Content

Achtbanen en andere attracties

Dag naar Movie Park Germany geweest met vrienden. De rit er naar toe viel mee, met een kleine twee uurtjes ben je er al. We waren er om 10:30 en het park was al behoorlijk vol. Voor simpele attracties kon je gewoon 45 minuten in de rij staan. Vreemd genoeg werd dat later op de dag een heel stuk korter. De echt grote achtbanen hebben we niet langer dan 10 tot 15 minuten hoeven wachten.

Benjamin was helaas nog te kort voor de echt grote achtbanen. Iets waar hij nog steeds behoorlijk van baalt. Als er iemand is die overal in wilt is hij het wel. Zijn broer houdt het liever bij de kleine bootjes en draaimolens.

Hoogtepunt waren tot wel de Star Trek achtbaan, die ging echt retesnel. De tijdmachine attractie, een simulator die toch echt wel behoorlijk hard ging. Je had een gordel om maar die deed echt weinig.

Uitje
Pretpark
Achtbanen

Het jaarlijkse uitje naar Texel

Het jaarlijkse uitje naar Texel zit er weer op. Fantastisch weer gehad en daardoor lekker lang kunnen zwemmen in de zee. Tevens ook de nieuwe schoenen en camera kunnen uitproberen. Uiterst tevreden met beide.

Deze keer ook de vuurtoren aan de noordkant van het eiland beklommen. Waaide een lekker windje daar (zeg maar behoorlijk). Daarna teruggereden naar paal 17 om lekker op het strand te zitten en in de zee te zwemmen. De golven waren iets beter dan bij Bergen aan Zee, het water was wel een stuk schoner. Hier en daar nog een kwal maar dat mocht de pret niet drukken. Zo nu en dan sprong iemand op dat hij geprikt was, maar het viel reuze mee.

Volgend jaar proberen we een slaapplaats te regelen zodat we wat langer op het eiland kunnen blijven.

Uitje
Texel
Strand

Bergen aan Zee

Stranddag 1, Bergen aan Zee. Vandaag met vrienden op pad gegaan naar Bergen aan Zee voor een dagje strand. Voor een dag die de 40 graden Celcius doorbroken heeft, was het prima uit te houden aan het strand. Er stond nog een aardig windje dus het was prima uit te houden.

Uitje
Bergen aan Zee
Strand

Push it

In de categorie, hoe katten slapen: deel zoveel. Dit keer lijkt het alsof hij tegen het huis aan het duwen is, maar zo slaapt hij dus echt.

87 jaar verschil

Met Benjamin en oma natuurlijk. Ben is 6 en oma 93. Vandaag even op bezoek geweest. Daarna even de stad Utrecht in om te shoppen. Eindelijk! heb ik dan mijn echte wandelschoenen mogen kopen, w00t.

Nieuw speelgoedje

Leuk cadeautje gekregen van vaders. Een bandzaagmachine. Iets wat inderdaad nog op mijn lijstje stond. Na wat afstellen doet hij het prima. Nu nog een projectje zoeken om hem voor in te zetten.

Gereedschap
Klussen
Bandzaagmachine

Ik denk niet dat het zo werkt

Nu hebben ze laatst op kantoor allemaal mooie, nieuwe wc-rolhouders geplaatst. Deze hebben speciale wc-rollen nodig. Wat doe je dan wanneer deze op zijn? Nou, gewoon normale kopen en die óp de wc-rolhouder leggen.

Als het niet vies is, hoef je het ook niet te wassen

Nu is de definitie van vies voor iedereen anders. Voor sommige is een dag dragen al genoeg, voor andere misschien een vlek. Nu doe ik wel redelijk lang met een broek zonder hem te wassen. Dat komt omdat ik een zittend beroep heb (weinig zweten) in een schone omgeving.

Maar blijkbaar hebben meer mensen dus hetzelfde idee. Vooral opvallend uit het onderstaande verhaal is de baas van Levi Strauss (van de spijkerbroeken). Die heeft er eentje aan die hij al 10 jaar niet gewassen heeft.

