Nieuwe hopup en barrel (M4 upgrade deel 1)

Een haperende hopup was de reden voor de upgrade van de Specna Arms SA-01. Kon hem open- of dichtdraaien, het resultaat bleef hetzelfde. Tijd om te sleutelen.

Dus, deze keer in de upgrade:

Precision barrel

Een nieuwe precision barrel gekocht omdat ik toch bezig ben en dit een kleine ingreep is die niet duur is. Kreeg hem netjes verpakt thuisgestuurd. Volgens de boekjes zit er een 270mm barrel standaard in de SA01. Daarom een 275mm gekocht en die 5mm voor lief genomen. Blijkt bij montage dat de 275mm kleiner is dan de stock barrel. Beetje jammer maar het scheelt niet heel veel. Na wat tests lijkt de groepering wel wat verbeterd. Afstand moet ik nog op een langere baan testen.

De nieuwe hopup

Deze keer weer een nieuwe hopup unit van Airsoftpro zelf. Dit is hetzelfde merk als de hopup van de L96. Ik moet alleen wel toegeven dat ik de kwaliteit vind tegenvallen voor het geld. Er zit veel speling tussen de barrel en de hopup zelf waardoor hij goed rond kan draaien en niet heel lekker op zijn plek blijft zitten. Zo zijn ook de klemmetjes waarmee de tandwielen vastgezet moeten worden bijna niet op hun plek te krijgen zonder veel kracht te zetten. De schroef waarmee de tandwiel waar je aan moet draaien was ook iets te lang waardoor de hopup niet vast te zetten was. Ik heb een rubbertje van de oude hergebruikt om deze toch vastgezet te krijgen.

Al met al niet een hele solide hopup om in elkaar te zetten. Maar eenmaal in elkaar werkt hij prima en is de hopup goed te regelen. In combinatie met de barrel geeft het een mooi resultaat.