Updates

Bij Wunderkraut werken we met Drupal, een open source CMS. En eens in de zoveel tijd vind iemand een booboo van een ander die potentieel iets stuk kan maken. Dan wordt dat gemaakt en moeten wij dus alle websites af om alles te fixen.

Vandaag was zo'n dag. Lekker een zooitje sites updaten. Gelukkig hebben we een uitstekende testomgeving en -procedure waardoor ik zonder enige stress alle sites kan updaten. Dat is wel eens anders geweest.

Wegrijden met zon, thuiskomen in de sneeuw

Was een bizarre terugreis vandaag. In Utrecht reed ik weg met een strak blauwe lucht en in Lelystad kwam ik aan in een sneeuwstorm. Halverwege de rit kwam ik in een file terecht, best vreemd in een vakantie dacht ik. Bleek dat verderop de hele weg ondergesneeuwd was. Je verwacht het niet.

Koude voeten

Wauw ik kan nog steeds niet geloven hoe koud het gisteren was in de Arena. Ik had All Stars aan, niet de beste winterschoenen, ik weet het. Maar de kou van het beton trok gewoon direct mijn voetzool in. Toen ik thuis was, een uur later, waren mijn voetzolen nog steeds wit. Letterlijk wit van de kou.

Het is echt verschrikkelijk koud de laatste tijd. Vanochtend bij het tanken moest ik gewoon van hand wisselen omdat het pijn begon toen doen. En zo lang sta ik niet eens aan de pomp. Ik hou echt niet van de kou. Ik kan me er tegen kleden, maar het is niet mijn favoriete tijd van het jaar.

Mijn eerste, echte voetbalwedstrijd ooit

En meteen het duel tussen Ajax en ADO Den Haag. We gingen er redelijk vroeg heen, op aanraden van opa Ben, omdat je dan de beste parkeerplaats hebt en het nog niet zo druk bij de ingang is.

Parkeren was vlakbij de Holiday Inn, op een paar minuutjes lopen van de Arena. Overal in een straal van een paar kilometer rond de Arena staan stewards op parkeerplaatsen en bij toegangswegen om mensen te helpen. Nu snap ik waarom een seizoenskaart zo duur is, al deze mensen moeten betaald worden.

We zaten op de eerste ring, vlak onder het uitvak. Gelukkig hebben ze daar een groot zeil gespannen, in het verleden kwamen er nog wel eens wat zaken naar beneden namelijk. Was ook goed te zien aan de staat van het zeil. Gelukkig voor ons was er geen uit team, of ze hebben zich heel erg gedragen.

Maar wanneer je echt een keer mensen wilt bestuderen moet je naar een voetbalwedstrijd gaan. Zo stadion is eigenlijk een goede vertegenwoordeging van de populatie, mannen, vrouwen en kinderen. Voor de wedstrijd maken ze met elkaar een praatje, delen een halve liter bier om 11:30 en is het vrij rustig. Totdat het fluitsignaal gaat.

Het eerste half uur was vrij rustig, beide partijen speelden niet zo heel goed. En omdat ze niet zo goed speelden veranderden de meeste mensen. Als een soort weerwolven zag ik iedereen om me heen transformeren in een fanatieke supporter met een nog rijkere vocabulaire. Super leuk om een keer mee gemaakt te hebben.

Of ik nu het voetbalvirus te pakken hebt, denk het niet.

Voordeel van broers die ook gamen

Dan kan je gewoon lekker op visite bij je oom om lekker de hele dag te gamen. Eens in de zoveel tijd gaat Luuk even op bezoek om te kunnen gamen.

The Voice Kids

Luuk zijn favoriete programma begint weer, The Voice Kids. Eigenlijk vind hij alle talenten shows leuk. Iedereen vind dat zijn eigen kind goed is, maar Luuk kan best aardig zingen. Wie weet staat hij later ook op de planken.

