Apocalypse

Zo, deze kleine rotzakken gaan dus voor het volgende extinction event zorgen. Wij ons maar focussen op het milieu en achter onze rug om lacht dit beestje in zijn vuistjes.

4K is echt heel cool

Ik heb echt een nieuw bril/lenzen nodig voor een 4K scherm. Maar het is echt super cool. Al je tools plus je websites kan je gewoon krijgt op een scherm.

Zonder bril

Eindelijk, na weken met een bril te hebben gelopen kan ik eindelijk weer mijn lenzen in doen. Ik heb de laatste tijd pech met de levering van mijn lenzen dus moest ik nu even wachten. Daarnaast heb ik wil een gewoonte dat ik aan het begin van een nieuwe maand de lenzen in wil doen want dat ik nou eenmaal makkelijker bijhouden. Dus, eindelijk weer lenzen.

Uitslapen

Voor de tweede week op een rij was Wen uit gegaan. Dat betekent voor de tweede keer op een rij een zombi-dag voor Wen. Al viel het deze keer gelukkig wel mee, mocht ook wel aangezien ze uitgeslapen had tot ruim 12:00.

Op het randje

Wen gaat weer eens stappen. En raad wie dan weer wakker moet blijven om de chauffeur te spelen. Juist, moi. Even kijken of de Death Wish koffie zijn werk weer kan doen en mijn wakker weet te houden tot de tijd dat ze het zat wordt een maar huis wil.

Kutnieuws

Het overkomt mij (niet direct) nooit, denk je soms wel eens wanneer je verhalen hoort van anderen. En meteen de disclaimer, er is niets met mij of mensen in mijn directe omgeving aan de hand.

Nieuws dat, wanneer je het hoort, in eerste instantie het gevoel bij je oproept dat het niet waar kan zijn. Je gaat je afvragen of mensen geen fouten hebben gemaakt of het verkeerd begrepen hebben. Dat is de eerste fase, meestal in de eerste paar minuten. Daarna volgt de fase van feiten verzamelen en dat het echt begint te dagen dat het gewoon echt is. Daarna ga je nadenken over de consequenties.

Die nacht ga je nog meer nadenken, of erger, visualiseren. Het blijft bij je, ergens in je achterhoofd, in de dieptes van je gedachtes. En zo nu en dan komen ze naar voren. Tijdens het autorijden, wanneer je naar de wc loopt. Heel even flitst het door je hoofd. Iedereen gaat er anders mee om. Ik ben nogal van het rationaliseren en nuchter bekijken.

Ik ga niet in detail over de gebeurtenis zelf, niet omdat ik niet alle feiten heb en omdat dit zeker niet de plek is om dat te doen. Het heeft wel een groot deel van de afgelopen dag mij in zijn bezit gehad.

Vandalisme

Is gewoon bruut mijn monitor gestolen (niet echt hoor) van mijn bureau vandaag. Onze oude monitoren worden gerecycled als smart mirrors. Van die dingen waar je jezelf in kan zien en tegelijk het weer. Zoiets als je raam naar buiten zeg maar.

Maar goed er waren dus nieuwe besteld maar, zoals de wet van Murphy als voorspeld, deze waren nog niet binnen. Hopelijk morgen.

Wat als we dinosaurussen al die tijd verkeerd hebben afgebeeld. Shit is gonna change.

Toetsweken

Volgens mij heb ik als lagere school scholier (is dat correct Nederlands?) nooit een Cito toets gedaan. Luuk heeft de afgelopen twee weken bijna elke dag een Cito toets. Wel interessant om te zien dat dat op die jonge leeftijd toch een invloed heeft. Je merkt het vrij goed aan zijn stressniveau. Luuk heeft altijd al een beetje last gehad van spanning of situaties die spannend zijn.

Volgens mij heeft hij het wel goed gedaan. Al laat hij niet zo heel veel van zich horen er over.

Procrastination

De kunst van het uitstellen. De kunst van altijd iets anders vinden dan de taak die je moet doen. Waarbij "moeten" het sleutelwoord is. Ik moet eigenlijk al studeren voor een opdracht, maar weet dat al een tijd uit te stellen. Nou misschien niet helemaal, alles wat ik overdag op het werk die is een voorbereiding. Tenminste, zo rechtvaardig ik mijn uitstelgedrag.

En wat is er beter om uit te stellen dan een avond Netflix. Ik had wat afleveringen van de nieuwe Star Trek opgespaard. Sinds de vorige was ik een beetje bang dat ze te ver van Star Trek waren afgedwaald. Maar de laatste twee afleveringen hadden me weer op het puntje van mijn stoel.