En hetzelfde geldt voor wassen van kleren als wassen van het lichaam. Niet wassen betekent niet, niet schoonmaken. Je hoeft je broek niet elke dag te wassen, maar je kan hem wel even buiten hangen of een tijdje in de vriezer leggen.

Dit alles scheelt op den duur behoorlijk wat stroom, schoon drinkwater en verminderd het aantal chemicaliën dat in de natuur terecht komt. Win-win dus.

Jarig!

De kleine man is iets minder klein geworden vandaag. Zes jaar alweer en zo toe aan groep 3.

Je kan ook werkelijk alles online kopen

Elk kind heeft ooit wel eens de wens om een bestuurbare auto te hebben. Zo ik ook, maar dan wel een echte (niet van de Bart Smit). En eentje die je het liefst in elkaar moet zetten en die makkelijk uit elkaar te halen is. Dat bleek toch iets leuker te zijn dan het rijden zelf. Ik denk dat deze auto misschien al 25 jaar oud is. In de loop van de tijd ben ik wat onderdelen verloren, door klussen en opruimen of omdat ze gewoon kapot gingen.

Nu blijkt er een winkel te zijn die reserve onderdelen verkoopt voor dit type auto. Gelukkig ooit niet te duur. Lukt het me toch om na al die jaren hem weer in originele (met wat upgrades) staat terug te krijgen. Tijd om een parcourtje in de tuin te maken en weer lekker te racen.

Bestuurbare auto
Ford Escort Cosworth Pilot
Speelgoed

Kan je alles een waardering in sterren geven? Ja, dat kan

Leuke podcast van iemand die alles en iedereen een waardering probeert te geven van 1 tot 5 sterren. Bijvoorbeeld, hoeveel sterren geef je de grijze (standaard) aliens. Of een supermarktketen in America.

Het leuke van deze podcast is dat hij heel veel achtergrond informatie weet op te halen van, wat in eerste opzicht, hele simpele onderwerpen zijn. Zoals bijvoorbeeld het 1 dollarcent muntje in Amerika.

Podcast
Luistertip

Dag 3: Zon, zee en zwembad

Vandaag dan de eerste echte super mooie dag gehad. We waren begonnen met een trip naar het strand. Een wandeling van ongeveer 15 minuten, prima te doen.

De wandeling gaat langs een golfclub met een veld vol met adders er naast. Serieus, er staat zelfs een waarschuwingsbord bij.

Dan een klein stukje duin over een je staat op het strand. Het uitzicht is heel mooi, je kan goed de stad Granville zien liggen.

Daar hebben we wat schelpen gezocht en kuilen gegraven. Om daarna weer terug te keren naar het zwembad... uiteraard.

Leuk feitje: dit is de tweede Franse vakantie waar we naast de petanque baan staan.

Dag 2: Zwemmen, zwemmen en zwemmen

Wanneer je vraagt wat ze willen doen vandaag, is het antwoord altijd: zwemmen. Meneertjes willen het liefst van opening tot sluiting blijven zwemmen. Al geeft Benjamin netjes aan wanneer hij klaar is en naar huis wilt gaan.

De dagen zijn nog redelijk bewolkt met af en toe een zonnestraal. Koud is het zeker niet. Vreemd genoeg zijn mijn benen toch gewoon lichtjes verbrand.

Dag 1: toch nog gezwommen

Zoals voorspeld, de hele dag regen. Toch zitten we er niet mee. Het is toch al 6 á 7 weken dat we voor het laatst regen gezien hebben. Uren lang regende het. Ondanks de regen hielden ze het toch super goed uit in ons luxe huisje, beetje spelen en lekker eten. Toch bleven ze vragen en kijken of ze al konden zwemmen. En warempel, om een uurtje of twee hield de regen op en ging het zwembad open. De heren wisten niet hoe snel ze hun zwembroeken aan moesten doen.

