Elke dag een stukje

31 december 2017, goede voornemen: Elke dag een stukje schrijven en een foto erbij plaatsen. Ik hoop in 2018 elke dag een stukje van die dag te kunnen beschrijven en er een foto bij te kunnen plaatsen.

Meer uitleg Terug naar het blog

Jumping

EINDELIJK! is het zover. Luuk gaat naar Jumping Jack. Hij heeft het er echt al zo lang over. Jumping Jack is een groot indoor trampoline park waar kinderen vrij rond kunnen rennen en overal op of af kunnen springen. Niet heel goedkoop en je moet jezelf inschrijven op tijdsloten, maar wat ik hoorde was het de moeite waard.

Back to work

Na een paar weken afwezigheid is het moment weer aangebroken, ik mag weer naar het werk. Zie er totaal niet tegenop, heb er wel weer zin in. Niet werken is lekker, maar aan het werk zijn ook.

En dan moet je weer de weg op. Het Nederlandse verkeer in. Ik blijf het toch elke keer zeggen wanneer ik door Frankrijk ben heengereden, het rijdt daar veel lekkerder dan in Nederland. Er is iets aan de hand met het verkeer hier, op een negatieve manier. De ene helft zit niet op te letten en de andere helft zit express andere dwars te bomen (cijfers klein beetje overdreven). Waar in Frankrijk de meeste automobilisten nog rekening met elkaar houden of elkaar een plek op de weg gunnen, is dat hier toch echt heel anders. Dan heb ik het nog helemaal niet over zondagsrijders. Mensen die 30 km/u rijden op 50 wegen bijvoorbeeld.

Grote schoonmaak in de schuur

Tijd om de opslag om te bouwen naar een werkplek. Waar de schuur voorheen vooral werd gebruikt voor opslag wordt die nu omgebouwd om er een werkplek van te maken. Ben al bezig met het bouwen van een werkbank.

Incredibles 2

Lekker een dagje naar de bios geweest. Daar hebben ze tenminste airco. Leuke film. Alleen begin ik dat 3D wel een beetje zat te worden. Je levert veel kleur en contrast in voor een matig 3D effect. Van mij mogen de films gewoon weer in 2D worden weergegeven.

FEESTJE!

Luuk alweer 8 jaar geworden. Aangezien we zijn feest al gevierd hebben gingen we met familie lekker uit eten.

Dag 7: De terugreis, zwarte zaterdag??

Helaas is de laatste dag aangebroken. Tijd om het huisje schoon te maken en de laatste spullen inpakken. Daarna naar de receptie om uit te checken en een laatste bak koffie halen voordat we beginnen met rijden. Eerst nog even langs de supermarkt om wat proviand voor onderweg in te slaan. Daaronder ook een paar flessen muntsiroop, zeer moeilijk te krijgen in Nederland.

De hele ochtend kwamen de horrorberichten binnen over de zwarte zaterdag en de hel op de weg in Europa. Vooral het verkeer naar het zuiden had het zwaar. Wachttijden van enkele uren kwamen voorbij. Ik bleef regelmatig Google Maps controleren en daar bleef de reistijd mooi groen. Wat betekent dat er geen hinder op de weg is.

Achteraf bleek dat ook zeker het geval. Geen enkele file, zelfs niet bij de tolpoorten, zijn we tegengekomen. In een recordtempo van 7:30 uur zijn we naar Nederland gecrossed. Een keertje tanken en de rest gewoon lekker doorkarren. Dat beviel vorig jaar ook prima.

Bij Hazeldonk even de traditionele vette hap gehaald om daarna het laatste stukje door te stoten naar Lelystad.

Daarna: thuis!

Dag 6: Wat willen jullie doen?

Naar het zwembad!! klonk het in koor. Ondanks dat onze online weerdiensten aangeven dat het 21°C, hebben we toch het gevoel dat het veel warmer is. Bijna niet op tegen te smeren. De auto kon dat bevestigen, 32°C was het. Niets lekker koel zeeklimaat, gewoon keihard superheet. Het enige nadeel, voor ouders, is dat het zwembad geen schaduwplekken heeft. Je zit dus, of in het zwembad of je ligt vol in de zon.

Gelukkig heeft mijn ereader geen last van de zon. Ben dus redelijk opgeschoten met mijn meerjarenplan dat Dune heet. Zit op zo'n 75% denk ik. Misschien als ik nog een week bij het zwembad had gelegen was het me gelukt. In de middag al begonnen met het inladen van de spullen die we niet meer nodig hebben. Jammer dat het weekje zo snel voorbij is gegaan.

Dag 5: Iedereen het zwembad uit

Dag 5 alweer. Het gaat veel te snel voorbij. Qua we ziet het er uit dat het alleen maar heter wordt hier. Onze vakantie vorig jaar begon ook koel maar eindigde ook super heet. We hebben wel gelukt dat we aan de kust zitten en een beetje een koel windje hebben. Maar de zon hier is meedogenloos.

De hele week mag Luuk later naar bed. Uurtje of tien ofzo. Ben ligt er gewoon om half zeven in. Vandaag niet, meneer wilde na het eten nog even zwemmen. Nu gaan de glijbanen om half acht dicht en het zwembad zelf om acht uur. Weer waren klaar met eten om zeven. Meneer wist niet hoe snel hij zijn zwembroek moest aantrekken.

Terwijl ik nog halverwege het zwembad was zag ik Ben al bovenaan de glijbaan staan. Als enige in het zwembad. Tja als de glijbanen nog even open zijn moet je het maximale er uit halen. We hebben zelfs de sluiting van het zwembad meegemaakt, dat wilde hij wel een keertje zitten, hoe het zwembad dicht ging.

Om een uurtje of tien, iedereen lag al in bed, stond Luuk naast ons bed. Hij wilde weten waar de muziek vandaan kwam en wat er te doen was. Want hij "miste al zoveel in zijn leven omdat hij steeds moet slapen". Nou ja, kleren aan en gaan. Er was een soort mini disco met een DJ en een hoop Franstalige muziek. Luuk heeft het meegemaakt en ging tevreden slapen.

Dag 4: Kwallen en hoge trappen

Vandaag zijn we naar de stad Granville geweest. Vanaf ons stand kan je de stad goed zien liggen en het zag er super mooi uit. Nu zijn stedentrips niet heel erg geliefd bij de kinders hier, maar deze ging super goed. Na een korte rit op zoek naar een parkeerplek konden we de stad verkennen. Echt een hele leuke stad. Aan de zeekant heb je mooi uitzicht over het strand en de zee. Een ook de honderden kwallen die daar in zee drijven. Daarna nog even een oude stadsmuur op geklommen via, wat wel 1000 treden leken. Daarboven was het uitzicht echt heel cool. Je kan over de hele stad heen kijken.

Voor mijn gin collectie heb ik ook hier een lokale gin gevonden, die moet uiteraard mee.

In de middag nog even langs het strand in dat helaas te verbranden, kwam ik te laat achter. Ik smeer me regelmatig in maar dat mocht niet baten.