Elke dag een stukje

31 december 2017, goede voornemen: Elke dag een stukje schrijven en een foto erbij plaatsen. Ik hoop in 2018 elke dag een stukje van die dag te kunnen beschrijven en er een foto bij te kunnen plaatsen.

Meer uitleg Terug naar het blog

Autobanden

Het lijken inderdaad wel autobanden, de wielen van de skelter zijn echt enorm. Na wat tips gisteren even naar de markt gegaan om te kijken of ze daar nieuwe binnenbandjes hadden. Ik denk alleen niet dat die van de markt groot genoeg zijn.

Geen voetbal

Een weekend geen voetbal. Ook wel eens lekker. Hoewel het soms alleen een ochtendje is drukt het toch een stempel op de hele dag.

Verjaardagfeestje Benjamin

Nee niet zijn eigen feest, maar van zijn allerbeste vriend van school. Deze twee zijn al sinds dag 1 niet van elkaar te scheiden. Qua niveau en humor zitten ze prima op 1 lijn. Allebei nieuwsgierige en ondernemende jongens.

Paps jarig

En de respectabele leeftijd van 65 jaar geworden.

2e dag selectietraining Luuk

Maandag ging niet zo heel lekker. Tijd voor een goede toespraak en wat moed inspreken. En dat bleek goed geholpen te hebben. Vandaag speelde hij echt weer zoals de oude Luuk dat doet. Goed duiken en op het spel letten. Was een leuke training om naar te kijken.

Half Nederland door crossen

Leuk ritje gehad vandaag voor het werk.

  • Lelystad → Utrecht,
  • Utrecht → Tilburg,
  • Tilburg → Utrecht,
  • Utrecht → Lelystad.

Blij dat ik morgen weer even thuis werk

Selectietraining

Vroeger ging ik als kind op een sport om bezig te zijn. Lekker te sporten met wat vrienden, gewoon vrijblijvend. Maar in de voetbalwereld ligt dat heel anders. Het liefst worden de kinderen zo jong mogelijk al gescout en gedrilled om te presteren. Luuk is uitgenodigd voor de selectie, dat betekent dat je kans maakt om in het hoofdteam terecht te komen. Leuk allemaal maar Luuk wil gewoon voetballen.

Overal op het veld lopen mensen met kladblokken rond, hevig neer te pennen wat ze allemaal zien en wie de volgende Messi wordt. Ik persoonlijk moet hier niet zo heel veel van hebben. Laat een kind van 7 lekker voetballen en het spelletje spelen. Mocht het ooit zover komen dat hij moet kiezen tussen voetbal of school is de keuze heel snel gemaakt: school!

Laatste plankje gelegd

Nu dan de laatste loodjes. Zoals plintjes en de keukenafwerking, pfff.

Laatste plankje gelegd

Laatste tournooi van het seizoen

Ditmaal in Emmeloord, bij Flevo Boys. Was een leuk tournooi alleen het team had het eigenlijk al afgegeven. Er kwam niet echt heel veel uit. Wel nog een 2e plek bij het penalty schieten op een echte keeper. Helaas leverde dat geen prijs op.

Laatste tournooi van het seizoen

PWA

Ofwel Progressive Web App. Dat is een nieuwe techniek om je website te laten gedragen als een app zoals op je telefoon. Enkele voordelen zijn dat PWA's veel sneller zijn en niet altijd een actieve internetverbinding nodig hebben.

Tijd om te kijken of ik het kan onbouwen voor deze website.

Het begrip 0

Net een grappig bericht gelezen dat bijen dus instaat zijn om het concept 0 te begrijpen. Dat fascineert me dus ga ik een deep dive in om eens te kijken wat dan het concept 0 is en waarom het zo bijzonder is. Helemaal dat een insect het begrijpt wanneer er maar een handje vol dieren (inclusief de mens) er tot instaat is.

Trouwerij

Trouwerij gehad van een collega. Een mooiere dag hadden ze niet kunnen wensen, lekker weer met strak blauwe lucht. Daarbij ook nog eens in een mooie villa in het centrum van Purmerend.

Toe maar

Wendy alweer naar een training van het werk. Nu zal ik waarschijnlijk zeer snel alweer proefkonijn moeten zijn om de nieuwste technieken op te oefenen.

Het begin van een nieuwe toetsenweek

Deze week worden er weer CITO-toetsen afgenomen bij de kinderen. Ja, zelfs Benjamin van 4 krijg toetsen om zijn oren. Vooral puzzelen moet hij oefenen, daar scoort haar nog onvoldoende op hehe.

Luuk staat gelukkig heel anders in de toetsenweek als de vorige keer. Veel meer ontspannen en zelfverzekerder. Heb het idee dat het nu wel goed gaat komen.

Vloertje leggen

We hebben nu plavuizen liggen. Van die grote witte tegels. Een hels karwei om die er uit te halen en te vervangen door iets anders. De beste oplossing, gewoon laminaat er overheen leggen. Met een goede mat er onder gaat het prima.

Vloertje leggen

Frontend United dag 2

Technisch gezien hoort gisteravond bij vandaag. Zoals traditie dat voorschrijft waren we met een groepje Utrecht in getrokken om het uitgaansleven weer eens te ontdekken. Was super cool uiteraard.

Oh ja terug naar de talks. Vandaag was de kwaliteit wat minder. Wat ook opviel was dat sommige talks elkaar tegenspraken. Zo waren er de anti-Bootstrap talks en de pro-Bootstrap talks. Ach, je moet gewoon lekker doen wat werkt voor je. En daarbij kan je niet in alle projecten je volledige creativiteit kwijt. Soms moet het standaard en simpel.

Frontend United dag 2

Frontend United Dag 1

Het rondreizende circus dat Frontend United heet is dit jaar geland in Utrecht. Van oorsprong een uit de Drupal community georganiseerd congres, dat nu veel breder is. Alles op het gebied van Frontend komt aan bod. Drupal komt nog wel af en toe terug in sommige talks. Zo was de eindspreken Dries Buyteart, de bedenker van Drupal.

De keynote was een zeer boeiende talk over CSS en perfomance. Iets wat voorheen redelijk laag op mijn lijst van ,dingen die je kan doen om je site sneller te maken, stond. Is je server wel goed, heb je geen trage database en is je PHP wel netjes. Dat soort dingen stonden helemaal bovenaan.

Maar de keynote heeft toch wel wat zaken uitgelicht die wel degelijk je website sneller kunnen maken. Uiteraard meteen toegepast op deze site.

Wat vandaag vooral naar voren kwam is dat we onze creativiteit kwijt zijn wat betreft website designs. Alles is de Bootstrap eenheidsworst geworden. Zelf ook wel een beetje schuldig aan, tijd voor verandering dus.

Frontend United Dag 1