Overslaan en naar de inhoud gaan

Steigerhout opbergkist

Steigerhout opbergkist

Ik had rond de jaarwisseling niet veel goede voornemens, eigenlijk was het er maar een. Meer bouwen, meer met mijn handen doen. Niet websites, maar echt spullen ... van hout. Steigerhout dan het liefst. Eerste projecten speelgoed- en opbergkisten maken.

Eerste poging

Steigerhout van de bouwmarkt is nogal prijzig dus ik wilde niet meteen de eerste keer proberen met steigerhout. Daarom wat hout gekregen van mijn pa en daarmee geprobeerd een mooie, kleine speelgoedkist te maken voor de kinderen. Na wat vooronderzoek op internet (afkijken) had ik wat technieken door en ging aan de slag. Het doel was om een opbergkist te maken voor mijn airsoft spullen zodat die een veilige plek hadden waar ik het kan opbergen.

Sluitingen

Volgens de wet moeten airsoft replica’s opgesloten worden achter degelijk sluitwerk. De volgende sluitingen besloot ik daarom te gebruiken.

Overvalsluiting

Overvalsluiting Volgens de wet moeten airsoft wapens veilig opgeborgen worden achter degelijk sluitwerk. Daarom op deze kist een mooie overvalsluiting. Met daaraan een lekker groot hangslot. Omdat ik hier gebruik maar van redelijk dik steigerhout moest het ook een behoorlijke sluiting zijn. Gelukkig zijn deze sluitingen niet al te duur en doen ze aardig hun best in het tegenhouden van onbevoegden.

Eierkistsluiting

Eierkistsluiting Vraag me niet waarom deze sluitingen zo heten, geen idee. En ze zijn ook nog eens niet overal te krijgen (of ik kijk gewoon niet goed genoeg). Daarom maar even de hulp van het internet ingeschakeld en een setje online besteld bij een ijzerwarenwinkel. Voor een paar euro op je mat thuisbezorgd. Deze twee sluitingen zitten aan de uiteindes van de kist. Vond het wel een mooie toevoegen voor het uiterlijk van de kist.

Inhoud

Binnenkant Om het toch nog een beetje te organiseren binnenin besloot ik om twee schotjes te maken waar de airsoft wapens op rusten. Dit ziet er authentiek echt en is overzichtelijk omdat de schotten ook nog eens aparte ruimtes creëren voor allerhande spullen. De schotjes zitten aan weerskanten vast met kleine latjes. Zo kunnen de schotten er nog wel uit gehaald worden mocht dat een keer nodig zijn. Ik heb expres niet gekozen om de kist te voeren. Dit om de hoeveelheid stof zo laag mogelijk te houden. De noodzaak is er ook niet helemaal meer aangezien de wapens nu netjes op de schotjes hangen.

Resultaat

Het resultaat is een mooie steigerhouten kist met degelijke sluiting en een mooie binnenkant met plek voor voldoende spullen.

Wapenkist

Disclaimer: wapens in getoonde foto’s zijn airsoft replica’s waar de juiste papieren voor aanwezig zijn.