Houten

Eens in de zoveel tijd bespreken we de strategie van Wunderkraut voor het komende kwartaal met een deel van het team. We kiezen er dan voor om een andere te plek te zoeken dan in ons gebruikelijke pand. Deze keer was het een plek in het pitoreske Houten. Dat hele flex werken en vergaderruimteverhuren business is echt een wereld op zich. Je hebt er hele nette tussen zitten en soms wat oudere/stoffege versies. Deze was heel netjes.

De ouwe trouwe Ford kan weer een jaar mee

Het was weer zweten, maar het ouwe trouwe werkpaard mag weer een jaar de weg op. En niet eens een reparatie nodig (de een kapotte koplamp na). Zelfs de monteur grapte dat een verzekering voor een Ford niet nodig was omdat ze toch niet stuk gaan.

Onweer des deauds

Die viel dus wel mee, wat tegen viel was de hoeveelheid regen dat naar beneden kwam. Iets meer dan onze gootjes aankonden.

De preventie-assistent

Ik moest vandaag naar de preventie-assistent, een tandarts waar je heen gaat wanneer ze problemen zien die aangepakt kunnen worden. Waarom ik er heen moest is mij nog steeds een raadsel, de tandarts die me er naar verwees had geen enkele opmerking behalve dat ik toch wel ontstoken (bloedend) tandvlees had. Ja, geen wonder als je er met dat irritante prikkertje in gaat zitten prikken. De preventie-assistent moest ook eigenlijk even gaan zoeken wat ze moest doen. Beetje polijsten dan maar, misschien nog wat van die ragertjes aanbevelen.

Goed poesten en veel van die smerige fluorbehandelingen als kind werpen wel zijn vruchten af blijkbaar. Daarnaast ben ik ook verslaafd aan flossen en die ragertjes (die ze me dus probeerde aan te smeren en ik dus al jaren gebruik). Nou ja, ze kunnen in ieder geval weer wat declareren.

Dag 2 weekendje Groningen

Wat is beter dan lopen maar iets minder dan autorijden? Ja, fietsen. We konden bij het hotel een paar fietsen huren. Lekker even door het bos heen gefietst en daarna weer het centrum opgezocht. Terrasje gepakt met wat fris en koffie en gaan met die banaan.

Dag 1 weekendje Groningen

Ja, alweer een weekend weg. Hij doet het gewoon. Deze keer wat dichter bij huis, Groningen. Apollo Hotel gekozen net buiten het centrum. Op zich prima te lopend te doen ware het niet dat het gewoon 30 graden celcius was. Maar het schijnt dat een goede, koude gin & tonic daar prima tegen helpt.

Laatste dag en driedubbel feest

  • Feest 1: Wen d'r verjaardag, spreekt voor zich.
  • Feest 2: Benjamin (eerste keer) en Luuk (vierde keer) lopen allebei de avondvierdaagse, zonder moeite, uit.
  • Feest 3: We hebben als school de wedstrijd, best verkleedde school, gewonnen. Prijs: gratis zwemmen voor de hele school.

Dag 3, lekker tempo en lekker weer

Niet te heet, af en toe een druppal water (letterlijk 15 over de hele avond). Tempo zat er goed in en deze keer genoeg ruimte om me heen om gewoon lekker door te lopen.

Benjamin houdt het bijzonder goed vol. Luuk heeft ook de tijd van zijn leven, vorig jaar was het laatste jaar dat hij nog met ons mee liep. We zien hem nu bij de start en daarna bij de finish weer.

Even schrikken

Mijn middag begon ongeveer zo:

  • Komt een brief van een deurwaardersbedrijf op mijn mat
  • ik maak hem open, want op naam van B. van Dijk en die woont ook op dit adres
  • te voldoen: 12.000 euro anders … je weet wel
  • ik bellen
  • blijkt er nog een B. van Dijk in Lelystad te wonen (je meent het niet) en deze brief is dus voor hem/haar
  • zegt ze laconiek, ja het GBA geeft wel eens een verkeerd adres.