Het is een verwarmd zwembad dus het water is een prima temperatuurtje. Ik moest er dus ook aan geloven.

Dag 0: de rit

Op de kop af 800 kilometer. Gelukkig een stuk minder dan vorige jaar. Volgens Google Maps zou dat 8 uur rijden moeten zijn. Met wat pauzes rond de 9 dan. Uiteindelijk 10 uur over gedaan met een hele korte pauze. Ik moet zeggen dat rijden met cruise control echt wel super is, helemaal op lange stukken Franse peages.

Grote complimenten voor Luuk en Ben die toch maar wel even die lange rit hebben uitgezeten op de achterbank zonder problemen.

We vertrokken om 07:00 en kwamen om 17:00 aan bij de receptie. Daar werden we vriendelijk geholpen en gewezen op het feit dat we een hele nieuwe en super luxe stacaravan hebben. We waren dan ook zeer benieuwd. Even door het poortje heen en een paar honderd meter rechtdoor, huisje M122 hebben we. We moesten even wachten op de sleutel maar eenmaal binnen was niets gelogen.

Drie slaapkamers met elk 2 bedden, twee badkamers en twee wc's. En weer hebben zelfs een vaatwasser, niet normaal.

Aangezien we geen eten hadden zijn we even naar de LeClercq gereden, deze werd ons aanbevolen door de receptie. Holy shit wat is deze groot. Denk de afhaalruimte van een IKEA zo groot. Ze hebben daar echt alles. Meteen wat lekker vlees, brood en de beroemde cakejes gehaald.

Daarna terug naar de camping met wat best een aardig leuke rit is. Door smalle straatjes en scherpe bochten. Soms met irritante Fransozen op de achterbumper.

Lekker eten en daarna snel naar bed.

Binnen warmer dan buiten gemiddeld

Normaal is het wel cool in huis, maar wanneer het binnen warmer is dan dat het normaal buiten moet zijn is het toch wel erg. Laatste dingen gepakt, tandenborstel gebruikt en ingepakt. We zijn er klaar voor.

REGEN!!!

Ja hoor, eindelijk regen. Helaas koelt het voor geen meter af. Even een testrit gedaan met de motor vandaag. Wilde even een windschermpje testen, maar het leek wel alsof iemand met een hete föhn je helm in aan het blazen was.

Op bezoek bij broertje

Het is bijna een minivakantie, 2 uur rijden naar Limburg. Maar het is het wel waard. Kunnen de neefjes en nichtjes weer met elkaar spelen en elkaar af en toe zien is het ook wel waard.

Dagje zwemmen

Beide kinders een zwemdiploma is toch echt wel heerlijk wanneer je naar het zwembad gaat. Je hoeft ietsjes minder op te letten en ze kunnen gewoon lekker spelen. Badmeesters keken wel raar op toen er een jongetje van 3 turven hoog in het bad van twee meter diep dook (ja, echt dook) en netjes boven water kwam en heel netjes de schoolslag naar de kant deed.

Toen wees ik naar de glijbaan. Drie verdiepingen hoog was toch wel hele andere koek. De eerste keer ging Ben met tegenzin naar boven. Eenmaal beneden was dat 180° omgedraaid. Hij wist niet hoe snel hij weer naar boven moest rennen. Daarna volgde nog een tiental keer, en daarna misschien nog 1 of 2 keer.

Eerste echte dag vakantie

Meteen natuurlijk tot 11 uur uitgeslapen. De kinderen die ontbijt op bed kwamen brengen en beneden al netjes alles opgeruimd hadden.

Nope... 06:50 stond er al eentje aan het bed. Koffiezetapparaat was ook nog niet aangezet en het brood was nog bevroren. Maar ja, ik heb wel lekker een paar weekjes vakantie.

Texel 2018

06:00 Ging de wekker. Lekker op tijd bij de boot zijn want het kon nog wel eens druk zijn van en naar het eiland. We hadden de boot van 08:30 en na 20 minuten zaten we weer op het eiland. Het was een heel stuk rustiger dan ik had verwacht. De boot zat nog niet eens voor de helft vol. Op het eiland was het ook prima te doen.

