Websites releasen

Klinkt als een film, het releasen van een website. In de praktijk is het bijna ook zover. Je introduceert nieuwe code aan de wereld. Altijd spannend, je hoopt dat alles goed getest is en het soepel verloopt. Nu kan ik met zekerheid zeggen dat wij op kantoor nog nooit problemen hebben ondervonden tijdens een release.

Vaatwasser inbouwen, appeltje eitje

Hij was al een tijdje afwezig, maar hij is weer terug in de keuken. De vaatwasser. Toch weer even 100 euro inbouwkosten bespaard door het gewoon zelf te doen. Echt moeilijk is het niet. Twee slangen en een stroomkabel monteren. Vaatwasser waterpas in het gat krijgen en een test run draaien.

Ok, helemaal klaar met afwassen met de hand

Heb, na lang zoeken, een nieuwe vaatwasser gekocht. Eerst zitten kijken naar eentje bij de Ikea maar die kwamen niet heel lekker uit de reviews en bezorgen is ook aardig duur. Uiteindelijk terecht gekomen bij Coolblue. Nu wachten op de levering en daarna inbouwen.

Ok, helemaal klaar met afwassen met de hand
Ok, helemaal klaar met afwassen met de hand

Springen en rennen

Ik ben aardig blij dat ik kinderen heb die een goede mix hebben tussen beweging en stilzitten (gamen). Als je ze op een zondag vraagt wat ze willen doen is het tegenwoordig altijd: Jumping Jack. In Almere hebben ze de oude tenniszalen omgebouwd tot een trampoline-paradijs waar iedereen naar toe kan om te springen.

Springen en rennen
Springen en rennen

Feestje in mijn oude wijkje

Familie van Wen woont in dezelfde wijk als waar ik ben opgegroeid in Almere. Super cool om daar gewoon weer rond te lopen en te zien dat er eigenlijk niet zo heel veel veranderd is. Alleen de schaal lijkt allemaal wat kleiner. De steegjes zijn kleiner en de afstanden van het voetbalveldje lijkt ook niet zo groot als dat het vroeger was.

Wakker worden als 38-jarige

Is eigenlijk geen enkel verschil met alle andere dagen. Als in dat het nog steeds vervelend is om vroeg op te staan en dat alle spieren en gewrichten nog steeds niet helemaal willen meewerken. Vooral de enkel van het ongeluk lijkt wel helemaal vast te gaan zitten in de loop van de nacht.

25 oktober, weer een jaartje ouder

38, achtendertig, jaar oud alweer. In plaats van de traditionele taart, dit keer lekker kip gyros op het werk gemaakt. Ook lekker.

Hoe dan?

Waarschijnlijk hebben we binnenkort geen ziekenhuizen meer in Flevoland. Wie wel eens nagaat hoeveel hij betaald voor de zorg vraagt zich dan af hoe het mogelijk is dat een ziekenhuis daar niets van overhoudt. Het hele zorgstelsel is echt een groot gezwel waar het geld aan de verkeerde kant uitvloeit. Alle macht (en dus het geld) ligt lekker bij de zorgverzekeraars die elk jaar weer de kosten verhogen.

Bij mijn tweede ongeluk kon ik meerijden met de ambulance want die was toch onderweg naar het ziekenhuis. Hij was dus al onderweg naar het ziekenhuis. Een paar maanden later kreeg ik een overzicht wat er gedeclareerd was. De rit was dus fijn gedeclareerd voor 1600 euro! Het was letterlijk 3 minuten rijden. Daarnaast waren alle gaasjes, alle pleisters gedeclareerd voor een bedrag waar je bij de AH een paar doosjes van kon halen.

Er is echt van alles mis, door de hele keten heen.

Mugshots

Kijk die boeventronie dan. Voor het werk moesten we een aantal nieuwe mugshots laten maken.

