Dag 3: Zon, zee en zwembad

Vandaag dan de eerste echte super mooie dag gehad. We waren begonnen met een trip naar het strand. Een wandeling van ongeveer 15 minuten, prima te doen.

De wandeling gaat langs een golfclub met een veld vol met adders er naast. Serieus, er staat zelfs een waarschuwingsbord bij.

Dan een klein stukje duin over een je staat op het strand. Het uitzicht is heel mooi, je kan goed de stad Granville zien liggen.

Daar hebben we wat schelpen gezocht en kuilen gegraven. Om daarna weer terug te keren naar het zwembad... uiteraard.

Leuk feitje: dit is de tweede Franse vakantie waar we naast de petanque baan staan.

Dag 2: Zwemmen, zwemmen en zwemmen

Wanneer je vraagt wat ze willen doen vandaag, is het antwoord altijd: zwemmen. Meneertjes willen het liefst van opening tot sluiting blijven zwemmen. Al geeft Benjamin netjes aan wanneer hij klaar is en naar huis wilt gaan.

De dagen zijn nog redelijk bewolkt met af en toe een zonnestraal. Koud is het zeker niet. Vreemd genoeg zijn mijn benen toch gewoon lichtjes verbrand.

Dag 1: toch nog gezwommen

Zoals voorspeld, de hele dag regen. Toch zitten we er niet mee. Het is toch al 6 á 7 weken dat we voor het laatst regen gezien hebben. Uren lang regende het. Ondanks de regen hielden ze het toch super goed uit in ons luxe huisje, beetje spelen en lekker eten. Toch bleven ze vragen en kijken of ze al konden zwemmen. En warempel, om een uurtje of twee hield de regen op en ging het zwembad open. De heren wisten niet hoe snel ze hun zwembroeken aan moesten doen.

Het is een verwarmd zwembad dus het water is een prima temperatuurtje. Ik moest er dus ook aan geloven.

Dag 0: de rit

Op de kop af 800 kilometer. Gelukkig een stuk minder dan vorige jaar. Volgens Google Maps zou dat 8 uur rijden moeten zijn. Met wat pauzes rond de 9 dan. Uiteindelijk 10 uur over gedaan met een hele korte pauze. Ik moet zeggen dat rijden met cruise control echt wel super is, helemaal op lange stukken Franse peages.

Grote complimenten voor Luuk en Ben die toch maar wel even die lange rit hebben uitgezeten op de achterbank zonder problemen.

We vertrokken om 07:00 en kwamen om 17:00 aan bij de receptie. Daar werden we vriendelijk geholpen en gewezen op het feit dat we een hele nieuwe en super luxe stacaravan hebben. We waren dan ook zeer benieuwd. Even door het poortje heen en een paar honderd meter rechtdoor, huisje M122 hebben we. We moesten even wachten op de sleutel maar eenmaal binnen was niets gelogen.

Drie slaapkamers met elk 2 bedden, twee badkamers en twee wc's. En weer hebben zelfs een vaatwasser, niet normaal.

Aangezien we geen eten hadden zijn we even naar de LeClercq gereden, deze werd ons aanbevolen door de receptie. Holy shit wat is deze groot. Denk de afhaalruimte van een IKEA zo groot. Ze hebben daar echt alles. Meteen wat lekker vlees, brood en de beroemde cakejes gehaald.

Daarna terug naar de camping met wat best een aardig leuke rit is. Door smalle straatjes en scherpe bochten. Soms met irritante Fransozen op de achterbumper.

Lekker eten en daarna snel naar bed.

Binnen warmer dan buiten gemiddeld

Normaal is het wel cool in huis, maar wanneer het binnen warmer is dan dat het normaal buiten moet zijn is het toch wel erg. Laatste dingen gepakt, tandenborstel gebruikt en ingepakt. We zijn er klaar voor.

REGEN!!!

Ja hoor, eindelijk regen. Helaas koelt het voor geen meter af. Even een testrit gedaan met de motor vandaag. Wilde even een windschermpje testen, maar het leek wel alsof iemand met een hete föhn je helm in aan het blazen was.

Op bezoek bij broertje

Het is bijna een minivakantie, 2 uur rijden naar Limburg. Maar het is het wel waard. Kunnen de neefjes en nichtjes weer met elkaar spelen en elkaar af en toe zien is het ook wel waard.

