Content

Weer een tevreden klant

De UMP45 replica van Double Eagle ligt al een tijdje bij me, kuch, maar ik ben er nu aan toe gekomen om hem te repareren. Met name doordat ik wat meer vertrouwen heb met gearboxes gekregen. Alhoewel er een standaard V3 gearbox in zit waren de oorspronkelijke onderdelen niet helemaal standaard. Helemaal niet omdat ze al na één potje compleet aan gort gebroken waren. Gelukkig kon ik met drie nieuwe onderdelen de gearbox weer werkend krijgen.

Wat vooral voor veel voldoening zorgt is de enorme hoeveelheid snot (vies vet) te verwijderen, helemaal ontvetten en daarna moet de juiste, goede kwaliteit vet weer in elkaar zetten. Hij loopt weer als een zonnetje.

Deze dus
Deze dus, die met die rode pijlen. Dit zijn airsoft replicas en geen echte vuurwapens.
Oude rommel
Zo zag het er een paar jaar geleden uit.
Tja, daar wordt je niet vrolijk van.
Kijk hem weer shinen dan. En ja, de draadjes zitten weer netjes vast.
Airsoft
Onderhoud
Klussen

En we kunnen weer verder klussen

Alles wat op luchtdruk werkt en geen 100% afsluiting heeft, verliest luchtdruk ergens. Zo ook met airsoft wapens, die werken namelijk op luchtdruk uit een cilinder dat, lucht, via een nozzle tegen een klein plastic balletje blaast. En natuurlijk wil je alle lucht uit je cilinder ook achter je balletje hebben.

Goedkope replica's hebben goedkope onderdelen. Zo ook mijn MP5K replica. Ondertussen is bijna alles al vervangen door hoogwaardige onderdelen, op de nozzle na. Hét belangrijkste onderdeel om alle lucht achter je balletje te krijgen. Nu zal je denken, hoe moeilijk kan het zijn om dit te vervangen. Nou een nozzle kan dus een lengte hebben tussen de 16mm en 30mm, met zelfs halve mm's daartussen. Probeer dan maar eens de juiste te vinden (hint: niet te doen).

Totdat ik een bedrijf tegenkwam dat nozzles maakt waarvan je zelf de lengte kan bepalen met schroefdraad. Dit lijkt de meest ideale oplossing. Tijd om te klussen.

En we kunnen weer verder klussen
En we kunnen weer verder klussen
Airsoft

NiMH heeft zijn beste tijd gehad binnen de airsoftwereld heb ik het idee. Helemaal nu gas (Green Gas of CO2) en HPA steeds meer beschikbaar worden. Maar schrijf electriciteit niet helemaal af, er is nog LiPo. Daarom leek het me verstandig om mijn AEP pistolen om te bouwen van een 7.2V 500mAh NiMH batterij naar een 7.4V 350mAh LiPo.

De gearbox van de CM 041K is mijn test gearbox. Replica was niet al te duur dus staat er niet veel op het spel. Even uit elkaar halen, schoonmaken en in elkaar zetten deze keer. Daarbij kwam ik een aantal eigenaardigheden tegen die ik verder ben gaan onderzoeken.

Een haperende hopup was de reden voor de upgrade van de Specna Arms SA-01. Kon hem open- of dichtdraaien, het resultaat bleef hetzelfde. Tijd om te sleutelen.

Altijd jammer wanneer je bij de FPS-meting een waarde haalt van 501 waar je maar maximaal 500 mag hebben. Terug naar de tekentafel dus.

Skirm van zondag 13 maart bij Balls & Arrows.

Een status update van de vorderingen. Ondertussen is bijna niets meer origineel aan het binnenwerk van de Well MB-01. Al het plastic is vervangen door metalen versies.

Al sinds ik een kind was moest ik alles aanpassen naar mijn wensen. Ander kleurje, andere settings. Eigenlijk is dat nog steeds zo. Zo heb ik een hekel aan standaard computerscherm achtergronden bijvoorbeeld. Het zwarte van de M4 begon ook al een beetje saai te worden. Tijd dus voor een likje verf.

Nieuwste aanwinst, de Well MB 01. Een replica van de L96 sniper. Om het team ook wat long range support te bieden, maar ook om me te klussen en proberen te upgraden. Aangezien het een “simpele” spring replica is, is hij makkelijk te upgraden.

De kwaliteit van airsoft replica's verschilt per merk. Hoe goedkoper hoe minder de kwaliteit uiteraard. Chinese apparaten staan daarbij redelijk onderaan de lijst. Een van de kenmerken daarvan was de aanwezigheid van “groene snot” in de gearbox. Het opruimen daarvan stond nog op mijn todo-lijst.