Weer een nieuwe podcast: Unobscured

Ik denk dat, wanneer ik de kans heb om alles opnieuw te doen, misschien wel zal kiezen voor iets wat met geschiedenis te maken heeft. De Eerste en Tweede Wereldoorlog, de Vietnamoorlog en nu dan weer iets nieuws: De Heksenprocessen van Salem.

Deze podcast heeft een aantal afleveringen (nu op 3) van een uur waar tot in detail wordt in gegaan op de relaties binnen de stad, de sleutelfiguren en wat de rol van de kerk is geweest.

https://historyunobscured.com/

Zenuwachtig ofzo?

Wat waren die kinderen veel te druk vandaag. Alsof ze zenuwachtig zijn voor de komende vakantie. Er zit dan maar een ding op om te doen met ze. Naar een indoor kinderspeelzaal. Tijd om wat stoom af te blazen.

It's Mario time

Eens in de zoveel tijd rommel ik wat door de zolder en kom wat oude apparatuur tegen. En dan, stiekem, wanneer Wendy niet kijkt zet ik het weer in elkaar en sluit ik het weer aan. Gewoon om te kijken of het nog werkt. Je kan zeggen wat je wilt over die oude rommel, maar het werkt gewoon nog steeds. Zonder problemen.

Tijd om door te werken

Vrijdag is altijd wel een rare dag op kantoor. Volgens mij is vrijdag geen typische thuiswerkdag, maar bij ons op kantoor wel. Voor de andere is het dan ook lekker doorwerken.

Langer traject verwacht

Wanneer je denkt aan verzekeringswerk en afhandeling van een ongeluk, denk je aan weken.. maanden wachten op resultaat. In mijn geval is daar niets van waar. Waarempel binnen twee weken is bijna alles afgerond. Alle telefoontjes zijn gepleegd en zijn de zaken afgedaan. Dat had ik niet verwacht.

Peer pressure: huisarts

"Ga nou", "Je moet echt gaan hoor". Een greep uit de zinnen die ik de laatste week hoorde over het bezoeken van een huisarts. Vorige week stond vooral in het teken van spierpijn en de pijn direct na het ongeluk.

Nu een week later blijft er over wat er echt stuk is. Blikkt toch meer te zijn dan ik had gehoopt. Zo is ook mijn enkel er bij gekomen. Gelukkig viel de schade mee, maar een paar weken rust is wel het advies. Lekker, wilde ik net gaan beginnen in de sportschool.

Final Space: aanrader

Chookity. In eerste instantie lijkt dit een hele kinderlijke serie. De stijl en animatie is zeer simpel. De dialogen zijn ook zeker niet diepgaand. Maar toch zit er iets in de serie die het voor volwassenen zeker de moeite waard maakt. De serie komt helemaal tot zijn recht wanneer je hem helemaal uitkijkt. Letterlijk tot de laatste seconde.

Een week later

Het is alweer een week later. De eerste symptomen zijn alweer grotendeels weg. Wat er dan nog overblifjt zijn de dingen die echt stuk zijn. Blijkt toch dat mijn schouder en enkel een hardere klap hebben gehad dan ik had gedacht.

B-diploma + voor het eerst iets gekocht van eigen geld

Het is Benjamin gelukt. Zijn A + B-diploma halen binnen een jaar. Dat verdient iets speciaals. Ze mogen een eigen Xbox kopen van hun eigen geld. Klinkt als een sigaar uit eigen doos, maar ze hebben er lang voor gespaard en ze hebben aangetoond dat ze er verantwoordelijk mee om kunnen gaan.

B-diploma + voor het eerst iets gekocht van eigen geld
B-diploma + voor het eerst iets gekocht van eigen geld

Heerlijke wedstrijd weer

Na het debakel van vorige week was er deze week weer nou voetbal van het team van Luuk.

