Valt niet mee

Om wakker te worden na een lang weekend in Stockholm terwijl je pas om 01:50 in je bed ligt. Maar we gaan weer lekker aan de bak, zet de pot koffie maar op het vuur.

Laatste dag alweer

Wakker geworden met redelijk lekker weer. Maar in de loop van de dag veranderd dat naar regen. Vandaag maar even op zoek naar wat winkels om van binnen te bezoeken. Vandaag was ook de dag dat we de wisseling van de wacht wilden zien. Onze verwachtingen waren hoog, maar uiteindelijk was het een hoop geschreeuw en wat poppetjes (m/v) die van plek verwisselden.

Omdat we in de avond pas vlogen konden we de hele dag nog lekker door Stockholm lopen. Rond het einde van de middag laten we voor pampus in het hotel om wat banken en stoelen, wachtende op onze taxi naar het vliegveld.

Door de stroomstoring in Amsterdag hadden we gewoon bijna anderhalf uur vertraging. Dan maar wat extra tijd doorbrengen in de Starbucks en een pak kaarten.

Toch wel lekker geslapen ondanks...

  • Het feit dat de kamer precies even breed is als het bed. Je kan dus maar letterlijk vanaf een kant het bed in. Nu waren het wel lange bedden, ik pas er in ieder geval helemaal in zonder dat ik tegen een muur kwam
  • Het feit dat het in de kamer 26 graden celsius leek. Airco doen ze niet aan, ik denk niet dat het buiten warmen dan 15 graden wordt.

Tijd om de stad te verkennen. Het oude centrum is super mooi. Alle overheidsgebouwen en het paleis staan in dit district. Het is drie haltes met de metro van ons hotel. Waarschijnlijk ook met een half uurtje te lopen, maar de metro's gaan hier om de paar minuten en we hebben een OV-kaart voor onbeperkt reizen. Dus, waarom niet.

Vi är i Sverige

Na een vlucht van 1 uur en 40 minuten zijn we dan op het vliegveld van Arlanda, een stad op 30 tot 40 minuten afstand van Stockholm. Nadat we de trein naar de stad gepakt hadden gingen we op zoek naar een plek om een OV-kaart te halen. Voor 23 euro kan je dus in deze stad 72 uur lang met al het openbaar vervoer. Bus, metro en boot. Ideaal.

Spullen pakken voor de city trip naar Stockholm

Ik heb altijd al een skivvy roll willen maken voor een tripje. Nu had ik de kans. Het is me gelukt om in dit kleine pakketje:

  • 2 T-shirts
  • 3 onderbroeken
  • en 3 paar sokken

te stoppen.

Dit resulteerde in het feit dat Wen en ik maar 1 trolly hoeven mee te nemen het vliegtuig in. Ik neem dan ook nog mijn dagrugzak mee voor eten, drinken en fotocamera onderweg daar.

Zo, daar zijn we weer

Alles weer up to date.

Drupalgeddon 2.5

Drupalgeddon 2.5 komt er aan. Tijd om weer lekker op het werk te blijven en alle sites te voorzien van patches en fixes. No biggie.

Je kan echt alles terugvinden

Stel je wilt de bouwtekening van een Tamiya Ford Escort Cosworth Michelin Pilot 1:10 RC bestuurbare auto hebben, maar je weet niet meer waar je die 20 jaar geleden gelaten hebt. Voor dit soort gevallen is daar het internet. Je typt in je favoriete zoekmachine ".... manual" en waarschijnlijk is de eerste of de tweede link er eentje naar de bouwtekening in PDF formaat. Zo ook in mijn geval. Ik had nog wat vraagtekens bij sommige connecties en kon mooi terughalen dat ik ze dus ook verkeerd om heb geplaatst.

Nieuw vloertje

Even een vloertje uit een apartement halen. Groot voordeel van kliklaminaat is dat je het inderdaad er gewoon weer helemaal uit kan krijgen zonder problemen.

Oude hobbies weer oppakken

In mijn tienerjaren ooit een radiografisch bestuurbare auto gekocht. Niet zo eentje van Bart Smit, maar een echte. Eentje die je ook nog zelf helemaal in elkaar moest zetten. Super cool natuurlijk, die dingen gaan heel hard en zijn lekker aan te passen. Andere motor, andere bandjes het kan allemaal.

