Yosemite Park

Daar zijn we weer na een paar dagen communicatie stilte. In ons hotel in Yosemite Park hadden ze geen wireless internet alleen bekabeld. Ouderwets zeg.

Wat een ongelofelijk mooi park is het Yosemite Park zeg. We vonden het zelfs mooier dan de Grand Canyon. In 2 dagen meer dan 300 fotoos geschoten. Ik zal ze in de loop van de komende dagen online gaan zetten. Na onze trip vanuit Bakerfield kwamen we aan in Oakhurst. Een klein stadje aan de rand van de zuid ingang van het park. TomTom heeft het af en toe moeilijk met de preciese locatie van sommige adressen. In de Grand Canyon kende hij het adres niet, in Yosemite ook niet. Gelukkig toch gevonden. We hadden gekozen voor het Best Western hotel.

We kwamen om een uurtje of 2 aan. Nadat we waren ingechecked zijn we meteen het park in gereden om naar de gigantische Sequoia bomen te kijken. Het park is zo groot dat je het niet in 1 dag red, kan wel maar dan moet je rennen. Iedereen kent wel van die films waar auto’s op kleine bosweggetjes met een rotgang langs de afgrond scheuren. Nou ik weet nu wat die coureurs meemaken. Met een gangetje van 50 a 60 MPH een meter langs een clif van 300 meter diep rijden vereist wel wat concentratie. Maar wat ongelofelijk cool was het. Mijn coureurs hart ging als een gek tekeer. Ik hield de locals aardig bij. Maar goed, over de bomen. Die zijn behoorlijk groot en oud. De oudste in het park was 2700 jaar oud. Verder was het een leuke wandeling door het bos. Heerlijk weer en de geur van bos doet je vermoeide ziel goed na al dat Vegas geweld. Onze kamer was een familie kamer. We hadden gewoon 2 kamers. Het was een leuk hotelletje met een leuk restaurantje ernaast. Na alle hamburger tenten gingen we nu eens lekker in een restaurant eten. Wen voor het eerst “cheesecake” gegeten. Heerlijk was het.

De 2e dag zijn we naar Glacier Point gegaan. Een schitterend uitzicht aan de bovenkant van een van de bergen in het park. Toen we daar waren was een park ranger aan het uitleggen waar de “rock slide” had plaats gevonden. Achteraf leerde we via het nieuws dat er door regenval de vorige week een deel van de berg was afgebroken en bijna een aantal cabins had verpletterd, inclusief de campeerders die erin sliepen. Letterlijk meters van de hutten lagen de enorme rotsblokken. Van boven had je mooi uitzicht op het vernietigende pad van de rotsblokken, geen boom stond meer overeind. Rond Glacier Point had je wat paden waar je het bos in kon lopen, aangezien we nog tijd genoeg hadden besloten we er eentje te nemen. We hebben nog nooit zoveel eekhoorns gezien als die dag. Ik lieg niet als ik zeg dat het er honderden waren. De tocht nam ons langs bergpaden die serieus recht langs een afgrond liepen. M’n beentjes hebben het af en toe moeilijk gehad. Wen stampte vrolijk verder.

Na 2 uurtjes door de bossen gelopen te hebben gingen we terug naar de auto om naar een andere locatie te rijden. De Yosemite Valley, hier hadden we wat meer van verwacht. Lang niet zo mooi als Glacier Point. Het begon toen al laat te worden en we besloten via de bergwegen terug te scheuren naar het hotel voor een lekker avondmaal en een goede nacht slaap. De volgende dag op naar San Francisco.