Dagje zwemmen

Beide kinders een zwemdiploma is toch echt wel heerlijk wanneer je naar het zwembad gaat. Je hoeft ietsjes minder op te letten en ze kunnen gewoon lekker spelen. Badmeesters keken wel raar op toen er een jongetje van 3 turven hoog in het bad van twee meter diep dook (ja, echt dook) en netjes boven water kwam en heel netjes de schoolslag naar de kant deed.

Toen wees ik naar de glijbaan. Drie verdiepingen hoog was toch wel hele andere koek. De eerste keer ging Ben met tegenzin naar boven. Eenmaal beneden was dat 180° omgedraaid. Hij wist niet hoe snel hij weer naar boven moest rennen. Daarna volgde nog een tiental keer, en daarna misschien nog 1 of 2 keer.

Eerste echte dag vakantie

Meteen natuurlijk tot 11 uur uitgeslapen. De kinderen die ontbijt op bed kwamen brengen en beneden al netjes alles opgeruimd hadden.

Nope... 06:50 stond er al eentje aan het bed. Koffiezetapparaat was ook nog niet aangezet en het brood was nog bevroren. Maar ja, ik heb wel lekker een paar weekjes vakantie.

Texel 2018

06:00 Ging de wekker. Lekker op tijd bij de boot zijn want het kon nog wel eens druk zijn van en naar het eiland. We hadden de boot van 08:30 en na 20 minuten zaten we weer op het eiland. Het was een heel stuk rustiger dan ik had verwacht. De boot zat nog niet eens voor de helft vol. Op het eiland was het ook prima te doen.

Als eerste natuurlijk naar het strand gegaan, paal 17 om precies te zijn. Daar zaten we vorige jaar ook en is echt een prima strandtent. Daarna even naar de grootste stad, Den Burg, gedaan voor de koopzondag. Even wat lokale, alcoholische versnaperingen ingeslagen om daarna op zoek te gaan naar een food festival in de haven van Oudschild. Die hadden we helaas niet gevonden dus door naar paal 21 om een hapje te eten. Kinderen belooft dat ze nog even het water in mochten. Dat deden ze ook. De heren gingen om 18:00 gewoon nog de zee in. Al met al een heerlijke dag.

Zwemmen na een avond laat slapen

Beide heren mochten tot laat opblijven want het is immers vakantie. Of dat altijd een goed idee is met Ben is pas de volgende dag duidelijk. Die kan niet zo heel goed tegen laat naar bed gaan. Daarnaast moet hij ook nog eens vroeg weer het zwembad in. Een beetje geluk is dat hij dat super leuk vind.

Wat een hitte

Gewoon 29,3°C op kantoor. Niet normaal meer zo heet is het. En het ergste moet nog komen, maar dan zit ik lekker thuis.

Nog een dagje werken

En dan vakantie. Op naar een paar weken rust (nou ja) en heel veel warmte blijkbaar.

Mazzel met een koel huis

In de winter een nadeel, nou ja misschien niet meer met de nieuwe vloer (oude was steen). In de zomer zeker een voordeel: een koel huis. We hebben in huis eigenlijk nooit ergens direct de zon op. Er is dus altijd schaduw.

Ik had het rustiger verwacht op de weg

Het is de vakantieperiode en had ik dus verwacht dat het rustiger zou zijn op de weg. In tegendeel, het is nog steeds redelijk druk. Niet de hele weg, je merkt dat hij in het midden al goed rustig begint te worden. In het noorden blijkbaar nog niets.

Nog een week werken

Nog een weekje doorbikkelen. Nou ja op zich valt dat wel mee. Qua web development is het altijd op en neer wat betreft werk. Het ene moment zit je tot over je oren in het werk en het andere moment heb je tijd om wat achterstallig werk door te voeren.

Zwemmen

En dit keer niet eens in een zwembad maar gewoon in natuurwater. Wen had een klein plasje gevonden met een steiger waar het water niet te diep was. Ik was daar de vorige keer niet mee, dus was het vandaag zover. Ik moest ook het water in. Nu moet ik eerlijk zijn dat het in eerste instantie best koud aanvoelde maar toen ik eenmaal door was het echt super lekker was. Water was ook nog eens goed schoon en weinig planten te bekennen.

Mooie foto van Wen ↓

Warframe

Je hebt gratis games en je hebt goede gratis games. Ik kwam in wat feeds de game Warframe tegen. Een gratis game op de X1 (in mijn geval, te spelen op alle platformen). Na wat filmpjes hebben gekeken toch maar even geinstalleerd. Wat een vette game, misschien we beter dan sommige games waar de 60 euro voor moet neertellen.

