Overslaan en naar de inhoud gaan

Very previous-gen console gekocht

Very previous-gen console gekocht

De Xbox360 was mijn eerste ervaring met gaming consoles. Daarvoor was het altijd PC en zelfs daarvoor de Amiga 500. Ik heb het hele Nintendo tijdperk niet bewust meegemaakt. Tijd voor verandering dus.

Handelen

Gekocht op een retro gamebeurs. Ik moet wel zeggen dat mijn beeld van zo’n beurs enigszins is bijgesteld. Je verwacht allemaal over enthousiaste volwassen mannen die rond rennen als een kind in een speelgoedwinkel (lol). Maar ze gedroegen zich meer als hardcore handelaren die net zo goed aan het handelen waren in antiek. De meesten hadden zich goed voorbereid met lijsten en prijzen van elke game die nog ontbrak in hun collectie en de stand waar die het goedkoopst te krijgen was.

SNES

Ik ging er niet echt heen met een doel. Wel een vaag verlangen om misschien ooit een oude console te kopen. En die bleken ze genoeg aan te bieden, ik was overgehaald. Van bijna bruin (leuk hè roken) tot licht verkleurd, ze lagen er allemaal. Na een paar keer rondjes gelopen te hebben heb ik een mooie op de kop weten te tikken, voor een mooi prijsje.

Balen

Thuis natuurlijk meteen aangesloten op zo’n oude, loodzware, televisie. Hij reageerde niet op de gamepad. Shit, kabelbreuk of een brakke controller. Heb je dan een werkende console plus game gevonden, is de controller brak. Als een ware tweaker besloot ik de pad even open te schroeven om te kijken of daar geen losse contacten zaten. Geen losse gevonden, wel hele vieze. Heeeele vieze. De printplaat plakte letterlijk. Als het zweet en de tranen zaten er nog in. Na een korte ontsmettingssessie de pad weer in elkaar gezet en werkt nu, schoon, als een zonnetje.

Opvoeding

Natuurlijk heb ik de SNES niet alleen voor mezelf gekocht maar ook voor de kinderen. Wil je echt leren gamen, doen moet je bij het begin beginnen.