Content

Pimp my rifle

Al sinds ik een kind was moest ik alles aanpassen naar mijn wensen. Ander kleurje, andere settings. Eigenlijk is dat nog steeds zo. Zo heb ik een hekel aan standaard computerscherm achtergronden bijvoorbeeld. Het zwarte van de M4 begon ook al een beetje saai te worden. Tijd dus voor een likje verf.

Ik ben niet van plan om het hele wapen te spuiten. Vind de markeringen op de body nog wel wat toevoegen aan het model, en echt super stealth hoef ik dan ook weer niet te zijn. Bijkomend voordeel is dat het wapen dan wel herkenbaar is als de mijne. Niet dat ik in de praktijk veel ben tegengekomen dat mensen per ongeluk het verkeerde wapen hadden in het veld. Beetje vergelijkbaar met de verkeerde vriendin naar de kroeg nemen, dat doe je ook niet zo snel.

Werkwijze

Best simpel. Demonteer de onderdelen die je wilt spuiten. Plak de onderdelen af die je niet gespoten wilt hebben, denk dan aan schroefdraad of bewegende onderdelen. Doe het in een ruimte met voldoende frisse lucht (buiten in mijn geval) en zorg dat je niet teveel van je omgeving per ongeluk mee spuit. Leg je onderdelen neer op een manier waarop je ze makkelijk kan spuiten en kan laten drogen. Ik deed het bijvoorbeeld op een houten plankje met daaronder een grote vuilniszak.

Onderdelen

Ik wil niet alles spuiten (nu nog niet in ieder geval). Voor nu alleen de stock, de grip en de RIS riser. Over de magazijnen zit ik nog te twijfelen. Aangezien ik er toch een paar heb kan ik er wel eentje doen om te kijken hoe het staat. Dan was er ook nog de kwestie van het beslissen over het patroon.

Na wat bladeren en figuren te hebben geprobeerd, ja het zijn ondertussen al meerdere lagen, heb ik gekozen voor diagonaal. Voor de grotere oppervlaktes pakte dit wel goed uit. Plus het is, als beginner, best makkelijk aan te brengen.

Opletten

  • Begin met spuiten voordat je het onderdeel bereikt met de verf, zo krijg je geen druppels aan het begin en eind.
  • Verf liever snelle, meerdere lagen dan langzaam. Vooral met matte verf is dat belangrijk. Blijf je te lang op één plek spuiten heb je kans dat het gaat glimmen.
  • Zorg dat je kleine onderdelen op een stokje prikt of een andere manier waarmee je er makkelijk bijkomt. Vingerafdrukken in de verf staat toch niet zo mooi.