Fast forward naar nu. Ik vind hem ergens in een doos op zolder. Ik kijk naar mijn bureau dat vol staat met Tamiya connectors, een soldeerbout en een hoop gereedschap. Wat als ik nou een van mijn airsoft batterijen er op kan aansluiten.

Een half uurtje later kon ik het onderstaande filmpje maken.

Recruiters en hun leuke verhaaltjes

Iedereen die op een bekent sociaal netwerk voor werkenden zit weet van deze mensen af, recruiters. Zo af en toe schrijven ze mooie verhaaltjes om je over te halen om te stoppen bij je bedrijf en met ze in zee te gaan. Ik dacht het niet.

Ha David, ik kwam zojuist je profiel tegen en het valt me op dat je vanuit de Rabobank naar development bent gegaan en volgens mij bevalt dat best goed! Nu zit je al een flinke tijd bij Wunderkraut als (frontend) developer. Wat zijn jouw ambities verder?

Is dit zoiets als "Ik zie dat je van het eten van een boterham bent gegaan naar development, volgens mij bevalt dat wel goed". Wat heeft een bedrijf te maken met je werk. Alsof je niet kan developen bij de Rabobank.

Onze CTO heeft jouw profiel naar voren geschoven om eens te contacten voor een nieuw en innovatief project in Den Bosch. Jouw ervaring / achtergrond sluiten goed aan!

Recruiters die een CTO hebben die profielen van andere mensen naar voren schuift? Deze CTO heeft blijkbaar genoeg tijd over voor dit soort klusjes.

Om mijn PHP | Python | Ruby on Rails netwerk te vergoten denk ik dat we in de toekomst wellicht van waarde voor elkaar kunnen zijn. Laten we linken!

"Mijn", "we" en "voor elkaar". Sure...

Hallo David, Wat leuk dat ik jouw pagina tegenkom. Ik zie een Front end dev. die waarschijnlijk geen werk zoekt omdat je al een baan hebt bij Wunderkraut.

Klopt!

Wat gebeurde er vandaag

607 Comet 1P/607 H1 (Halley) approaches within 0.0898 AUs of Earth.

De astronomische eenheid (AE, internationaal au of ua) is een afstandsmaat die vrijwel gelijk is aan de gemiddelde afstand tussen de Aarde en de Zon, ongeveer 149,6 miljoen kilometer. Sinds september 2012 is de astronomische eenheid gedefinieerd als exact 149.597.870.700 meter

Dat is dus 13 miljoen km. Redelijk dichtbij op een cosmische schaal.

Op afstand werken

Ik werk nu al een tijdje op woensdag thuis (kinderen enzo). En moet zeggen dat met tools als Google Meet (nieuwe Hangouts) het toch allemaal wat makkelijker maakt.

Meerijden

Lekker weer, lekker op de motor. Lekker door het verkeer heen cruisen, dan even naar links kijken en schrikken. Een motoragent, gelukkig reed ik netjes (doe ik altijd natuurlijk). Gelukkig was deze persoon ook onderweg naar het werk en was hij niet op zoek naar mij. File filteren achter een agent rijd toch wel lekker. Automobilisten letten toch iets beter op wanneer je een motoragent in hun spiegels zien.

Wel apart om te zien hoe deze agent toch wel veel rechts inhaalde en soms zelf de uitvoegstroken gebruikte om langs het verkeer te rijden.

Meeting monday©

Het is de laatste tijd gelukkig iets minder geworden, maar de maandagen stonden een tijd vol in het teken van vergaderingen. Helaas een noodzakelijk iets, anders krijg je allemaal developers die als een kip zonder kop aan het programmeren zijn.

Afstanden die korter worden in beleving

Vandaag weer naar Grubbenvorst geweest. Een afstand van 180km toch wel. Een keer op en neer is hetzelfde als bijna de hele week naar Utrecht rijden voor mijn werk. Maar toch lijkt het elke keer weer wat korter te duren voor mijn gevoel. Wat ook helpt is dat veel wegwerkzaamheden op het traject weg zijn en je daarmee gewoon met 100/120/130 km/u door kan rijden.

Eerste keer verloren dit seizoen

Eens moet de eerste keer zijn. Luuk heeft met zijn team een wedstrijd verloren. Erg onder de indruk waren ze niet echt. Zo gingen ze de wedstrijd in ieder geval ook in.

Woon- werkverkeer op de motor

Yes, het kon weer vandaag. Kon al een tijdje, maar ik hou niet van regen en koud. Al was het vandaag niet zo warm als ik had verwacht. Wanneer ik in de schaduw reed voelde je gewoon de temperatuur dalen.

