Overslaan en naar de inhoud gaan

Dutchgrunts.nl

Dutchgrunts.nl

Onlangs een (simpele) Drupal website gelanceerd voor onze nieuwe gevormde airsoft groep. Airsoft is een nieuwe sport die sinds 2013 legaal in Nederland beoefend mag worden. Website is opgezet om wat meer informatie te geven over zijn leden en er wordt een blog bijgehouden van activiteiten. Aan de blogartikelen kunnen foto's en videos gekoppeld worden. Elk lid van het team kan content plaatsen en zijn eigen profiel bijhouden op de site.

De website dutchgrunts.nl is een nieuwe Drupal website opgezet om het wel en wee rond ons airsoftgroepje op internet te zetten. Er is een sectie met profielen en er worden blogs bijgehouden. Voor in de toekomst staat nog op de planning: het bijhouden van activeiten en een agenda. Het is in Nederland verplicht om per jaar een overzicht op te sturen van bijgewoonde evenementen. Hoe mooi zou het zijn dat je gewoon vanuit je profiel een lijst kan downloaden en die kan opsturen naar de NABV.

Eerste opzet

De eerste opzet van de site was het bijhouden en tonen van de profielen van de leden. Daarna kwamen de blog en, in de toekomst, activiteiten. Na een tijdje gedraait te hebben in deze vorm bleek dat de focus niet op de leden moest liggen maar meer op het bloggen. De content van de leden veranderd niet veel, maar er wordt wel regelmatig een blog post aangemaakt.

Daarom heb ik besloten om de blogs hogere prioriteit te geven door ze hoger op de site te zetten, boven de profielen.

Meer media

In de tweede fase heb ik ook betere ondersteuning voor fotomateriaal toegevoegd. Zo zijn er afbeeldingen bij blog items te voegen die in een soort galerij getoond worden. Daarnaast is het in de tweede fase ook mogelijk om Youtube video’s toe te voegen aan de site als content. Deze worden dan in een lightbox getoond en kunnen worden afgespeeld. Tevens kunnen video’s ook gekoppeld worden aan een blog item, dit is vooral handig wanneer je een verhaal schrijft over een gespeelde skirm en dat wil ondersteunen met video.

Fase 3

Tijdens fase 3 gaat het mogelijk worden om activiteiten te zien en als lid je daarop in te schrijven.