Zwemdiploma A met vier jaar

Ja hoor, die mafketel heeft hem gewoon gehaald. Vier jaar oud en dan gewoon je A-diploma halen in een paar maanden. Hij had er zo'n zin in. Stond te dansen op de startblokken en wilde altijd als eerste het water in.

Zwemdiploma A met vier jaar
Zwemdiploma A met vier jaar

Sportdag, helemaal kapot

Vandaag hadden we een sportdag, georganiseerd door een collega op het werk. 's Ochtends begonnen met verschillende atletiekonderdelen, zoals hardlopen, verspringen, speerwerpen en kogelstoten. Daarna gingen we door naar de volgende activiteit: padel. Soort van mix tussen squash en tennis, maar dan buiten. Het was super lekker weer, af en toe te heet. Maar lig nu lekker op de bank uit te tellen.

Vietnam by Ken Burns

Ik kende Ken Burns eigenlijk alleen van het effect (iedereen met een screensaver bestaande uit foto's kent die effect ook). Maar hij heeft nu een documentaire op Netflix over de Vietnamoorlog. Nu hou ik wel van oorloggeschiedenis, maar het bleek dat ik echt maar heel (understatement) wist van de Vietnamoorlog. Bijzonder boeiende documentaire.

Wel of niet in het 01 team

Vandaag kregen we te horen dat Luuk niet in het 9-01 team terecht is gekomen. Maar hij krijgt wel de kans om in een ander 01 team terecht te komen. De 08-01, hij wordt dan een dispensatiespeler. Elk team mag er daar een van hebben. Nu lijkt het of hij een jaar blijft zitten, maar dit team heeft wel de 9-02 vorige week afgedroogd in een vriendelijk potje. Het is een super sterk team met leuke spelers.

Nieuwe tamagochi's in huis

Ook wel bekent onder de naam plant. We hebben het huis nu al aardig vol staan er mee. Was ook wel tijd. We hebben het wel vaker geprobeerd, maar ze hielden het nooit echt lang vol. Nu gaan we er echt voor, Wen heeft zelfs een agenda-item aangemaakt die het moet helpen om bij te houden wanneer de planten water nodig hebben. Ik ben benieuwd.

Tosti-ijzer stuk

Schroeven helemaal lam van een pootje die de deksel vast maakt. Normaal zou die dan gewoon weggegooid worden en een nieuwe van een paar euro gekocht worden. Deze keer niet. Dit is een apparaat wat makkelijk uit elkaar gehaald kan worden, dus dat deed ik dan ook. Alle pootjes losgehaald, deze zaten vast met houtschroeven aan een ijzeren plaatje. Netjes het gat uitgeboord en alle pootjes weer vastgezet met boutjes en moertjes.

Iets waarvoor een prima apparaat waarschijnlijk door iemand anders was weggegooid is nu gemaakt met een paar boutjes van een paar cent.

Niveautje hoger + vakantie

Luuk mag een niveau hoger training. Hij zit nu eigenlijk weer terug bij het clubje waar hij oorspronkelijk bij begon. En we hebben lekker een vakantie geboekt. Zuid Normandië wordt het. Stacaravan met alles er op en eraan.

Hot Chocolate

Eindelijk beginnen ze te groeien. De Hot Chocolate plantjes. Ben benieuwd of deze ook echt zo scherp is als dat wordt aangegeven.

Hot Chocolate
Hot Chocolate

Bikkel

Vandaag een collega uit Engeland over de vloer gehad. Die had tijdens de lunch wel de behoefte aan iets scherps. Nu hebben we sambal van de Carolina Reaper, de scherpste peper, op kantoor. Voor mij is een mespuntje al genoeg. Deze man nam gewoon een volle theelepel. En hij smeerde het uit op een half broodje. En hij trok het ook nog. Respect.

Lighthouse van Google

Beetje een wij-van-wc-eend test maar wel leuk om zo hoog te scoren. Lighthouse is een audit tool van Google om je site te toetsen tegen een aantal best practises. Uiteraard die van Google zelf.

Lighthouse van Google
Lighthouse van Google

Thuiswerken op een zolder

Wanneer het buiten 30 graden Celsius is. Het is geen pretje.

Zoveel meetings

Het lijkt wel maandag, pfff.

18 juni, op deze dag

1178 – Vijf Canterbury-monniken zien wat mogelijk de Giordano Bruno-krater is die wordt gevormd. Er wordt aangenomen dat de huidige oscillaties van de afstand van de maan vanaf de aarde (in de orde van meters) het gevolg zijn van deze botsing.

Autobanden

Het lijken inderdaad wel autobanden, de wielen van de skelter zijn echt enorm. Na wat tips gisteren even naar de markt gegaan om te kijken of ze daar nieuwe binnenbandjes hadden. Ik denk alleen niet dat die van de markt groot genoeg zijn.

Geen voetbal

Een weekend geen voetbal. Ook wel eens lekker. Hoewel het soms alleen een ochtendje is drukt het toch een stempel op de hele dag.

Verjaardagfeestje Benjamin

Nee niet zijn eigen feest, maar van zijn allerbeste vriend van school. Deze twee zijn al sinds dag 1 niet van elkaar te scheiden. Qua niveau en humor zitten ze prima op 1 lijn. Allebei nieuwsgierige en ondernemende jongens.

Paps jarig

En de respectabele leeftijd van 65 jaar geworden.

2e dag selectietraining Luuk

Maandag ging niet zo heel lekker. Tijd voor een goede toespraak en wat moed inspreken. En dat bleek goed geholpen te hebben. Vandaag speelde hij echt weer zoals de oude Luuk dat doet. Goed duiken en op het spel letten. Was een leuke training om naar te kijken.

