Ambient Noise
PO 20 plus the KORG NTS-1
Space Debri

Zelfbouw mini-synth, de KORG NTS-1

Ik was er al voor gewaarschuwd, als je eenmaal begint met het verzamelen van muziekinstrumenten, is het niet meer te stoppen. Het begon met een MIDI keyboard dat ik gekozen had als kerstcadeau en heeft nu resulteert in de aanschaf van de KORG (Nu: Tekt) NTS-1. Een zelfbouw, en dat klinkt moeilijker dan dat het is, synthesizer die het extreem leuk vind om met andere instrumenten te spelen.

Bijna alles wat ik aanschaf is vooraf gegaan aan een researchronde. Zo ook met dit apparaat. Ik heb al een Pocket Operator, op zich een leuk apparaatje maar ze komen helemaal tot hun recht wanneer je ze samen met andere apparaten gebruikt. Laat de NTS-1 daar nu perfect voor zijn. 

Effecten

Je kan hem als effectenbox gebruiken. Je laat dan de audio uit van de PO door de NTS-1 lopen zodat alle effecten worden toegepast op de audio in. Wanneer je dat dan naar een goede versterker sluist krijg je best indrukwekkend geluid. Zo kan je reverb en delay's toepassen die je klanken meteen een stuk interessanter maken.

Synthesizer

De NTS-1 is zeker meer dan alleen een effectenbox. Er zit een compleet digitale synthesizer in. Er zit zelfs een mini-toetsenbord op om wat noten te spelen. Wanneer je de kabels anders aansluiten kan je de audio uit van de NTS-1 door de PO laten lopen. Op deze manier past hij de effecten niet toe op de audio uit van de PO, dit is nodig wanneer er veel delay gebruikt wordt en je niet wilt dat je drums helemaal verstoord worden. Zo kan je al je effecten toepassen op je NTS-1 en de PO ongestoord zijn gang laten gaan.