Content

Skirm 13 maart

Skirm van zondag 13 maart bij Balls & Arrows.

Stralend weer: ✓,
tassen gepakt: ✓,
action cam mee: ✓.

Gaan!

Nieuwe replica’s testen

Als eerste was de Well MB 03 aan de beurt. Een replica van de Remington 700, ook wel bekent als de TM VSR-10 of de JG Bar-10. Een zeer populair sniper wapen. Na een paar uur spelen snapte ik wel waarom. Wat een heerlijk wapen. Licht en zeer accuraat. Vooral het gewicht is een pluspunt. Ik denk dat mijn L96 clone (MB01) wel twee keer zoveel weegt als de R700 (MB03) clone.

Tweede wapen was de Army R17, een Glock 17 clone. Zit best goed in elkaar, maar op een koude dag heeft het gas niet genoeg kracht om de slede helemaal heen en weer te krijgen wat resulteerd in een niet doorgeladen wapen. Een goede tip is om je magazijn zo lang mogelijk in je broekzak te bewaren zodat hij kan opwarmen tegen je huid, dit werkt perfect.

Hij ziet er wel heel netjes uit met alle markeringen op de goede plekken, waarschijnlijk niet helemaal volgens de regels aangezien Glock daar heel erg op let. Na aankoop meteen helemaal uit elkaar gehaald om alles goed te smeren en schoon te maken. Veertjes zijn niet mijn beste vriend. Zo had ik problemen met het blijven steken van de slede na elk schot. Geen idee waar het aan lag totdat ik zag dat het veertje wat de slidelock op zijn plek moest houden niet vast zat. Hierdoor schoot deze omhoog door de terugslag en zette de slide vast. Veertje weer op zijn plek gezet en gaan met die banaan.

Nieuwe veer

Na de updates van de L96 was hij minder ver gaan schieten. Waarschijnlijk had dat te maken met het feit dat de zuiger geen licht plastic maar het zwaardere aluminium was geworden. De stock R700 schoot namelijk een heel stuk verder dan de L96. Een van de goedkopere oplossingen is het inbouwen van een zwaardere veer. Na wat advies ingewonnen was het de M150 geworden. Eenmaal ingebouwd en wat test schoten gelost te hebben was het een wereld van verschil met de oude veer. Het bereik is twee keer zo ver geworden en nog steeds zeer accuraat. Nou maar hopen dat hij niet door de 500 FPS grens is gegaan.

Action video

Tijd om een keer echt een tijdje te gaan spelen met de action cam aan. Heb heb gehad op mijn L96 en op de M4. De L96 keek terug op mij en op de M4 was hij naar voren gericht. De beelden van de L96 waren toch net leukste om een compilatie van te maken.

Compilatie van de dag

Hieronder een montage van mijn uren met de L96 en action cam.