Als eerste natuurlijk naar het strand gegaan, paal 17 om precies te zijn. Daar zaten we vorige jaar ook en is echt een prima strandtent. Daarna even naar de grootste stad, Den Burg, gedaan voor de koopzondag. Even wat lokale, alcoholische versnaperingen ingeslagen om daarna op zoek te gaan naar een food festival in de haven van Oudschild. Die hadden we helaas niet gevonden dus door naar paal 21 om een hapje te eten. Kinderen belooft dat ze nog even het water in mochten. Dat deden ze ook. De heren gingen om 18:00 gewoon nog de zee in. Al met al een heerlijke dag.

Zwemmen na een avond laat slapen

Beide heren mochten tot laat opblijven want het is immers vakantie. Of dat altijd een goed idee is met Ben is pas de volgende dag duidelijk. Die kan niet zo heel goed tegen laat naar bed gaan. Daarnaast moet hij ook nog eens vroeg weer het zwembad in. Een beetje geluk is dat hij dat super leuk vind.

Wat een hitte

Gewoon 29,3°C op kantoor. Niet normaal meer zo heet is het. En het ergste moet nog komen, maar dan zit ik lekker thuis.

Nog een dagje werken

En dan vakantie. Op naar een paar weken rust (nou ja) en heel veel warmte blijkbaar.

Mazzel met een koel huis

In de winter een nadeel, nou ja misschien niet meer met de nieuwe vloer (oude was steen). In de zomer zeker een voordeel: een koel huis. We hebben in huis eigenlijk nooit ergens direct de zon op. Er is dus altijd schaduw.

Ik had het rustiger verwacht op de weg

Het is de vakantieperiode en had ik dus verwacht dat het rustiger zou zijn op de weg. In tegendeel, het is nog steeds redelijk druk. Niet de hele weg, je merkt dat hij in het midden al goed rustig begint te worden. In het noorden blijkbaar nog niets.

Nog een week werken

Nog een weekje doorbikkelen. Nou ja op zich valt dat wel mee. Qua web development is het altijd op en neer wat betreft werk. Het ene moment zit je tot over je oren in het werk en het andere moment heb je tijd om wat achterstallig werk door te voeren.

Zwemmen

En dit keer niet eens in een zwembad maar gewoon in natuurwater. Wen had een klein plasje gevonden met een steiger waar het water niet te diep was. Ik was daar de vorige keer niet mee, dus was het vandaag zover. Ik moest ook het water in. Nu moet ik eerlijk zijn dat het in eerste instantie best koud aanvoelde maar toen ik eenmaal door was het echt super lekker was. Water was ook nog eens goed schoon en weinig planten te bekennen.

Mooie foto van Wen ↓

Warframe

Je hebt gratis games en je hebt goede gratis games. Ik kwam in wat feeds de game Warframe tegen. Een gratis game op de X1 (in mijn geval, te spelen op alle platformen). Na wat filmpjes hebben gekeken toch maar even geinstalleerd. Wat een vette game, misschien we beter dan sommige games waar de 60 euro voor moet neertellen.

Maar wat het meeste opvalt is de gedachte waarme de bouwers deze game hebben gemaakt en nog steeds uitbouwen met nieuwe dingen, dat de gamers voorop staan en niet het geld. Ok, er zitten microtransacties in die je sneller voordeel kan opleveren, maar deze kan je ook gewoon verdienen in de game. En dat verdienen is misschien wel het beste van de hele game. Er zit zo ongelovelijk veel content in deze game dat je een doel voor ogen moet hebben en daar naartoe moet werken.

Nu 3 dagen er in zitten, maar dat gaan er nog meer worden denk ik.

Vrijdag de 13e

Niets aan het handje, allemaal bijgeloof.

Taart, zomaar

Tja dan komt de Albert langs met boodschappen voor kantoor, en twee taarten zomaar. Nou dat gaat er wel in.