Ik moet zeggen dat deze serie mij wel weet te boeien. Op een andere manier dan de oude. Deze is veel gewelddadiger en donkerder. Sign of the times denk ik dan. Waar Gene Roddenberry juist een mooie toekomst zag vol met vooruitgang en vrede zitten we nu vooral oorlog en geweld.

Uiteindelijk draait het gewoon om de centen. Niemand wil tegenwoordig 45 minuten kijken hoe een kale man aan het onderhandelen is met één of ander vaag buitenaards ras. Of hoe de holodeck weer eens kapot gaat een ze blijven steken in een oud verhaal. Mensen willen drama en leed, oorlog en ontploffingen, bloed en vuur. Opzich heeft de nieuwe serie nog wat van de gedachtegoed van Roddenberry in zich, er is nog hoop.

Zo'n dag

Zo'n dag dat je niets te vertellen hebt. Niets meegemaakt. Niet veel op tv gezien. Geen leuke YouTube video gezien. Zo'n dag.

Maar even kijken of ik zo in bed nog wat kan Netflixen.

De goden verzocht

Er is een god verzocht iets te doen aan mijn post van gisteren (spreekwoordelijk). Gisteravond hebben we afscheid moeten nemen van de, nu, oude telefoon van Wen. Helemaal overleden, geen enkele factory reset kon hier tegen op. Waarschijnlijk een fout in het werkgeheugen.

Vandaag dan dus maar een nieuwe kopen. Het is een Motorola geworden. Prima prijs/kwaliteit verhouding. Tot nu toe gaan we elke keer naar beneden met de kosten en omhoog met de specs.

Waarom repareren als je ook een nieuwe kan kopen?

Waarom zou je moeite doen om iets te repareren wanneer je ook gewoon een nieuwe kan kopen. Dat lijkt tegenwoordig wel de standaard. Ik volg al een tijdje een aantal makers (op z'n Engels) kanalen op de sociale media. Daar merk je toch een trend om apparaten weer repareerbaar te maken en om mensen zelf bewust te maken dat ze dingen kunnen fixen voordat ze het weggooien.

Nu haal ik al mijn hele leven dingen uit elkaar (en soms weer in elkaar, sorry pa), dus voor mij is het een doorn in het oog wanneer ik niet gewoon instaat ben om iets te maken met reserve-onderdelen. Zo heb ik nog net het scherm van de Nexus 7 tablet kunnen maken voordat dit onmogelijk werd gemaakt.

De achterruitenwisser was er mee opgehouden. Wisser tegen het raam gevroren, wisser aangezet, zekering doorgebrand. Tijd om de zekering te vervangen. Nou zo makkelijk is dat dus niet, handleiding erbij gepakt. Het meest gedetailleerde wat er in de handleiding stond was: "er zitten zekeringen in je auto". Heb je dus niets aan en ik weiger naar de garage te gaan om één zekering te vervangen. Dan maar stuk voor stuk controleren.

Zelfreflectie

Zelfreflectie op zijn tijd is goed. Zelfreflectie als bedrijf is op zijn tijd ook zeer goed. Vandaag een goede Rocks-sessie gehad met Wunderkraut over het reilen en zeilen voor het komende kwartaal.

En tevens een leuk kerstcadeautje gehad. Een klein, inktloze printer voor kleine fotootjes (op stickervellen). Deze gaan dus dit weekend door het hele huis opduiken.

De hemel komt naar beneden

Goed, de storm breekt buiten alle bomen, vrachtwagens en verkeersborden. Maar binnen komt gewoon het complete plafond (overdreven) naar beneden. Mijn hele bureau lag vol met hout- en betongruis van de platen die op het plafond zitten. Thuis om te verhuizen dus. Voelt toch niet heel prettig dat er spul van het plafond af komt en goed voor mijn apparatuur is het ook niet, al dat stof en grijs erin.

Smiley-loos

Ik ga nu al een paar maanden smiley-loos door het leven. De reden: chatberichten worden heel vaak anders geïnterpreteerd dan ze eigenlijk bedoelt zijn, hélemaal wanneer er een smiley instaat. Daarnaast is het ook de ideale ontsnapclausule voor de schrijver, "ja, zo bedoelde ik het niet, kijk maar naar de knipoog".

Door geen smiley meer te gebruiken wordt je gedwongen na te denken over de zinnen die je schrijft en wat de impact daarvan is op de ontvanger omdat je geen valnet meer hebt.

Kroketten en een leuke klant

Die twee zijn niet aan elkaar gerelateerd maar wel leuk om op een dag te hebben. Altijd leuk wanneer je van een klant te horen krijgt dat het werk wat je doet erg gewaardeerd wordt.

