Badger 2040

E-ink displays en Raspberry Pi's zijn een leuke combinatie. Ooit zelf wel eens een soort badge in elkaar geknutseld, maar nu kan je hem ook kant-en-klaar kopen. Maar zelf bouwen is toch veel leuker? Ja, soms wel ja. Maar de Badger 2040 is een super klein pakketje, eigenlijk een mini computer op een scherm geplakt. Zo klein kan je hem zelf niet maken. En voor een badge, want dat is het, is hoe kleiner hoe beter. Je moet hem toch om je nek dragen.

Techniek

Het hart van de Badger is een RP2040 microcontroller. Een super kleine computer chip die ook in de Raspberry Pi Pico zit. Die zit op zijn beurt vast gesoldeerd aan een groot E-ink scherm. Verder hebben ze er ook nog vijf knoppen op weten te zetten. De knoppen kan je zelf programmeren om te doen wat je wilt.

Badger OS

Pimoroni, de makers van de badge, heeft een super klein operating system geschreven in Python. Zo kan je een afbeelding tonen, weliswaar maar 1 kleur. Een badge met foto, naam en titel weergeven. Of een e-book op lezen. Dat laatste is niet heel praktisch aangezien het niet een heel groot scherm is en de ververssnelheid ook niet super snel is. 

On-the-go

Een groot voordeel van E-ink schermen is dat wanneer je de stroom er af haalt, het laatste beeld er wel maanden (misschien wel jaren) op kan blijven staan. Daarnaast is het scherm ook in volle zonlicht perfect te lezen. Je kan dus thuis een badge voorbereiden en die omdoen naar een event.

Maar je kan ook hip doen en er een batterij aan vast maken. Dit kan met een stekker op de achterkant. Zelf heb ik een dubbel AAA batterij bij gedaan. Dit levert met 2.4V maar echt net genoeg stroom om de schermpjes te laten wisselen. Echt snel gaat dit ook niet. Wil je wat meer power kan je er een 3.7V LiPo pack aan vast maken.

Al met al een leuk apparaat om mee te spelen.

Hello my name is-kaartje
Afbeeldingen en QR-code
Press badge
De Badger 2040 badge