Rust

Zo, dagje thuiswerken zonder vriendjes en geen voetbaltraining. Heerlijk.

Vage druktes op de weg

Soms is een file gewoon niet te verklaren. Zo ook vandaag. Voor de oprit naar de A6 stond het gewoon helemaal vast. Zo erg dat het op de dreef die daar op aansluit ook vol stond. Met veel spanning zat ik te wachten op de reden, misschien een ongeluk of wegwerkzaamheden. Maar nee hoor, helemaal niets aan de hand. Op de A6 zelf was het ook niet een heel druk. Geen flauw idee waarom het vast stond.

Zonder zijwielen

Vijf jaar oud, dat betekent fietsen zonder zijwieltjes. Tenminste dat hadden we afgesproken. En wanneer je iets afspreekt met Ben dan houdt hij je er ook aan. Dus zijwielen er af geschroefd, meneer stapt op de fiets en rijdt weg.

Er is er een jarig HOERA!!!

Benjamin is alweer vijf jaar geworden. Dat betekent een feestje met natuurlijk een springkussen. En jarig zijn, en ook nog eens zijn A-diploma op zak hebben.

Verder is Luuk een niveau hoger aan het trainen. Met kinderen van 9 tot 12 jaar oud. Staat ie mooi tussen met zijn 7 jaar.

Er is er een jarig HOERA!!!

Stilte voor de storm

Morgen het feest van Ben (echt jarig) en Luuk (nog een maandje). Dat betekent inkopen doen bij de Lidl en de laatste dag in het weekend dat het rustig is.

Rustig doorwerken

De vrijdagen op het werk zijn de laatste tijd rustige dagen. Veel thuiswerkers en meestal een dag waarop niet veel naar het kantoor gebeld wordt. Als programmeur is dat toch wel een ideale situatie, even lekker doorknallen en dan weekend.

05 juli

Geboren op deze dag in 1810 – P. T. Barnum, American businessman, co-founded Ringling Bros. and Barnum & Bailey Circus (d. 1891). Laatst een boeiende podcast geluisterd over deze vent. Er is ook een film gemaakt over zijn leven.

Wat een drukte (thuiswerken)

Ok, beide kinderen hebben dus vriendjes meegenomen. Misschien niet zo heel handig wanneer je thuiswerkt.

Hoog bezoek en tochtje door de grachten

Vandaag hadden we hoog bezoek vanuit Appnovation over de vloer. En wat beter om een presentatie en Q&A te geven dan lekker op een rondvaartbootje in het mooie weer.

Hoog bezoek en tochtje door de grachten

3-Baans wegen

Mensen kunnen nog steeds niet wennen aan drie banen op de A27. Alsof de meest rechter baan van lava is gemaakt blijven ze steken in het midden en heel soms links. Maar die mensen die in het midden blijven rijden zijn toch wel behoorlijk eigenwijs (zacht uitgedrukt). Nu was ik op de motor vandaag en blijf je soms steken achter een auto in het midden, die makkelijk naar rechts kan, en nog harder rijdend verkeer op links. Al gebaar je dat ze naar rechts kunnen, ze vertikken het gewoon.

Het zwarte goud

Het droop letterlijk uit mijn motor. Gepland, dat wel natuurlijk. De olieverversing was eigenlijk al een tijdje nodig en dat was goed te zien aan de zwarte drab die er uit kwam.

Via louis.nl vier liter olie plus een nieuw filter besteld. Het verversen van de olie en het vervangen van het filter is echt een fluitje van een cent.

Elke dag een stukje

31 december 2017, goede voornemen: Elke dag een stukje schrijven en een foto erbij plaatsen. Ik hoop in 2018 elke dag een stukje van die dag te kunnen beschrijven en er een foto bij te kunnen plaatsen.

Ondertussen is het 2019 en gaan we gewoon door met het schrijven van dagelijkse stukjes.

Meer uitleg Terug naar het blog Archief 2018 Archief 2019