Rommelen en hij start nog steeds

Eerste dag van de mini-vakantie. Meteen al een hoop gedaan. Nieuw zadel voor Luuk op zijn fiets gemonteerd, nieuwe fietsbel voor Ben op zijn fiets gezet. Nieuwe veer in mijn M4 airsoftreplica gezet, na de tegenvallende 180FPS toch maar een nieuwe veer er in gezet. Meteen het verschil gezien tussen goedkope 0.20gram en dure 0.30gram BB's. De goedkope .20 schieten niet heel consistent, de 0.30 daarintegen zeer zeker wel. Ik weet dus wat ik de volgende keer ga kopen.

En helemaal spannend is wanneer het gemotoriseerde stalen ros weer van stal gehaald wordt na een hele, vier maanden, lange pauze. Nu gooi ik er gelukkig altijd duurderde brandstof in. Mede ook omdat oude motoreren niet goed tegen bio ethanol kunnen. Maar het schijnt ook beter te zijn wanneer het dure spul er in zit als hij lange periodes stil staat. Maar goed, sleutel omdraaien en we hebben licht. Mooi, de accu doet het nog prima. Dan proberen te starten. De startmotor had het er zwaar mee maar na een paar keer proberen kwam hij weer tot leven. Meteen even een klein ritje gemaakt. Het is alweer veel te lang geleden.

Goede vrijdag, casual vrijdag

Rustig op de weg, rustig op het werk. De ideale dag om gewoon lekker aan het werk te gaan en wat dingen voor elkaar te krijgen.

Klussen

Tijd gevonden om een blogpost te schrijven over het verbouwen van mijn airsoft pistolen. Te lezen in AEP ombouwen naar LiPo.

De grote patchronde van 2018

En hopelijk de enige dit jaar. Er was een groot lek gevonden in Drupal versies 6, 7 en 8. Geen kattepis dus. Tijd om met een deel van het team de hele avond door te gaan om alle sites bij te werken. Vanaf 20:00 zaten we te wachten op het nieuws en de patch. Deze kwam iets na 21:00 lokale tijd. Voor 22:00 waren alle sites bijgewerkt en weer online.

27 maart

27 maart is de 86ste dag van het jaar (87ste dag in een schrikkeljaar) in de gregoriaanse kalender. Hierna volgen nog 279 dagen tot het einde van het jaar.

Een aantal noemenswaardige gebeurtenissen:

  • 196 v.Chr. - Datum op de Steen van Rosetta.
  • 1924 - Adolf Hitler wordt veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf vanwege zijn rol bij de Bierkellerputsch.
  • 1899 - Guglielmo Marconi brengt een draadloze radioverbinding tot stand over het Kanaal
  • 1933 - Uitvinding van polyethyleen door Reginald Gobson en Eric Fawcett.
  • 2004 - NASA vestigt een nieuw snelheidsrecord met de X-43A met een snelheid van mach 7 (ruim 7700 kilometer per uur).

— bron Wikipedia

Echt heel scherp

Ok, wanneer op de verpakking staat dat het niet geschikt is voor kinderen begin ik toch echt enthousiast te worden. En hij is echt heel scherp. Een mespuntje is al voldoende voor een hoop pijn.

Klussen

Waarschijnlijk een bekent gezicht voor mijn ouders, een bureau waar geen stukje bureau meer te zien is. Drie koffiekopjes en hoop kapot geknipte kabels, wat soldeer en een hoop dingen die niet met de klus te maken hebben. Tijdens het klussen (of koken) mag het lekker rommelig worden. Als het daarna maar weet opgeruimd wordt. Ok, dat laatste was ik vroeger niet zo'n ster in. Maar het systeem werkt, ik kan alles vinden en alles ligt binnen handbereik.

The flying Dutchman

Kijk hem vliegen dan. Vandaag was de beurt aan Emmeloord. Gelukkig maar een half uurtje rijden deze keer. Fotos staan online.

Verder kwam er ook een pakje binnen van de Conrad. Soldeerspullen, een LiPo batterij (enge dingen) en wat krimpkousjes. Tijd om een NiMH accu te vervangen met een LiPo. En wat een verschil, veel snellere reactie op de trekken en hogere vuursnelheid. Ik zit alleen nog met het probleem dat ik de accu op dit moment niet kwijt kan. Tijd om een creatieve oplossing te vinden die niet al teveel sloopt.

The flying Dutchman
The flying Dutchman

The day after

Nee, ik zal nog steeds niet verkleed gaan op het volgende feestje.

Drie mannen in een kilt, geen grap
Drie mannen in een kilt, geen grap

Schots feestje

Dress code, formeel netjes. Dus hoe gaat Wunderkraut er dan heen, in volledig Schotse uitrusting. Want Wunderkraut heeft ballen. We waren als Wunderkraut genomineerd voor een Splash Award in de categorie Publishing/Media met de site woodwing.com. En we hebben de tweede prijs gewonnen. Super cool natuurlijk.