Onderzoekers hebben modellen gevonden die de theorie ondersteunen dat de mens zelf verantwoordelijk was voor de pestplaag die verantwoordelijk was voor de dood 25 miljoen mensen http://www.bbc.com/news/science-environment-42690577. Een rectificatie voor alle ratten is wel op zijn plaats.

Noooo vergeten

Ja, het is dan toch gebeurd. Vergeten! Ik smokkel hem toch even op 23:59:59, ik hou wel van consistentie. Toch nog een beetje last gehad van Blue Monday denk ik (nee hoor).

Bijna vergeten

Bijna vergeten en dat al in de eerste maand. Gelukkig is Drupal 8 behoorlijk goed te gebruiken op een telefoon. Combineer dat met het uitstekende swipe toetsenbord van Google en je kan redelijk snel berichtjes online zetten.

Weer een dag vol met sport, spel en Minecraft. Ben aardig wat YouTube video's aan het bekijken over mooie builds met Redstone. Even testen in creative mode en daarna in survival.

VR voor kleine en grote jongens

Vandaag weer eens even op bezoek gegaan bij een vriend. Luuk wilde weer eens op de Segway rijden. En als we er toch zijn, waarom proberen we de Oculus Rift eens bij Luuk. Die vond het uiteraard schitterend, alleen toen de achtbaan simulator kwam wist hij niet hoe snel de bril weer af moest.

Verslavend

Holy moly wat is Minecraft nog steeds verslavend. Het 4e platform waar ik het spel op speel en nog steeds is het fantastisch. Mooi voorbeeld van hoe graphics ondergeschikt zijn aan de gameplay. En dat geldt niet eens voor mij alleen. Regelmatig staan we hier met z'n drieën als een gek te bouwen aan de mooiste huizen.

EDC reparatie

Schroefjes die de hele tijd zelf losdraaien, vreselijk irritant. Gelukkig hebben ze daar wat voor, een soort lijm die uit hard maar niet super vast zit. Meeste mensen kennen dat misschien als "Loctite", alhoewel dat een merknaam is. Hetzelfde als Luxaflex en Maxi-Cosi is Loctite bijna synoniem geworden aan het product wat ze verkopen. Ik dwaal af.

Het schroefje van mijn EDC zakmes draait steeds uit zichzelf los dus was ik op zoek gegaan naar Loctite. Spul is vreselijk duur maar gelukkig heeft Bison een iets goedkoper alternatief. Nu maar even wachten of het werkt.

De vergeten kerstkaarten

Altijd leuk wanneer je kind, twee weken na kerst, van school komt met een hele stapel kerstkaarten van klasgenootjes. Was hij vergeten mee te nemen, natuurlijk.

Trainen gaat ook lekker voor Luuk. Ze worden nu wat harder aangepakt, opdrukken voor de verliezers bijvoorbeeld.

Hot sauze

Ik denk dat ik toch maar een keer een echte hete pepersaus moet proberen, zit te denken om een keertje een Hot-Headz! Carolina Reaper Killer Hot Sauce te proberen.

Iets wat ik niet had verwacht was dat een 4-jarige zoveel lol kon beleven aan het spel Minecraft. Benjamin is er akelig goed in en bouwt de mooiste huizen (meestal meer veel deuren). Ook al kan hij niet lezen, hij weet zijn weg te vinden, weliswaar met een beetje hulp van zijn broer en vader.

Tijdens de tour door het museum had ik ook de hele tijd de ideeën uit het onderstaande filmpje door mijn hoofd spoken. In het museum ging het er natuurlijk om dat de Jedi de good guys waren en de Sith het ultieme kwaad. Maar de theorieën uit het filmpje werpen een heel ander licht over die kwestie.

Pop Culture Detective heeft een hoop andere, zeer boeiende video's die zeker de moeite waard zijn om te bekijken.

Uit eten

Lekker uit eten geweest bij de Klub met alle bedrijven uit de Vechtclub XL. Altijd een feestje op je bord. Een van de prettige dingen daar vind ik dat je niet hoeft te kiezen wat je wilt eten. Ze hebben maar één menu. Nou ja, je hebt de keuze tussen vegetarisch en met vlees. Er staan mensen met passie in de keuken en dat proef je.

Echte Star Wars props

De laatste dag stond in het teken van een nieuwe zwemleraar voor Ben en een bezoek aan Star Wars identities. Een rondreizend museum van echte Star Wars artikelen gecombineerd met een audio tour en de kans om je eigen karakter te maken.

De stukken die er aanwezig zijn, zijn allemaal echt gebruikte kostuums of modellen uit de films. Super cool om deze een keer van dichtbij te kunnen zien. Wat me opviel was dat alles een stuk groter was dan dat ze lijken in de films. Vooral de stormtroopers en het pak van Boba Fett waren echt heel groot.

