Overslaan en naar de inhoud gaan

Piraatschatten zoeken

Piraatschatten zoeken

Niet al te lekker weer buiten. Vriendje op bezoek. Wat ga je doen. Schatten zoeken met een echte schatkaart, van een echte piraat.

Oud papier

Niet het oude papier dat je in de kliko gooit, maar zelf papier oud maken. Vroeger ooit wel eens gedaan, maar vergeten. Gelukkig kan Google mijn geheugen opfrissen.

Eerste poging was met koffie en drogen in de zon. Duurt veels te lang en resultaat viel tegen. Waar moet je dan kijken als knutselende ouder. Juist: Pinterest. Het ontbrak er niet aan gelukkig. Thee en de oven bleek de juiste combinatie. Eerst even wat sterke thee zetten. Daarna wat A4tjes verkreukelen als bal en weer terugvouwen. Daarna in een ovenschaal gedaan met de thee erover. Oven op 75 graden en de A4tjes erin. Goed in de gaten houden anders hou je as en een hoop stank over.

Verbrand

Blijkbaar verbranden schatkaarten van piraten altijd, geen idee waarom. Deze dus ook. Met een aansteker langs de randjes gegaan en wat brandplekken erin gemaakt. Maak de vlammen op tijd uit anders hou je uiteraard niets over.

Resultaat

Twee blije kinderen met een zak vol met goud (a.k.a. snoep).