Half Nederland door crossen

Leuk ritje gehad vandaag voor het werk.

  • Lelystad → Utrecht,
  • Utrecht → Tilburg,
  • Tilburg → Utrecht,
  • Utrecht → Lelystad.

Blij dat ik morgen weer even thuis werk

Selectietraining

Vroeger ging ik als kind op een sport om bezig te zijn. Lekker te sporten met wat vrienden, gewoon vrijblijvend. Maar in de voetbalwereld ligt dat heel anders. Het liefst worden de kinderen zo jong mogelijk al gescout en gedrilled om te presteren. Luuk is uitgenodigd voor de selectie, dat betekent dat je kans maakt om in het hoofdteam terecht te komen. Leuk allemaal maar Luuk wil gewoon voetballen.

Overal op het veld lopen mensen met kladblokken rond, hevig neer te pennen wat ze allemaal zien en wie de volgende Messi wordt. Ik persoonlijk moet hier niet zo heel veel van hebben. Laat een kind van 7 lekker voetballen en het spelletje spelen. Mocht het ooit zover komen dat hij moet kiezen tussen voetbal of school is de keuze heel snel gemaakt: school!

Laatste plankje gelegd

Nu dan de laatste loodjes. Zoals plintjes en de keukenafwerking, pfff.

Laatste plankje gelegd
Laatste plankje gelegd

Laatste tournooi van het seizoen

Ditmaal in Emmeloord, bij Flevo Boys. Was een leuk tournooi alleen het team had het eigenlijk al afgegeven. Er kwam niet echt heel veel uit. Wel nog een 2e plek bij het penalty schieten op een echte keeper. Helaas leverde dat geen prijs op.

Laatste tournooi van het seizoen
Laatste tournooi van het seizoen

PWA

Ofwel Progressive Web App. Dat is een nieuwe techniek om je website te laten gedragen als een app zoals op je telefoon. Enkele voordelen zijn dat PWA's veel sneller zijn en niet altijd een actieve internetverbinding nodig hebben.

Tijd om te kijken of ik het kan onbouwen voor deze website.

Het begrip 0

Net een grappig bericht gelezen dat bijen dus instaat zijn om het concept 0 te begrijpen. Dat fascineert me dus ga ik een deep dive in om eens te kijken wat dan het concept 0 is en waarom het zo bijzonder is. Helemaal dat een insect het begrijpt wanneer er maar een handje vol dieren (inclusief de mens) er tot instaat is.

Trouwerij

Trouwerij gehad van een collega. Een mooiere dag hadden ze niet kunnen wensen, lekker weer met strak blauwe lucht. Daarbij ook nog eens in een mooie villa in het centrum van Purmerend.

Toe maar

Wendy alweer naar een training van het werk. Nu zal ik waarschijnlijk zeer snel alweer proefkonijn moeten zijn om de nieuwste technieken op te oefenen.

Het begin van een nieuwe toetsenweek

Deze week worden er weer CITO-toetsen afgenomen bij de kinderen. Ja, zelfs Benjamin van 4 krijg toetsen om zijn oren. Vooral puzzelen moet hij oefenen, daar scoort haar nog onvoldoende op hehe.

Luuk staat gelukkig heel anders in de toetsenweek als de vorige keer. Veel meer ontspannen en zelfverzekerder. Heb het idee dat het nu wel goed gaat komen.

Vloertje leggen

We hebben nu plavuizen liggen. Van die grote witte tegels. Een hels karwei om die er uit te halen en te vervangen door iets anders. De beste oplossing, gewoon laminaat er overheen leggen. Met een goede mat er onder gaat het prima.

Vloertje leggen
Vloertje leggen

Frontend United dag 2

Technisch gezien hoort gisteravond bij vandaag. Zoals traditie dat voorschrijft waren we met een groepje Utrecht in getrokken om het uitgaansleven weer eens te ontdekken. Was super cool uiteraard.

Oh ja terug naar de talks. Vandaag was de kwaliteit wat minder. Wat ook opviel was dat sommige talks elkaar tegenspraken. Zo waren er de anti-Bootstrap talks en de pro-Bootstrap talks. Ach, je moet gewoon lekker doen wat werkt voor je. En daarbij kan je niet in alle projecten je volledige creativiteit kwijt. Soms moet het standaard en simpel.

Frontend United dag 2
Frontend United dag 2

Frontend United Dag 1

Het rondreizende circus dat Frontend United heet is dit jaar geland in Utrecht. Van oorsprong een uit de Drupal community georganiseerd congres, dat nu veel breder is. Alles op het gebied van Frontend komt aan bod. Drupal komt nog wel af en toe terug in sommige talks. Zo was de eindspreken Dries Buyteart, de bedenker van Drupal.

De keynote was een zeer boeiende talk over CSS en perfomance. Iets wat voorheen redelijk laag op mijn lijst van ,dingen die je kan doen om je site sneller te maken, stond. Is je server wel goed, heb je geen trage database en is je PHP wel netjes. Dat soort dingen stonden helemaal bovenaan.

Maar de keynote heeft toch wel wat zaken uitgelicht die wel degelijk je website sneller kunnen maken. Uiteraard meteen toegepast op deze site.

Wat vandaag vooral naar voren kwam is dat we onze creativiteit kwijt zijn wat betreft website designs. Alles is de Bootstrap eenheidsworst geworden. Zelf ook wel een beetje schuldig aan, tijd voor verandering dus.

Frontend United Dag 1
Frontend United Dag 1