De hoeveelheid detail is ook schitterend. Veel van de kostuums en helmen e.d. zijn al behoorlijk verweerd, met deuken, krassen en ontbrekende verf. De hele ruimte hing ook vol met concept tekeningen van o.a. Ralph McQuarrie.

Het mooiste voor mij, de stormtrooper helmen en de grote ruimte met alle ruimteschepen.

De Helden

Alle foto's zijn hier te vinden.

Grote schuurschoonmaak

Nieuw jaar, nieuwe indeling van de tuinschuur. Al mijn reserve-hout ligt nu horizontaal in plaats van verticaal. Scheelt toch een hoop ruimte. Volgende project wordt het bouwen van een werkbank (plus de aanschaf van wat leuke speelgoedjes zoals een bankschroef en sluipmachines).

Benjamin heeft van zijn (lees: mama) centjes zijn eerste game gekocht: Minecraft. Leuke van dit spel is dat het met 4 spelers tegelijk gespeeld kan worden. Zeer leuk om te doen. Bijzonder knap om te zien hoe snel ze dit spel doorhebben.

Oh, en er staat wat leuks op de planning voor morgen.

Laatste vakantiedag

Laatste vakantiedag van Luuk en Ben. Ze mogen allebei wat langer opblijven en een film kijken. Eens kijken of ze van Star Trek houden. Nu maar hopen dat ze morgen te genieten zijn.

Vandaag tevens een mooie module gedreven voor Drupal 8. Vandaag het VueJS object verbeterd en caching ingebouwd aan de API kant. Het is nu mooi asynchrone en snel. Nu nog een mooie vormgeving verzinnen dat binnen de Drupal stijl valt.

Ja hoor, de enige file in het land

En natuurlijk stond ik daar in. Het was weer eens raak op de A27 bij Rijnsweerd.

Tevens ook een mooie Drupal 8 module gemaakt met een VueJS component erin om de status van al je D8 sites bij te houden. Alle data is encrypted uiteraard. Binnenkort tijd voor een test run.

Thuiswerken, met kinderen

Ok, de titel klinkt wat angstaanjagend maar het tegendeel is waar. In ieder geval wel voor mijn kinderen gelukkig. Ik werk al een tijdje thuis op woensdag om de kinderen naar en van school te halen, en daarna naar en van de voetbalclub te halen. Binnen of buiten spelen maakt ze niet veel uit. Helemaal niet nu het met windkracht 10 buiten stormt.

Bureau begint al aardig wat te worden. Overdag werken op de laptop en in de avonden en weekeinden lekker klussen met airsoft apparaten. Al mijn gereedschap staat binnen handbereik en niets is weg gestopt achter kastjes of lades.

Tevens de eerste dag van het jaar dat Luuk weer lekker gaat trainen met zijn voetbalploeg.

Rustig op de weg, maar toch ook niet

Zondagsrijders, een grotere plaag op de weg is er niet. Mensen die doordeweeks niet rijden gaan dan maak de weg op. Maar het ligt niet aan de rijkwalieit van deze mensen, tenminste niet van allemaal. Volgens mij heeft elke week of deel van een weg een bepaalde flow. Mensen die elke dag op deze wegen rijden snappen deze flow. Die weten waar de knelpunten, op- en afritten en snelle stukken zitten. Na een tijdje kickt je automatische piloot in een gaat alles vanzelf. Iedereen rijdt in sync.

De mensen die nieuw zijn op deze wegen tonen dan ook meestal het gedrag van een defensieve rijder. Wat schel af steekt tegen de agressieve automatische piloten.

Tip: beperk je automatische piloot en blijf altijd opletten. Misschien ben jij degene wel die niet kan rijden.

Netvlies

Tevens ook de laatste twee Netflix shows van Dave Chappelle gezien. De eerste show was voor een grote zaal en redelijk in lijn met zijn vorige shows. De tweede was kleiner, langzamer en een stuk persoonlijker. Deze haakte ook mooi in op het hele "metoo" gebeuren. Plus hij ligt een tipje van de sluier op waarom hij 12 jaar geleden zo abrupt vertrok naar Zuid-Afrika.

1 januari 2018, dag 1

Kinderen uitgeslapen tot een uurtje of 9, dat is uitslapen Kerstboom opgeruimd, kerstspullen allemaal terug in de doos. Heerlijk wanneer alle kerstrommel weer weg kan en het huis weer leeg en schoon is.

Zo meteen stoepje schoonmaken en daarna op bezoek bij de opa's en oma's.

En waarom staan alle auto's dezelfde kant op?