30 november

Vandaag in 1990 wordt de Sega Mega Drive in Europa uitgebracht. Volgens mij de enige van de grote console die ik nog nooit gespeeld of uberhaupt gezien heb. Misschien komt ie ooit in mijn man cave als ik er eentje tegen kom voor een leuk prijsje.

29 november

Vandaag in 1922 wordt in de graftombe van farao Toetanchamon een enorme schat gevonden. En kwam daarbij ook de vloek vrij. Wat achteraf gewoon eeuwen oude stof en bacterien bleken te zijn. Maar ja, wel goed genoeg om de tomb raiders even af te schrikken.

Laatste trainingen

De winterstop zit er aan te komen. Heerlijk, niet meer in de avond naast het koude voetbalveld staan. Luuk is er zelf ook wel aan toe om gewoon lekker thuis te blijven zitten in de donkere avonden.

Pooltournooi

Het terugkomend event WK Pool (WK als in Wunderkraut) was er weer vanavond. Helaas niet gewonnen (andere mogen ook een keer een kans krijgen). Maar leuk was het wel.

Ik loop echt hopeloos achter

Nu het jaar eindigt moet ik toch echt weer even mijn schouders onder de site zetten. Misschien dat de donkere avonden niet meer uitnodigen om even achter de site te gaan zitten, maar het moet echt weer even gebeuren. Met terugwerkende kracht wat dagen vullen.

Bite my shiny metal ...

Het lijkt op Lego maar is het niet. Toch heeft het licenties in handen die best indrukwekkend zijn. Karakters uit Microsoft games, Futurama en Family Guy bijvoorbeeld. Ze zien er nog best aardig uit.

Logeetje

Nou laat dat -tje maar weg. Dexter (de hond van Wen d'r broer) was weer een weekendje op bezoek. Anders zit hij ook maar zo alleen thuis. Voor zo'n grote herder is het net een schoothondje, gaat prima samen met de poezen en ligt de hele dag lekker voor de trap, voor je voeten of op de bank.

Alles in de air fryer

Mede ook omdat onze over niet helemaal lekker werkt, maar we gooien tegenwoordig alles in de air fryer. Patat, brood en nu ook pepernoten. En dan werkt prima zelfs.

Gamen, maar dan anders

Gelukkig spelen ze ook nog wel eens offline spelletjes. Triominos is vooral populair. Super handig want zo leren ze rekenen en omgaan met cijfers.

Gamen, maar dan anders
Gamen, maar dan anders

21 november

Op deze dag in 1969 wordt de eerste ARPANET-link gelegd. Mijn eerste aanvaring met het internet was bij mijn pa op het werk. Daar zaten ze op het internet met grote Unix machines waar ik af en toe op mocht. Het enige wat je in die tijd kon vinden waren heel sporadisch wat afbeeldingen en vooral veel cheatcodes voor games.

20 november

Vandaag in 1985 wordt de eerste versie van Microsoft Windows uitgebracht. Typend vanaf een Mac dat wel, maar sinds Windows 3.11 bijna elke OS meegemaakt. Het begon op school met een simpel spel in Windows 3.11, thuis had ik een Amiga 500 namelijk. Daarna overgestapt op Windows XP -> Vista (nooit problemen mee gehad) en toen vanwege het werk over naar de Mac.

19 november

Op deze dag in 1942 zet de Sovjet-Unie de tegenaanval op Stalingrad in. Het begin van een zeer koude strijd om de stad.

Dagje bijkomen

Man, om drie uur thuiskomen na een hele dag paintballen en eindigen in een foute kroeg met 12 verschillende shotjes in je mik. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Totaal geen last van een kater (oordoppen + geen bier drinken). Gewoon om 08:00 opstaan en doorgaan. Waarschijnlijk heb ik in mijn voorgaande jaren genoeg getraind om dit op latere leeftijd ook nog te kunnen overleven.

Vrijgezellenfeest

In een kippenpak rondlopen in een bos terwijl je beschoten wordt door al je vrienden, je daarna vol eten en de avond eindigen in een foute kroeg. Dat was een beetje de korte samenvatting van vandaag. Super geslaagd voor iedereen volgens mij.

16 november

In 1776 biedt De Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden de Amerikanen als eerste land ter wereld hulp in hun Onafhankelijkheidsoorlog. We hebben meer geschiedenis als klein landje dan we soms doen laten lijken denk ik.

Man cave update: DVD's

Even wat oude verhuisdozen opgezocht en de leukste DVD's er uit gepakt om neer te zetten in de man cave.

Man cave update: DVD's
Man cave update: DVD's

Standje moeilijk

Katten zijn rare beesten. Het lijkt wel of ze altijd willen laten zien hoe flexibel ze zijn. Zelfs wanneer ze slapen.

