Goodbye San Francisco

Zo dat was dan de laatste dag in San Francisco, morgen begint de trip naar onze laatste bestemming alweer: Los Angeles. San Francisco is een fantastische stad. We hebben het hier ongelofelijk naar ons zin gehad. Heel veel gezien in een stad, van de boten op de werf, tot Alcatraz, tot het fantastische centrum met geweldige winkels.

Morgen vroeg opstaan, het is 6 en een half uur rijden naar LA volgens TomTom. We hebben de koffers gepakt en zijn klaar om onze laatste lange rit aan te gaan. Als ik even snel moet gokken denk ik dat we tussen de 3000 en 4000 mijl gereden hebben deze vakantie. Een flinke rit, maar wel genoten. Iedereen die naar een leuke stad wil gaan waar van alles te doen is moet zeker een keer een bezoekje plegen aan SF. Vooral het winkelen hier is geweldig, maar ook de toeristische plekjes als Fishermans Warf, Alcatraz, het Golden Gate Park en natuurlijk de Golden Gate Bridge zelf. Het verkeer hier is wel vreselijk, het is hier 14 uur per dag druk, en met druk bedoel ik heel druk. Maandag dachten we geluk te hebben, het was rustig op de weg. Helaas dat kwam door Columbus Day, vandaag was het gewoon weer lekker druk.

Onze trip gister naar Alcatraz was zeker indrukwekkend. Het hele eiland is een groot museum en alles is zwaar aan het vervallen. Dat is ook de reden waarom de gevangenis werd gesloten toen der tijd. Wat je ook opvalt zijn de afmetingen van de cellen, onze badkamer in het hotel is nog groter. Ze zijn echt verschrikkelijk klein. Ook de beroemde cellen gezien van de 3 mensen die vermoedelijk ontsnapt zijn. Al met al een indrukwekkende ervaring. Oh ja, iedereen rijdt in z’n eigen baan op de snelweg, uhm nee hoor. Er wordt hier nog meer van baan gewisseld dan een gemiddelde F1 wedstrijd. Sommige ook met die snelheid. Er gaat geen rit voorbij of we zien we iemand langs de kant staan met een Highway Patrol cruiser achter hem, hehehehe.

Toch blijft het verkeer me hier verbazen. Strepen op de weg hebben hier niet zo heel veel nut. Als je te laat erachter komt dat je je afrit gemist hebt knal je gewoon je auto ervoor. Niemand die er een probleem van maakt. Invoegen op de snel weg is nog beter hier. Ze hebben hier geen invoeg strook, van te voren zie je dat de banen gaan mergen (samenvoegen). Iedereen gaat dan al naar links of houdt rekening met invoegend verkeer. Wil je de snelweg op, knal dan gewoon je knipperlicht naar links en de auto achter je remt netjes af om je erop te laten. Een klein beetje “hem er gewoon op knallen” helpt ook. Sta je in de verkeerde baan, geen probleem, zie je een gaatje, zet hem er gewoon in. Werkt altijd. Doen ze hier ook.

Ook leuk waren de enorm steile wegen in het centrum van SF. Sommige hebben een helling van 40%. Mijn hemel wat ben ik blij dat ik een automaat heb. De hellingproef is nooit een favoriet geweest van me. En de verkeersregels, ik snap er soms geen snars van. Het is niet echt duidelijk of rechts nou voorrang heeft op kruispunten, of dat de korte bocht voorrang heeft. Ze hebben hier veel kruisingen met stop borden, daar geldt gewoon wie er het eerst staat die heeft voorrang, kom je gelijk aan komt het neer op vriendelijkheid. Iets wat ze hier veel hebben. Een knik of een zwaai signaleert dat je netjes kan doorrijden, mooi systeem.

Verder hebben we ook genoten van het eten in SF. We hebben ook een keer gegeten bij de beroemde Cheesecake Factory op de bovenste verdieping van Macy’s. Een simpele lunch krijgen Wen en ik niet weg. Het is echt gewoon teveel. Gisteravond voor de 2e keer gegeten bij de Japanner om de hoek van ons hotel, Benihana. Aan onze tafel zat een Amerikaans gezin die de verjaardag van de moeder vierde. We hebben de hele avond met ze gepraat over van alles en nog wat. We moesten zelfs op de foto erbij komen die die gemaakt werd van de jarige jop. Geweldige mensen. Ik weet niet hoe de internet verbinding gaat worden op onze niet locatie in LA. Als jullie dus niets meer van ons horen, hebben we geen internet :). Als het goed is hebben we wel internet. Tot in LA.