Waarschijnlijk was dit de eerste hit in het systeem, want adres begint met een A. Er zit dus vrij weinig controle op dit soort zaken bij sommige bedrijven. Je zal maar zo'n brief krijgen van een iets lager bedrag en die gewoon betalen.

De avond was weer lekker lopen in wat ik nu de Avondvierpoepdaagse noem. Het lijkt wel alsof hondenbezitters massaal de perkjes naar de voetpaden gebruiken als toilet. Lekker makkelijk natuurlijk, hoef je niet zo ver te lopen. Maar het is echt wel te smerig voor woorden hoeveel schijt er langs de voetpaden ligt.

Dag 1 van de avondvierdaagse

Vierde keer voor Luuk, eerste keer voor Benjamin (officieel dan). Helaas starten we dit jaar als 22ste van de 27ste ofzo. Achteraan lopen betekent veel vertraging en laat starten. Maar ja, als het maar lekker weer is.

Uitrusten

Zo, dat was het weekendje wel. Lekker weer, veel weggeweest en kinderen laat naar bed. Laat de rustige werkweek maar weer beginnen.

Nieuwe motorjas gekocht

Een lekkere hoodie. Voor de warme dagen. Met 30 graden celcius wil je niet helemaal dichtgesnoerd in een pak zitten. Deze jassen zijn versterkt met kevlar en hebben overal bescherming.

Laatste keer lang weekend

Volgens mij is dit de laatste vrijdag voor een lang weekend tot de zomervakantie. Altijd wel een lekkere periode met van die vrijedagen zo tussen de werkdagen door.

Even niet te bereiken

Tja, dan vergeet je af en toe wat serveronderhoud te plegen. Hardeschrijf zat helemaal vol. Bleek dat er ergens 100GB (van de 140GB) aan backups te staan. Die maar even offline opgeslagen en van de server verwijderd. Nu weer een nette, opgeruimde server. Dat is dat wel het voordeel van je eigen servertje waar geen kritische sites op staan.

Geen excuses meer

Even een kleine module gemaakt voor mijn sites die netjes laat zien welke dagen ik vergeten ben in mijn voornemen om elke dag van dit jaar iets te schrijven. Zelf ben ik niet zo van het bijhouden en het wil nog wel eens gebeuren dat ik wat dagen vergeet.

Een website is nooit af

Zeker niet die van jezelf. Het is nu mogelijk om pagina's van andere sites bij een dagelijks item toe te voegen als een kaartje zoals je dat kent van Twitter of Facebook.

Van de regen in de drup

Ik denk dus slim te zijn door de file op de A6 te omzeilen door via de vogelweg te gaan. Besluiten daar een paar lui om ook gewoon vrolijk tegen elkaar aan te knallen. Het is serieus de afgelopen weken elke dag raak op de weg. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet langs een ongeluk moet. Ligt het aan het weer ofzo dat men ineens niet meer kan rijden?

Einde vakantie, begin van de rust

Klinkt krom, maar iedereen met kinderen kan beamen dat vakanties met (jonge) kinderen alles behalve rustig zijn. Vroeg wakker, tenminste die van ons. Laat naar bed en tussendoor spelen en vervelen. Aan het einde van de twee weken is dat een recept voor kinderen, en hun ouders, die er doorheen zitten. Laat de schooldagen maar weer komen.

Super cool verjaardagsfeest

Een vriend van Luuk was jarig en besloot om met een groepje graffiti te gaan spuiten. Op een legale wijze bij een bedrijf wat feesten organiseert waarbij je dus je gang kan gaan op een stuk hout. Super cool.

En een enorme mazzel dat het gewoon in dezelfde stad was als waar Luuk zijn voetbalwedstrijd had.

Skeleton crew

Zo, met totaal drie man op het kantoor vandaag. Twee developers en een sales. Casual friday...

Last van het chloor, of toch niet ....

Ok, dus jaren lang dacht ik dat het chloor in het water van het zwembad zorgt voor de reactie met je ogen. Nu blijkt dat dus maar deels waar te zijn. De andere helft is iets smeriger. De reactie met urine zorgt dus voor de reactie.