Verkeer in een ander daglicht

Je wenst het niemand, maar eigenlijk zou iedereen een keer flink voor zijn zonder gereden moeten worden. Sommige mensen denken dat ze altijd gelijk hebben of dat ze onschendbaar zijn. Een flinke klap maakt daar heel snel een einde aan.

Bericht van de schade-expert

Total loss waarschijnlijk. Zeker vanwege zijn leeftijd. Het wrange is wel dat zelfs de schadeexpert onder de indruk was van de staat van de motor. Maakt het extra zuur.

Spierpijn op de raarste plekken

Voor mijn gevoel was ik maandag niet al te hard gevallen. Ik reed immers niet zo heel hard, maar ik heb wel op de raarste plekken spierpijn en gevoelige spieren. Ik ben op mijn linkerkant gevallen maar nu begint de rechterkant van mij lichaam ook beurs te worden. Met de schouder gaat het redelijk, nog wel aardig pijnlijk.

Papierwerk

Je eerste zorg is natuurlijk dat je zelf in orde bent. Net na het ongeluk werd ik echt super goed geholpen door omstanders. Een paar mannen hebben mijn motor van de weg gesleept (kon niet meer rijden). Iemand anders heeft me geholpen met het afdoen van mijn helm. Ik kon op de moment mijn linkerarm niet gebruiken omdat ik daar vol op was gevallen. Sommige omstander waren een tijdje gebleven totdat de ambulance en poltie aankwam. Ook heel netjes dat er geen ramptoeristen waren blijven hangen.

Als de mist wat gezakt is begint het rondbellen en formulieren invullen. Motor is kapot, staat op dit moment bij de berger, moet dus nagekeken worden door een schade-expert, bedrijf zoeken, afspraak maken, berger bellen. En daarna is het wachten op bericht van de verzekering.

Ik hoor erbij

Bij het illustere clubje motorrijders die een ongeluk hebben gehad en het kunnen navertellen. Nu klinkt dat dramatischer dan het was, maar het was toch een aardige klap. Zelf niet zo heel veel aan overgehouden gelukkig. Een hoop spierpijn en een pijnlijke schouder.

Hij heeft het gedaan in minder dan een jaar

Ben heeft gewoon zijn A en B-diploma gehaald in minder dan een jaar. November 2018 begonnen met lessen, 7 oktober 2018 A en B in de pocket.

Proefzwemmen

Vandaag mocht Benjamin proefzwemmen. Hij deed het beter dan zijn broer, die had de eerste keer aardig wat last van plankenkoorts en vergat hoe alles moest.

Lekker weertje

Oktober kan je blijven verbazen. Gewoon toch nog even op terras kunnen zitten bij de Kromme Haring.

Dierendag

Natuurlijk moet elke dag dierendag zijn, net als dat elke dag valentijndag (ja ja, ironisch dat ik dat zeg) moet zijn. Waarom kan je niet gewoon elke dag goed voor je dieren zorgen. En die katten van ons hebben toch schijt aan alles dus extra lekker eten zal ze een moer zijn.

Nu kan ik wel al een paar weken niet meer op de bank gaan zitten of er komt al een kat op me zitten. Letterlijk. Hij zit tegenwoordig al gewoon op de bank op e te wachten totdat ik ga zitten.

03 oktoberfeest

Het enige wat ik me kan herinneren van studiegenoten was dat er heel veel hutspot wordt gegeten op 3 oktober

Op naar Tilburg

Vandaag op weg geweest naar Tilburg. Naar een nieuwe, potentiele klant. Het is nog wel een behoorlijk eind rijden vanaf Utrecht. Kan je nagaan wat de reistijd zal zijn vanaf Lelystad. Er was namelijk al sprake van een dag op locatie werken. Gaat me 4 tot 5 uur reistijd per dag kosten minstens.

Oef de maand dat ik 38 word

Deze maand is het zover, aan het einde word ik alweer 38. Daarna nog twee en ik raak de 40 (de nieuwe 30) aan.