraf is toegevoegd omdat ze zagen dat het op Android werkt.

Multitasken

Multitasking werkt bij Android echt goed. Zo upload Dropbox automatisch mijn foto’s wanneer ik ze maak op Android terwijl dat op de iPhone pas het geval is wanneer je daadwerkelijk de app start. Doe je dat dus een tijd niet en crashed je telefoon, ben je dus je foto’s kwijt.

Apps en de stores

De inhoud van de App Store en Google Play zijn vrijwel gelijk, over het algemeen waren de apps in de Apps Store wat mooier en gelikter dan de Android tegenhanger, maar dat is in een rap tempo aan het veranderen. De meest gebruikte apps zoals de Facebooks en de Twitters zijn identiek.