Nu geloof ik absoluut niet in bijgeloof, maar deze vrijdag kwam het toch wel een beetje uit. Na, redelijk vaak, Luuk gewaarschuwd te hebben voor het voetballen voor de deur is het hem vandaag gelukt om een raampje in te schieten. Welliswaar van een huis waar al bijna 6 jaar niemand meer woont, maar toch.

Eerste mens in de ruimte

Op deze dag in 1961 ging de Russische cosmonaut Yuri Gagarin voor het eerst in een baan om de aarde. Nog geen 57 jaar later schieten we elke dag raketten de lucht in, sommige daarvan komen zelfs ook weer netjes terug.

Lekker buiten voetballen

Met lekker weer buiten voetballen is toch wel een stuk beter dan wanneer het kouder en natter is (open deur natuurlijk). Benjamin gaat ook steeds vaker meedoen met de training van Luuk. Vanaf de zijlijn dat wel uiteraard.

Toch een moeilijke klus

Het valt me zwaarder dan ik had verwacht om elke dag wat te schrijven. Misschien dacht ik wel dat mijn leven wat interessanter was dan ik had verwacht. Soms zijn er gewoon echt dagen dat er vrij weinig gebeurd of het is niet boeiend genoeg om te onthouden.

Zonder telefoon

Ik had dit mini-blogje opgezet met in mijn achterhoofd dat ik vaak gewoon berichten kan plaatsen met mijn telefoon. Niet rekening gehouden (wie doet dat) dat mijn telefoon wel eens stuk zou kunnen gaan. Blijkt toch wel dat de telefoon redelijk goed gebruikt kan worden met Drupal 8 om (kleine) teksten in te voeren.

Speelparkjesdag

Lekker weer, geen tijd om binnen te zitten (al zouden ze dat wel willen). Dat maar met de kinderen naar Schateiland. Klinkt avontuurlijker dan dat het is hoor. Het is een speelpark in een woonwijk. Vrij groot en met heel veel toestellen, dat wel. Plus er zitten ook een paar grote voetbalvelden aan vast. Ideaal dus.

21 graden celcius

Jawel 21 graden celcius heeft mijn autothermometer aangetikt. Wat een heerlijk weer voor een potje (revenge) voetbal en een verjaardagsfeest in het belevenisbos.

Nu hoor ik je denken, revenge voetbal, wat is dat nou weer. Nou binnen 10 minuten achter staan met 4-0 en dan een half uur later met 6-10 winnen.

Luuk in het doel
Luuk in het doel

Begin de dag met krabben, eindig hem in je t-shirt

Het ging vandaag van het ene uiterste naar het andere. Zo sta je in de ochtend je ramen te ontdoen van ijs, loop je in de middag terug naar huis in je t-shirt. Laten we hopen dat dit de laatste stuipen waren van de winter en dat we nu vol de lente in kunnen gaan.

DrupalJam 2018

Hét jaarlijkse Drupal-event van Nederland, DrupaJam, was er weer vandaag. Het is altijd weer leuk om oude collega's te zien en te kijken wat de sprekers te vertellen hebben.

Net op tijd

Code geel/oranje/rood. Nou ja, het ging regenen dan. Aan het einde van de dag. Luuk traint aan het einde van de dag. Maar we werden gespaard. Precies om 17:00, wanneer hij klaar was, begon het enorm te regenen en hagelen. Snel de auto in en naar huis.

Wat gebeurde er op 3 april

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/3_april

De eerste dag zonder telefoon (soort van)

Helemaal afgesloten van de wereld. Niets meer kunnen delen. Al dagen niemand meer gesproken. De hel die telefoonloos heet. Geintje natuurlijk, maar ik ben echt telefoonloos. De LG heeft de beruchte bootloop bug gekregen, exact hetzelfde als die van Wen een paar maanden geleden. Blijkt een hele bekende bug te zijn die in Amerika al compleet vergoed wordt door LG. Zelf heb ik nog 5 maanden garantie, van de week even terugbrengen naar de winkel en kijken wat ze er aan kunnen doen.

1 april, kikker in je bil

Ok, geen 1 april grap. Telefoon overleden. Dan pas kom je er achter in hoeveel aspecten van je leven zo'n ding nodig hebt. Helemaal wanneer je een groot deel van de accounts beveiligd hebt met TFA