Ik moet wel zeggen dat ik ver buiten mijn comfort zone was de hele avond en dat dit ook de laatste keer was. Het heeft wel genoeg exposure opgeleverd.

Lente

Het is dan eindelijk lente. De ramen kunnen weer open, de winterdekens de kast weer in en de korte broeken terug in de kast.

GDPR

De mailbox stroomt helemaal vol met nieuwe voorwaarden en waarschuwingen over de verandering aangaande GDPR. Ben stiekem toch wel benieuwd of we er ubberhaupt wat van gaan merken en of er bedrijven gestraft gaan worden wanneer ze de regels niet nagaan.

Wat een beetje frisse lucht al niet kan doen

Onze verse-lucht-machine op het werk deed het niet meer. Nu is het niet meer dan een ventilator die verse (koude) lucht van buiten naar binnen blaast. We hebben geen ramen die open kunnen dus is dit het beste alternatief op dit moment.

Deze was dus een tijdje stuk. En dan ga je na een tijdje goed merken. Mensen kregen last van hun lenzen en voor mij kwam het gevoel rond 16:00 dat is klaar was. Het gevoel dat je gewoon bekaf bent. Nu staat hij dus al een dag aan en ik heb daar totaal geen last meer van. Ok, het is wat kouder geworden maar daar hebben we kachels voor gelukkig.

Zo, dagje airsoften zit er weer op

De dag begon zeer koud, lang stilstaan zonder een zonnetje is echt heel koud. Gelukkig verdween de kou compleet toen we eenmaal begonnen. Nu heeft de kou wel een aantal voordelen; geen insecten en je bril beslaat niet. Maar... helaas doen replica's het niet zo heel goed in de kou. Batterijen leveren veel minder vermogen en gaspistolen kampten met niet sluitende rubbers die gewoon keihard waren geworden door de koud.

Met wat minuten zon op de replica ging dit gelukkig wat beter. Een nadeel is dat mijn replica's zo 100 FPS onder het limiet schoten. Tijd om weer te klussen om ze wat harder en verder te laten schieten.

Een review van de dag is te vinden op https://dutchgrunts.nl/blog/2018/03/20/skirm-18-maart-2018-koud-maar-lekker

We gaan weer eens

We hebben heel 2017 gewoon niet ge-airsoft. Het is de hoogste tijd dat het weer eens gedaan wordt. Nu maar hopen dat de weer-vloek ver in 2016 is gebleven. Het wordt koud maar zonnig en droog. Dat is ideaal weer.

It's alive!!

We hebben radijsjes, nou ja baby-radijsjes. En ook nog niet-AH augurken. Laat het preppen maar beginnen.

De vergeten donderdag

Helemaal vergeten, donderdag de 15e maart. De dag die de geschiedenis ingaat als de dag wanneer niets noemenswaardig (om te onthouden) gebeurde.

Dat viel tegen

Eind september moet en zal ik de Dam tot Damloop uitlopen, de tijd doe ik niet zo moeilijk over. En sinds ik natuurlijk in topvorm ben hoef ik daar maar een beetje voor te trainen, NOT! Bikkelen wordt het, door de stromende regen, Eye of the tiger-style hardlopen.

Dinsdag is de nieuwe dinsdag + donderdag samen

Op de weg dan. Voorheen waren dinsdag en donderdag de dagen om te mijden in de auto. Maar nu lijkt het erop dat de mensen van donderdag zijn verplaatst naar dinsdag. Donderdag rijdt nu redelijk door en dinsdag is drama geworden.

Tweede seizoenen vallen altijd tegen

Deze week begonnen met Jessica Jones seizoen twee. En ik moet zeggen dat hij zwakjes begint. Helaas is dat met de meeste Marvel series zo. Seizoen een is ijzersterk en twee kakt daarna helemaal in. Misschien omdat de verwachtingen gewoon te hoog zijn.

Bier in zijn eigen glas

Ik ben er wel vatbaar voor, acties waar bierglazen met gemoeid zijn. En dan helemaal wanneer het een van mijn favorieten bieren van dit moment betreft. En bier smaakt gewoon beter in zijn eigen glas. Super raar natuurlijk maar bier smaakt nou eenmaal beter onder bepaalde omstandigheden:

  • Op een terras
  • Op een terras in de zon
  • Wanneer het bier zelf ijskoud is
  • Wanneer het in zijn eigen glas komt
  • Na een dag tuin omspitten (of andere zware, lichamelijke inspanning in de buitenlucht)

En goed gelezen, uitgaan zit daar niet bij. Ik drink (dronk, ondertussen) geen bier tijdens het uitgaan. Je staat meer in de rij voor de w.c. dan dat je met je dronken harses jezelf staat uit te sloven op de dansvloer.

Sterren van de hemel

Holy soccer balls Batman. Wat een voortgang laat die jongen zien. Voor een jongen die 6 maanden geleden een bal uberhaupt kon raken met zijn voet, speelt hij nu echt super goed. Dit zeg ik niet alleen vanuit mijn rol als zijn vader, maar ook zeker vanuit de feedback om hem heen. Ik ben absolute niet van het kaliber dat zijn zoon of dochter beter vind dan alle andere, dus wanneer je dit soort feedback terug krijgt van anderen om je heen is dat natuurlijk wel schitterend.