Maar wat het meeste opvalt is de gedachte waarme de bouwers deze game hebben gemaakt en nog steeds uitbouwen met nieuwe dingen, dat de gamers voorop staan en niet het geld. Ok, er zitten microtransacties in die je sneller voordeel kan opleveren, maar deze kan je ook gewoon verdienen in de game. En dat verdienen is misschien wel het beste van de hele game. Er zit zo ongelovelijk veel content in deze game dat je een doel voor ogen moet hebben en daar naartoe moet werken.

Nu 3 dagen er in zitten, maar dat gaan er nog meer worden denk ik.

Vrijdag de 13e

Niets aan het handje, allemaal bijgeloof.

Taart, zomaar

Tja dan komt de Albert langs met boodschappen voor kantoor, en twee taarten zomaar. Nou dat gaat er wel in.

Rust

Zo, dagje thuiswerken zonder vriendjes en geen voetbaltraining. Heerlijk.

Vage druktes op de weg

Soms is een file gewoon niet te verklaren. Zo ook vandaag. Voor de oprit naar de A6 stond het gewoon helemaal vast. Zo erg dat het op de dreef die daar op aansluit ook vol stond. Met veel spanning zat ik te wachten op de reden, misschien een ongeluk of wegwerkzaamheden. Maar nee hoor, helemaal niets aan de hand. Op de A6 zelf was het ook niet een heel druk. Geen flauw idee waarom het vast stond.

Zonder zijwielen

Vijf jaar oud, dat betekent fietsen zonder zijwieltjes. Tenminste dat hadden we afgesproken. En wanneer je iets afspreekt met Ben dan houdt hij je er ook aan. Dus zijwielen er af geschroefd, meneer stapt op de fiets en rijdt weg.

Er is er een jarig HOERA!!!

Benjamin is alweer vijf jaar geworden. Dat betekent een feestje met natuurlijk een springkussen. En jarig zijn, en ook nog eens zijn A-diploma op zak hebben.

Verder is Luuk een niveau hoger aan het trainen. Met kinderen van 9 tot 12 jaar oud. Staat ie mooi tussen met zijn 7 jaar.

Er is er een jarig HOERA!!!
Er is er een jarig HOERA!!!

Stilte voor de storm

Morgen het feest van Ben (echt jarig) en Luuk (nog een maandje). Dat betekent inkopen doen bij de Lidl en de laatste dag in het weekend dat het rustig is.

Rustig doorwerken

De vrijdagen op het werk zijn de laatste tijd rustige dagen. Veel thuiswerkers en meestal een dag waarop niet veel naar het kantoor gebeld wordt. Als programmeur is dat toch wel een ideale situatie, even lekker doorknallen en dan weekend.

05 juli

Geboren op deze dag in 1810 – P. T. Barnum, American businessman, co-founded Ringling Bros. and Barnum & Bailey Circus (d. 1891). Laatst een boeiende podcast geluisterd over deze vent. Er is ook een film gemaakt over zijn leven.

Wat een drukte (thuiswerken)

Ok, beide kinderen hebben dus vriendjes meegenomen. Misschien niet zo heel handig wanneer je thuiswerkt.

Hoog bezoek en tochtje door de grachten

Vandaag hadden we hoog bezoek vanuit Appnovation over de vloer. En wat beter om een presentatie en Q&A te geven dan lekker op een rondvaartbootje in het mooie weer.

Hoog bezoek en tochtje door de grachten
Hoog bezoek en tochtje door de grachten

3-Baans wegen

Mensen kunnen nog steeds niet wennen aan drie banen op de A27. Alsof de meest rechter baan van lava is gemaakt blijven ze steken in het midden en heel soms links. Maar die mensen die in het midden blijven rijden zijn toch wel behoorlijk eigenwijs (zacht uitgedrukt). Nu was ik op de motor vandaag en blijf je soms steken achter een auto in het midden, die makkelijk naar rechts kan, en nog harder rijdend verkeer op links. Al gebaar je dat ze naar rechts kunnen, ze vertikken het gewoon.

Het zwarte goud

Het droop letterlijk uit mijn motor. Gepland, dat wel natuurlijk. De olieverversing was eigenlijk al een tijdje nodig en dat was goed te zien aan de zwarte drab die er uit kwam.

Via louis.nl vier liter olie plus een nieuw filter besteld. Het verversen van de olie en het vervangen van het filter is echt een fluitje van een cent.