We waren wezen zwemmen in Joure, in het zwembad Swimfun. Nu bleken meer mensen op Hemelsvaar hetzelfde idee te hebben. Het was dus ook best wel druk. Waarschijnlijk waren er dus ook veel viespeuken die de tijd niet namen om gewoon op de wc te gaan pissen. Ik moet zeggen dat ik nog nooit zo'n sterke reactie heb gehad in een zwembad als vandaag. Het scheelde niet veel of ik had gewoon niet naar huis kunnen rijden.

Uit de handel

Ja hoor, heb ik net een lekker biertje gevonden. Gaat de AH hem weer uit de handel halen. Die mazzel heb ik weer. Gaat om het linker biertje in de foto hieronder. Een biertje uit Hawaii, redelijk fruitig. Je moet er van houden.

Fijne lens

Een prime lens zoals dat heet. Een lens waarvan je niet de brandpuntafstand kan aanpassen. Zelf heb ik toen een Nikkor 50mm F1.8 gekocht. Super leuke lens voor portretten en experimenten met zeer lage scherptediepte.

Heerlijk op de cruise control in de polder

Halverwege de polder komt ik een bord tegen waarop staat hoeveel reistijd ik kan verwachten verderop. Super handig natuurlijk. Het was 18 min + 26 min, vertraging dus. Dan heb ik twee keuzes, meteen er af en via de N305 onderlangs Flevoland of iets verder doorrijden en via de Vogelweg. De N305 is 100km/u en de vogelweg 80km/u. Nu met 6 versnellingen is 80 echt super zuinig en zeer stil. Aangezien ik al vaak via de N305 ga nam ik de Vogelweg. En verrek, ik kom het kruispunt aanrijden is er gewoon weer een zwaar ongeluk gebeurd. Waarschijnlijk twee auto's die op elkaar klapten op het kruispunt. Gewoon niet goed gekeken want het zicht is prima.

Ik had er gelukkig geen last van, waar andere mensen wel last van hadden was ik zelf, mwahahaha. Welke debiel gaat er dan ook 84 rijden op een 80 weg. Binnen de korste keren had ik een enorme file achter me. En ik maar lekker rustig en zuinig op cruise control de weg afrijden. Even verderop werd ik ingehaald door de hele karavaan. Of ze begrijpen de verkeersregels niet (standaard weg buiten de bebouwde kom is 80km/u) of ze hadden allemaal haast. Leuke is dat je ze allemaal weer ziet bij het volgende stoplicht, en daar begroet ik je dan vriendelijk als ik rustig kom aanrijden. Kleine dingen waar ik van kan genieten.

Heerlijk op de cruise control in de polder
Heerlijk op de cruise control in de polder

Ken je dat verhaal van het jongetje en de voetbaltraining?

Dat ging dus niet door...

Nieuwe ronden nieuwe kansen

Benjamin had weer lekker privéles met zwemmen en Luuk had weer een thuiswedstrijd. Ging iets beter als de vorige, maar echt pit zat er niet in. Fotoos!

Dodenherdenking

Ben wel een beetje trots op de jongens, om 20:00 goed twee minuten stil geweest. Luuk wil steeds meer weten, waarom we het doen vooral. Daarbij kwam automatisch de vraag bij mij, hoe raar zal het zijn wanneer we de herdenking doen als niemand meer leeft die het meegemaakt heeft. Natuurlijk moeten we het blijven doet, maar de gedachte is wel apart. Ik bedoel, je hoort nu ook niemand meer over de 80-jarige oorlog.

3 mei

3 Mei is de 123ste dag van het jaar, grappig feitje.

Verkouden

Ok, ik ben er wel achter dat je neus snuiten met een baard heeft toch wat meer nazorg nodig dan wanneer de baard afwezig is.

Oh en ik heb een nieuwe auto w00t.

Dag van de arbeid

En dus wat doen Nederlanders wat de rest van de wereld niet doet op deze dag: werken. Nu hebben we opzich al genoeg vrije dagen en het werk wordt er voor mij niet minder op. Dus heel erg vind ik het niet.