File... kijkersfile

Ja hoor, file op de A6. Al vanaf Almere tot bijna in Lelystad. Kom ik bij de kop van de file terecht bleek dat ik in de kijkersfile stond, holy shit. Was gewoon helemaal niet nodig geweest als al die debielen gewoon door gereden waren i.p.v. moeilijk gaan kijken naar de andere kan van de weg. En tussen de beide helften van de A6 zit zeker een paar tientallen meters groen.

Wat een verschil een half jaar kan maken

Luuk doet het echt super goed met voetbal. Haalde hij een jaar geleden het einde van de tuin, schiet hij nu naar de andere kant van het veld. Vangen, duiken en schieten, het gaat allemaal echt super goed.

Druk op de weg

Waarom is het dinsdags altijd zo enorm druk op de weg? Vooral rond Hilversum is het altijd drama. Werkt iedereen in en rond Hilversum op dinsdag ofzo?

Maandag

Gewoon een reguliere maandag in Februari. Wat te schrijven? Maandag is altijd Meeting Monday op het werk. Het bespreken van de komende werkweek en de afgelopen week bespreken. In de ochtend even snel met je koptelefoon op wat werk doen.

Burgers & beer

Af en toe best lekker.

Koud

07:30 op het voetbalveld staan in de winter. Geen pretje. Twee millimeter rubber tussen de ijskoude grond en mijn voeten is ook al niet zo'n succes. Blij dat Luuk gewoon lekker thermo-ondergoed aan heeft en nergens last van heeft.

Soundtrack van de dag

Het was een spaghetti western themed dag op kantoor vandaag, met het bovenstaande nummer in de hoofdrol.

Zon in de morgen en zon in de avond

Heerlijk, 's ochtend naar je auto lopen en hem ook daadwerkelijk kunnen zien staan omdat de zon weer schijnt. Dan in des avonds lekker onderweg naar huis weer ouderwets je zonnebril op kunnen zetten. Wat heb ik dat gemist.

Het zit hem in de kleine dingen

Soms zit geluk in hele kleine dingen. Een daarvan is, het in je ogen kunnen wrijven. Lensdragers weten op dit moment precies wat ik bedoel. Beginnende lensdragers voelen nu precies wat ik bedoel. Als je na een aantal uur dan eindelijk je lenzen uit kan doen en heerlijk ongegeneerd lang in je ogen wrijven vallen alle zorgen van je af.

Jaren '80 kantoren

Iedereen heeft er wel eens eentje gezien van de buitenkant en hopelijk een stuk minder mensen van de binnenkant: de echte jaren '80 kantoren. Grote grijze blokken beton met raampjes die kleiner zijn dan die van een vliegtuig. Want wie had er nou zonlicht nodig in de jaren '80. Goed, we hadden vandaag een klus bij een klant die dus in zo'n pand zit. Je rook het stof van 40 jaar geleden nog. Totaal onlogische en te kleine ruimtes. Al met al geen pretje. Maar je doet het er maar mee.

CODE GEEL!!!

Het hebben van rode bakstenen helpt tegen krokodillen, ik heb het namelijk nog nooit eentje gezien bij mijn huis. Nu klopt dat van geen meter, maar hetzelfde is te zeggen van de weeralarmen. Het was vanochtend super rustig op de weg en veel alarmerend weer heb ik onderweg niet gezien. Het meest alarmerende was dat het uberhaupt licht was en dat de zon weer eens te zien was.

Kinderen en winkelen

Of eigenlijk: jongens en winkelen. En heel soms ook mannen en winkelen, geen beste combinatie. Mannen houden er van om vooruit te plannen wat ze nodig hebben en daarna direct naar de winkel, spullen pakken en afrekenen. Klaar!

Vrouwen daarentegen, zijn het complete tegenovergestelde daarvan. Het liefst zonder enig idee wat ze nodig hebben willekeurig wat winkels in lopen.

Dan krijg je een bijdehand jongetje van 4 wat gewoon buiten de winkel op een bankje gaat zitten.

