Kamp Vlieland groep 8

Kamp groep 8, het laatste uitje wat je hebt met je basisschoolvrienden en -klasgenoten. Op de Driemaster gaan ze elk jaar naar Vlieland, vier dagen en drie nachten kamperen in grote tenten.

Zondag: aankomst en de dropping

Bepakt en bezakt kwamen we aan op Vlieland. Vanaf de haven was het een kleine 15 tot 20 minuten lopen naar de camping. Gelukkig werd de bagage vanaf de boot naar de camping gebracht. Aangekomen bij de tenten kon iedereen zijn spullen pakken en de tenten inrichten. Daarna een hapje eten, soep met een broodje.

In de avond was de dropping gepland. Een vast onderdeel van het kamp en eentje waar iedereen naar uitkeek. Nadat we, geblinddoekt, naar ons beginpunt waren gebracht begon onze tocht over Vlieland. Onze wandeling leidde ons dwars door weilanden, over schelpenpaadjes en het dorp. Om een uurtje of 01:30 kwamen we aan op de camping.

Maandag: de speedboot en het vuurtorenspel

Eerste keer wakker worden op de camping. Op naar het ontbijt waar vers gebakken brood klaar ligt. Op het middagprogramma stond een boottocht naar de zeehonden in een echte speedboot. En wat was dat een tocht zeg, niet normaal hard gaan die boten.

In de avond stond het vuurtorenspel op het programma. Om het spel te spelen moeten 1 of meer mensen op een uitkijkpunt staan met een zaklamp. De rest van de mensen moet dan de wachters proberen aan te tikken. Lukt dat, dan heb je het gehaald. Lukt het de wachters om een persoon bij naam te noemen en een zaklamp op hem/haar te schijnen, dan is deze persoon af. Super leuk en ze waren super fanatiek.

Dinsdag: bezoekje aan het dorp en de strandwandeling

Op dinsdag stond een bezoekje aan het dorp op de planning. De kinderen hadden allemaal 10 euro meegekregen en mochten daar een souvenir van halen. In de praktijk kwam het er op neer dat ze alles mochten halen wat ze wilden. Sommige gingen een lekkere snack halen, anderen wat snoep en souvenirs waren ook in trek.

Er stond niets gepland in de avond en er werd besloten om het kamp te eindigen met marshmallows rond het kampvuur en een strandwandeling. Gelukkig liet het weer het toe en was dit mijn tweede super mooie zonsondergang op een waddeneiland. Via het strand liepen we de duinen over en zo via het bosgebied terug naar de camping. Eenmaal over de duin heen viel de temperatuur zeer snel naar een graad of 10, je adem was zichtbaar zelfs. Super bizar. Het was die nacht ook de koudste van het hele kamp.

Woensdag: inpakken en de terugreis

Wat waren de dagen voorbij gevlogen. Tijd om de spullen in te pakken en de tenten op te ruimen en schoon te maken. Volgens mij heeft iedereen een schitterend kamp gehad en was dit een goed afsluiten van groep 8.

HomeWalk 2022 — 120km lopen in 24 uur

HomeWalk 2022, een onderdeel van het HomeSport event georganiseerd door het Ronald McDonald Kinderfonds, is een sponsorloop om geld op te halen voor de diverse huizen en woonkamers van het Kinderfonds. Vanuit Appnovation liepen we mee om 120km in 24 uur te lopen. In paren liepen we elk gemiddeld zo'n 20km in zes etappes.

Onze etappe, etappe 6, was de laatste. Met een afstand van 23,85km in 4 uur en 20 minuten in onze benen liepen we de finish over.

De route begon in Nootdorp om daarna via Pijnacker, Berkel en Rodenrijs naar het eindpunt in Rotterdam te komen. De finish was in de haven waar de SS Rotterdam aangemeerd ligt.

Fris begonnen aan de start
Schaapjes!
McCheerpoint, even wat lekkers halen en door
Rotterdam met de Erasmusbrug
Bijna bij de Erasmusbrug
Medaille binnen
Bam 8.182 euro opgehaald!