Training (en de juiste leermeesters), het team en de mensen daarom heen zijn misschien nog wel belangrijker dan talent. Kinderen pushen om iets te doen en zien dat ze het maar net halen, haalt het niet tegen het kijken naar een kind wat gewoon met lol en plezier een potje voetbal speelt omdat hij het leuk vind. Zelfs voor verliezen haalt hij zijn schouders op, volgende keer beter.

Bericht van het management

Ik kreeg het verzoek om wat meer te vertellen over mijn vrouw, van mijn vrouw. Dus bij deze, onder lichte dwang. Nee hoor geintje. Het klopt wel, ik schrijf meer over mezelf (ok, dat is logisch) en over mijn kinderen dan over mijn vrouw. Nu blijkt dat stellen die constant op social media vertellen, aan de wereld, hoeveel ze van elkaar houden. Eigenlijk het tegenovergestelde zijn. Nu wil ik niet zeggen dan ik de meest romantische vent op aarde ben (in de verste verte niet), maar ik heb eigenlijk niet echt de behoefte om daar over te praten of me daarover te uiten. Het zit goed, al zou ze waarschijnlijk zeggen dat ik wat meer attenter kan wezen, meer bloemen kan kopen, wat minder .... ok, ik dwaal af.

We kennen elkaar al een groot deel van ons leven, zijn een veel kleiner stuk daarvan getrouwd en kennen elkaar goed. Voor mij is het vanzelfsprekend dat we van elkaar houden (zeg het ook te weining) dus bij deze,

Hou nog steeds van je schatje

(Dat was ook tevens de laatste keer online)

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man

Holy crap, het is alweer 20 jaar geleden dat dit meesterwerk uitkwam.

dude_are_these_big_lebowski_facts_02.gif

 

De gluurpoes

Houdt iedereen scherp in de gaten.

Ziek, gezellig met zijn tweetjes

Natuurlijk moeten Luuk en ik weer ziek worden aan het einde van het seizoen. Ik word niet vaak ziek en wanneer ik het ben is het ook niet voor lang (meestal 1 of 2 dagen heel erg), maar wanneer ik het word is het wel altijd rond de verandering van het seizoen en het weer. Vaak wanneer de echt koude periode voorbij is en het warmer begint te worden slaat het noodlot toe.

En daar kunnen geen vitaminepillen tegenop. Gelukkig kosten paracetamol- en ibuprofentabletten bijna niets (serieus, een pakje voor 99 cent). Die helpen me de dagen wel door zodat ik toch nog een beetje kan functioneren.

Jopen

Van iemand die eigenlijk bijna nooit bier dronk, naar iemand die zoveel mogelijk verschillende biertjes wilt proberen. Komt mede ook door het aanbod in de supermarkten denk ik. Waar je vroeger alleen de grote merken (met hun paardenzeik) in de schappen had liggen, heb je nu keus uit heel veel verschillende merken, smaken en soorten.

De hele IPA kan me gestolen worden, ben op dit moment de Stouts aan het proberen. Lekker donker (zeg maar zwart) bier meer heel veel smaak.

Zwemmen en het einde van de vakantie

Zo, de vakantie zit er al weer op. Tijd om nog 1 dag wat leuks te doen, lekker zwemmen. Al met al hebben ze een mooi vakantieweekje achter de rug. Zo zijn we naar een echte voetbalwedstrijd geweest en hebben we gewoon 2 keer gezwommen. Dat is al 2 keer meer dan het totaal van vorig jaar volgens mij (zomervakantie daargelaten).

En nu weer klaarmaken voor school.

Afgelast

Met gemengde gevoelens kan ik vandaag uitslapen. Lekker natuurlijk, omdat het uitslapen is, maar ook jammer dat Luuk niet kan voetballen. Het is afgelast. Nu is het ook niet verstandig om om 08:00 in de morgen met -10 graden celcius kinderen te laten voetballen.

Bizar dat het tijdens de winterstop rond de 12 graden celcius was en daarna een heel stuk kouder. Misschien moeten ze maar eens gaan nadenken om de stop wat te verplaatsen.

Wegwerpwerk

Soms ben je een hele dag bezig met een taak en kom je er gewoon niet uit, wat doen je? Soms is al je werk weggooien en overnieuw beginnen het beste. De huidige werkt immers niet. Het lijkt dan alsof je de hele dag voor niets hebt zitten werken, maar soms is falen ook heel belangrijk. Weten hoe je iets niet moet doen is misschien nog wel beter dan het meteen de eerste keer goed doen.

1 maart alweer

En we hebben alweer de derde maand van het jaar bereikt, zonder al te veel moeite. De tijd vliegt voorbij. Nog rond de 9 maanden en het is weer kerst.