Kip maakt een kat feral

Af en toe halen we wel eens bij de markt wat kippenpootjes. Zodra we de deur voorbij zijn komen ze al naar ons toe zwermen. Ze ruiken het dwars door alle tassen heen.

Wanneer je denkt een aardige lieve en rustige huiskat te hebben die nog niet eens een muis kwaad doet, haal dan eens een kippenpootje. Zet die in een bak in je kamer, binnen 1 minuut is die met bot en al helemaal verslonden.

STRESS!!!

Ben ik tegenwoordig wat minder vatbaar voor. Door schade en schande wijzer geworden denk ik. Plus ik ben een hevig aanhanger geworden van The subtle art of not giving a fuck. Ik heb maar een paar fucks, ze zijn zeldzaam dus ga ik er spaarzaam mee om.

Daarbij komt ook kijken dat stress gewoon niet goed voor je is. En wanneer je eenmaal door hebt dat je net zo goed, en misschien wel beter, functioneerd zonder stress gaat er een wereld voor je open. Een wereld waar je je gewoon niet zo druk maakt over zaken die je toch niet in de hand hebt.

Want daar gaat het bij mij om, zaken waar je niets aan kan doen en die je niet kan veranderen. Zaken die je niet aangaan kan je ook lekker links laten liggen, ruimt lekker op zo. Maar verwar dit niet met desinteresse of laksheid. Zoals ik al zei, ik heb maar een paar fucks te geven.

Japanse whisky

Altijd al een keer willen proberen, Japanse whisky. Bij de G&G in Lelystad hebben ze een speciale verdieping met aparte en zeer dure whisky's. Nu was ik al onderweg naar huis vanaf werk en moest ik nog even wat halen bij de AH toen ik daar naartoe werd gelokt door het personeel. Tja zo'n uitnodiging sla je niet af. Mocht er zelfs een paar proeven voordat ik wat ging kopen.

Wireless

Ik moest dus even een extra harde schijf aan mijn computer hangen. Aangezien ik de twee al beschikbare USB-poorten in gebruik had (muis en toetsenbord) moest ik opzoek naar iets wat ik al heel lang niet meer gebruikt had, een USB hub. En wat een geluk dat we er eentje hadden liggen op kantoor die niet gebruikt werd.

The new space age

Soms heeft het maar de briljante geest van een persoon nodig om het ouderwetse gevoel van de space race (race met 1 persoon?) weer terug te krijgen. De Falcon Heavy gaat over 10 minuten de lucht in. Met daarin een Tesla Roadster met een pop in een ruimtepak erin, Heavy Metal iemand?

Gewoon een normale maandag

Tja, soms heb je dagen dat je gewoon wakker wordt, je koffie opdrinkt, naar je werk rijdt, je werk doet, naar huis rijdt, Netflix aanzet en in slaap valt.

Oh, over Netflix gesproken. Begonnen met Altered Carbon, veel hype. Kijken of het dat kan waarmaken.

Sportief weekendje

Een zoon die met zijn team gewonnen heeft met voetbal. De ander die met zwemlessen het derde niveau (na vier is afzwemmen voor A) gehaald heeft. Al met al een leuk sportief weekendje.

2-7 Gewonnen

Eerste oefenwedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen is zeer goed bgonnen. Ondanks de zware sneeuwval hebben we uit met 2-7 gewonnen. En dat is alleen al van de eerste helft. De tweede helft werd afgelast omdat het gewoon te koud was.

Mensen die rare dingen bouwen

Die kan ik wel waarderen. Een stel broers (tenminste, dat denk ik) hebben een klein plastic speelgoed autotootje omgebouwd zodat die 70km/u kan. Super vet natuurlijk.

Betuttelen

Gelukkig zijn er nog personen in deze betullelingsmaatschappij die af en toe wat geks proberen te doen. Zoals een vlammenwerper verkopen als speelgoed. Waarschijnlijk gaat Musk ons straks allemaal uitzwaaien wanneer hij weg vliegt in de cosmos in.