Het zit er al weer op

Laatste dag van 2018, tijd voor wat statistieken:

 • Aantal posts: 365
 • Aantal afbeeldingen: 148
 • Aantal MB's aan afbeeldingen: 388 MB
 • Aantal code wijzigingen/commits: 69
 • Begonnen met: Drupal 8.4.3
 • Nu op: Drupal 8.6.4
 • Aantal podcast abonnementen: 9
 • Aantal uur gegamed: 1300 uur
 • Waarvan Fortnite: 700 uur
 • Aantal Xbox achievements: 366
 • Aantal uur Netflix: veel

Dit was toch wel het jaar van de podcasts. Aangezien de filedruk met 20% is toegenomen, waarvan ik veel gemerkt heb, heb ik veel tijd in de auto gehad om te luisteren naar podcasts. Ik denk dat ik serieus geen minuut meer naar de radio geluisterd heb dit jaar. Podcasts zijn de ideale manier om kennis op te doen en jezelf te vermaken. Het meest geluisterd is wel Stuff You Should Know met Josh en Chuck.

Daarnaast zijn we, niet helemaal gepland, op vakantie gegaan naar Frankrijk. Meteen met de nieuwe auto op pad gegaan, dat was super goed bevallen en de kinderen hebben ook een super leuke vakantie gehad. We zijn met een paar vrienden ook nog op pad geweest naar Stockholm, Zweden. Super mooie stad met heel veel te zien. Ook nog een nachtje overnacht in Groningen.

Benjamin heeft gewoon met maar 4 jaar oud zijn A- en B-diploma's gehaald. Luuk heeft hele grote stappen gemaakt met het keepen bij het voetballen. Van de JO8-2 naar het hoofdteam van de JO8. En daarbij ook nog bijna elke wedstrijd winnen.

Het huis wordt beetje bij beetje beter. We hebben een nieuwe vloer gelegd en de tuinschuur is omgebouwd tot een werkschuur met mooie nieuwe speeltjes. Zo hoef ik niet meer op zolder te knutselen. Voornamelijk het ombouwen van airsoft-apparaten.

Dit jaar ben ik ook een voertuig verloren, door een aanrijding is mijn motor total-loss verklaard en heb ik hem van de hand gedaan. Dan maar weer sparen voor een nieuwe.

Op de valreep ook nog begonnen met sporten. Helaas iets later door het eerder genoemde ongeluk, maar ondanks dat toch begonnen.

Wat heb ik geleerd van het bloggen

Dat het eigenlijk best moeilijk is om elke dag wat te schrijven. Er zitten inderdaad sommige dagen tussen waarbij er gewoon niets gebeurde. En om elke dag maar te gaan klagen is ook niet de bedoeling. Al met al was het een leuke ervaring.

Volgend jaar?

Ik denk dat ik volgend jaar gewoon verder ga. Ik moet zeggen dat het super leuk is om terug te lezen wat ik (bijna) elke dag gedaan heb. Veel vergeet je toch gewoon weer. Ik had ook de hoop om elke dag er een foto bij te doen, maar ook dat is best lastig.

Verbeteren / Goede voornemens

 • Meer foto's, het liefst elke dag eentje
 • Elke dag bijhouden (minder smokkelen)
 • Archief inbouwen voor voorgaande jaren

Weinig geslapen

En niet door teveel alcohol of te laat naar bed gaan. Ik mocht met Luuk "op zolder" slapen. Onze kamer had een soort zolder waar ze een aantal bedden hadden. Het enige nadeel was dat het daar vrij warm werd, en daar kan ik niet zo heel goed tegen. Maar ja, flink wat koffie er in tijdens het ontbijt en daarna lekker naar huis gereden. Verder die dag de hele dag op de bank gehangen met de laptop op schoot.

Trouwen in Friesland

Vandaag is de dag dat vrienden van ons gaan trouwen. Het officiele gedeelte werd gedaan in een kerkje in Friesland. In een dorp met maar 16 inwoners. Daarna door naar het volgende dorpje voor het feest. Ze hadden en soort mini hotel afgehuurd waar we ook bleven slapen, ideaal.

Stilte voor de storm

Morgen gaan goede vrienden van ons trouwen. Voor hun zal vandaag niet geheel zonder stress zijn, voor mij gelukkig wel. Dagje vrij van het werk en dus lekker rustig aan doen thuis. Even de spullen bij elkaar zoeken aangezien er een overnachting bij zit.

Dagje werken

Ok, de heenweg ging precies zoals ik had voorspeld. Geen levende ziel op de weg. De terugweg is helaas een ander verhaal. Om een onverklaarbare reden stond ik in de enige file van Nederland. Waarom? Geen idee, na 15 minuten stil gestaan te hebben reed het gewoon weer verder. Geen ongeluk, geen rommel op de weg, gewoon file. Pfff

Tweede kerstdag

The aftermath. Een dagje lekker thuisblijven, beetje eten (last-minute gourmetten) en spelletjes spelen. Morgen nog een dagje werken, nog twee dit jaar, en dan zit het er op.

Eerste kerstdag

Beide families lekker in een dag gekregen. In de ochtend lekker ontbeten in Lelystad en daarna door naar Almere voor het avond eten. Je kan wel zeggen dat eten het thema van de dag is. Met de leeftijd komt wijsheid zeggen ze, dus dit jaar rustig aan gedaan en overal wat minder van gegeten. Dat werkt want dan ga je lekker zonder buikpijn en opgeblazen gevoel naar bed.

Lekker dagje vrij

De kerstboom miste nog een piek. Een doorn in het oog van Benjamin. Dus wat doe je dan, dan maak je gewoon je eigen piek. We hebben gekozen voor een boom zonder traditionele inhoud. Alles wat in de boom hangt is gemaakt door ons. Daar past dus perfect een zelfgemaakte piek bij.

Nog meer koffie

Ok, een Dolce Gusta had ik inderdaad nog niet thuis gehad. Een van de redenen was dat die machines echt te lelijk voor woorden zijn. Wen is nogal kieskeurig wanneer het om koffie (niet het enige) gaat en ze vind Dolce Gusto koffie altijd wel lekker. Dus: mooi kerstcadeautje.

De vormen van koffiezetten die ik nu al gehad heb:

 • Espressomachine
 • Nespresso
 • French press
 • Mokkapot
 • Vol automaat
 • Oploskoffie (alleen in noodgevallen)

Nog op mijn lijstje:

 • Ouderwetse filterkoffie
 • Slow coffee (zie punt hierboven)

Zo'n Dolce Gusto is eigenlijk een kleine Starbucks in je huis. Van normale espresso tot mierzoete Latte met caramel, je kan het er allemaal mee maken. Het enige nadeel is dat het wel iets duurder is dan gewone bonen.

Nog meer koffie
Nog meer koffie

Koud buiten

Nu het kouder is buiten blijven de katten ook wat vaker binnen. Een daarvan zoekt altijd de raarste plekken op. Zoals een specifieke traptrede of dit plekje midden op de tafel. Als je dan ook nog op deze manier kan slapen is het helemaal compleet.

Koud buiten
Koud buiten

17 jaar alweer

Wen en ik hebben vandaag al 17 jaar wat met elkaar, waarvan op dit moment iets meer dan 4 jaar als getrouwd stel. Tijd is wel voorbij gevlogen zeg.

Kerstdiner op school

Het jaarlijkse fenomeen, kerstdiner, is weer op school geweest. Je pakken het altijd super leuk aan. Binnen is alles versiert en buiten staan vuurkorven en hapjes voor de ouders.