Content

Nieuw speelgoedje

Leuk cadeautje gekregen van vaders. Een bandzaagmachine. Iets wat inderdaad nog op mijn lijstje stond. Na wat afstellen doet hij het prima. Nu nog een projectje zoeken om hem voor in te zetten.

Gereedschap
Klussen
Bandzaagmachine

Ik denk niet dat het zo werkt

Nu hebben ze laatst op kantoor allemaal mooie, nieuwe wc-rolhouders geplaatst. Deze hebben speciale wc-rollen nodig. Wat doe je dan wanneer deze op zijn? Nou, gewoon normale kopen en die óp de wc-rolhouder leggen.

Als het niet vies is, hoef je het ook niet te wassen

Nu is de definitie van vies voor iedereen anders. Voor sommige is een dag dragen al genoeg, voor andere misschien een vlek. Nu doe ik wel redelijk lang met een broek zonder hem te wassen. Dat komt omdat ik een zittend beroep heb (weinig zweten) in een schone omgeving.

Maar blijkbaar hebben meer mensen dus hetzelfde idee. Vooral opvallend uit het onderstaande verhaal is de baas van Levi Strauss (van de spijkerbroeken). Die heeft er eentje aan die hij al 10 jaar niet gewassen heeft.

En hetzelfde geldt voor wassen van kleren als wassen van het lichaam. Niet wassen betekent niet, niet schoonmaken. Je hoeft je broek niet elke dag te wassen, maar je kan hem wel even buiten hangen of een tijdje in de vriezer leggen.

Dit alles scheelt op den duur behoorlijk wat stroom, schoon drinkwater en verminderd het aantal chemicaliën dat in de natuur terecht komt. Win-win dus.

Jarig!

De kleine man is iets minder klein geworden vandaag. Zes jaar alweer en zo toe aan groep 3.

Je kan ook werkelijk alles online kopen

Elk kind heeft ooit wel eens de wens om een bestuurbare auto te hebben. Zo ik ook, maar dan wel een echte (niet van de Bart Smit). En eentje die je het liefst in elkaar moet zetten en die makkelijk uit elkaar te halen is. Dat bleek toch iets leuker te zijn dan het rijden zelf. Ik denk dat deze auto misschien al 25 jaar oud is. In de loop van de tijd ben ik wat onderdelen verloren, door klussen en opruimen of omdat ze gewoon kapot gingen.

Nu blijkt er een winkel te zijn die reserve onderdelen verkoopt voor dit type auto. Gelukkig ooit niet te duur. Lukt het me toch om na al die jaren hem weer in originele (met wat upgrades) staat terug te krijgen. Tijd om een parcourtje in de tuin te maken en weer lekker te racen.

Bestuurbare auto
Ford Escort Cosworth Pilot
Speelgoed

Kan je alles een waardering in sterren geven? Ja, dat kan

Leuke podcast van iemand die alles en iedereen een waardering probeert te geven van 1 tot 5 sterren. Bijvoorbeeld, hoeveel sterren geef je de grijze (standaard) aliens. Of een supermarktketen in America.

Het leuke van deze podcast is dat hij heel veel achtergrond informatie weet op te halen van, wat in eerste opzicht, hele simpele onderwerpen zijn. Zoals bijvoorbeeld het 1 dollarcent muntje in Amerika.

Podcast
Luistertip

Elke dag een stukje

31 december 2017, goede voornemen: Elke dag een stukje schrijven en een foto erbij plaatsen. Ik hoop in 2018 elke dag een stukje van die dag te kunnen beschrijven en er een foto bij te kunnen plaatsen.

Ondertussen is het 2019 en gaan we gewoon door met het schrijven van dagelijkse stukjes.

Meer uitleg Terug naar het blog Archief