Content

365 dagen bijhouden

Een experiment om te kijken of ik een heel jaar lang, elke dag kan bijhouden wat ik doe. Wat er die dag gebeurt is. Het liefst met een foto erbij (die niet perse gerelateerd is aan het stukje). We leven in een tijd waarbij we een apparaat bij ons dragen dat in staat is om alles vast te leggen wat wel willen. Vaak staat dit in een kwaad daglicht (NSA enzo) maar het heeft ook een goede kant.

Des te ouder je wordt, des te sneller de tijd gaat. Daarom lijkt het alsof je kinderen steeds sneller ouder en groter worden. Zonde als dat allemaal aan je voorbij gaat ook al doe je je best om het bij te houden.

Social media?

Is dat niet waar je gewoon social media voor kan gebruiken? Ja zeker, maar op deze manier heb ik er alles aan gedaan om mijn data uit de handen van algoritmes te houden. Mijn data, mijn server. Natuurlijk komen zoekmachines langs en indexeren alles, maar dat is een keuze die ik maak. Plus alle "tijdlijnen" zijn tegenwoordig al lang niet meer chronologisch, is wil het gewoon ouderwets doen.

Iedereen die (veel) foto's neemt kan het gevoel van het terugkijken door oude albums en het gevoel wat je daarbij krijgt. Even kijken of dat ook lukt in de tijdspanne van een jaar.

Tot 31 december 2018!