Overslaan en naar de inhoud gaan

Drupal Tech Talk 14

Drupal Tech Talk 14

Even een website binnen een paar uur online zetten, binnen werktijd, niet facturable. Dan ga je op zoek naar goede alternatieven zodat je niet opnieuw het wiel hoeft uit te vinden. Gelukkig zijn er voldoende, werkende, wielen te vinden op het internet.

De 14e editie van de Drupal Tech Talk wordt gehouden op het kantoor van Wunderkraut. Om dat extra aandacht te geven kwamen we op het idee om hier een speciale, informatieve, website voor op te zetten buiten de pagina op drupal.nl om. Uiteraard gaat dit om iets extra’s en is daarom niet facturable. Geen tijd (en geld) dus voor complexe designs en HTML from scratch.

Templates

Het eerste wat ik deed was op drupal.nl kijken welke content er beschikbaar was waar ik mee kon werken. De site moest voornamelijk informatie tonen over de sprekers, de doelgroep en moet er een routebeschrijving aanwezig zijn. Met deze informatie in het achterhoofd ben ik gaan zoeken door de templates van html5up.net. Dit is een uitgebreide bron van templates die gratis te gebruiken zijn voor niet-commerciële doeleinden. Ideaal voor dit project dus.

Uiteindelijk was het me gelukt om binnen twee uur een site in de lucht te krijgen met een bestaand template. Hier het resultaat.