Standje moeilijk
Standje moeilijk

13 november

Op deze dag in 1980 stuurt de Voyager-1 de eerste close-ups van Saturnus naar Aarde. Rond deze tijd vliegt hij ook buiten ons zonnestelsel. Het eerste voertuig was in interstellair ruimte vliegt. Daar heeft hij gewoon meer dan 40 jaar over moeten doen.

Man cave update

Planken hangen en kunnen gevuld gaan worden met allemaal oude rommel.

Man cave update
Man cave update

Comic collectie gevonden

Science fiction en stripboeken. Altijd een goede combinatie. Helemaal wanneer het samen in een blad zit. Het magazine Heavy Metal heeft dat. Het blad bestaat al meer dan 50 jaar en het oudste exemplaar wat ik thuis kon vinden was van november 2000. Precies 18 jaar geleden gekocht dus. In mijn quest om de zolder even goed op te ruimen vond ik een doos vol, tijd voor een plekje in mijn man cave dus.

Kasteel

Een trouwerij gehad in een kasteel. Dit is een eerste voor mij. Niet mijn eigen, maar die van mij neef.

Rare situatie

Ik had nog een rekening openstaan bij het ziekenhuis hier in Lelystad (ja, tegenwoordig vergoeden ze niet veel meer). Alleen is nu het ziekenhuis dus failliet verklaard. Even opgezocht wat ik dan moet doen in zo'n situatie. Blijkt niet veel, gewoon overmaken naar het rekeningnummer.

Man cave

Meer een Man Zoldertje hoor, maar het is een leuke plek om alle oude consoles neer te zetten en af en toe te kunnen gebruiken. Ben nog van plan om planken te monteren aan de muur voor meer opslag en tentoonstelmogelijkheden.

Man cave
Man cave

Eerste proefles voetbal Benjamin

Benjamin roept al een tijdje dat hij ook wilt voetballen net als zijn grote broer. Dus even nagevraagd hoe dat werkt bij de voetbalclub. Nu blijkt dat de trainer van Luuk ook de hele kleintje, waar Ben bij hoort, traint. Super cool dus want dat is een hele leuke trainer.

Plus, weer een nieuwe podcast gevonden.

Tja, al dat mooie glas is natuurlijk kwetsbaar

Kunnen ze wel zeggen dat het glas op je telefoon krasbestendig en super sterk is, maar een keer vallen op de goede (of foute) hoek en het is gedaan. Kan me nog de onbreekbare geodriehoek herinneren van middelbare school vroeger Die waren meestal de eerste dag al kapot. Voornamelijk om de reputatie onbreekbaar te toetsen. Met alle gevolgen van dien.

Disclaimer: niet mijn telefoon.

Tja, al dat mooie glas is natuurlijk kwetsbaar
Tja, al dat mooie glas is natuurlijk kwetsbaar

05 november

Hmm zelfs op Wikipedia is er op deze dag niet heel vele spannends gebeurd.

Nieuw leven

Goed gereedschap is het halve werk, dat geldt ook in de keuken. Goede, scherpe messen zijn zeer belangrijk. Botte messen zijn gevaarlijker dan scherpe. Ik had een mooi hakmes van de Ikea liggen waar het handvat kapot aan het gaan was door de vaatwasser. Dit handvat is van hout en dat gaat niet goed samen met heet water en zeep.

Aangezien ik best veel Youtube filmpjes kijk van metaalbewerkers en daar pik je af en toe toch wat van op. Handvat netjes geschuurd met steeds fijnere schuurpapier en als laatste netjes invetten met olie. Waarom weggooien wanneer je het ook, met wat werk, weer netjes kan oplappen.

Nachtvorst

Voor het eerst waren mijn ramen vandaag bevroren. Eindelijk tijd om mijn voorruitverwarming te testen. En holy moly wat is dat heerlijk. Binnen een halve minuut was mijn voorraam brandschoon. Geen gezeur met ruitenvloeistof, geen steeds weer bevriezende ramen maar gewoon lekker schone ramen. Dat dit niet standaard in elke auto is ingebouwd is mij een raadsel.

Wat een beetje schuiven en opruimen al niet kan doen

Het was opvallend druk op het werk vandaag. Buurman (collega) en buurman (ik) gingen vandaag even een tv ophangen aan de muur. Daarna hebben we de eettafel verplaatst en een hele hoop oude rommel weggegooid. Daarvoor hebben we een hele hoop ruimte en rust teruggekregen op de werkvloer.

Nog meer training

Die jongen kan er geen genoeg van krijgen. Vandaag kan hij nog eens extra training krijgen. Specifiek voor keepers in dit geval. Hij traint nu dus op de zondag, maandag, woensdag (2x) en donderdag. Daarnaast ook nog wedstrijden op zaterdag. Petje af.