Zenuwen

Luuk heeft op de raarste momenten last van zenuwen. Voor voetbalwedstrijden dus totaal niet. Iets waar ik andere ouders wel veel over hoor. Kinderen die niet slapen of eten voor wedstrijden. Luuk heeft daar echt totaal geen last van. Maar hebben we iets de volgende dag wat bijvoorbeeld niet om Luuk draait (verjaardag van iemand anders of een uitje) dan is hij op van de zenuwen. Rare jongen.

Open Camera voor Android

In een zoektoch naar een betere camera app voor de telefoon van Wen kwam ik Open Camera tegen. Deze app heeft gewoon meer instellingen dan mijn spiegelreflex ondertussen. Zeer goede camera app voor wanneer je iets meer uit je camera wilt halen.

Open Camera voor Android
Open Camera voor Android

Compressor

Leuk nieuw stukje speelgoed gekocht. Een compressor. Kan ik lekker alles omver blazen in mijn schuurtje

Super goede podcast geluisterd

Nu heb ik altijd wel een gezonde interesse gehad in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Deze podcast gaat in op het deel voor de oorlog. Over hoe de partij van (uiteindelijk) Hitler de macht kreeg. Hoe dit deel van de wereld in de jaren '20 het meest progressief was (rechten voor vrouwen, transgender onderzoek in de wetenschap, beste onderwijs etc) toch is afgegleden naar het slechste in de 19e eeuw. Het is een lange zit, bijna twee uur, maar zeker de moeite waard.

Eerste (oefen)wedstrijd dit seizoen

Nu is hij helemaal compleet. Een echt officieel keeperstenue, met alles er op en eraan. Onze kleine Ronaldo heeft zelfs een mooie haarband om het haar uit zijn ogen te houden. Super blij is hij ermee.

Dit belooft een leuk seizoen te worden. Luuk is dit jaar de dispensatiespeler, hij speelt een groep lager dan zijn leeftijd eigenlijk toelaat. Dit betekent wel dat hij als keeper minstens een hoofd boven iedereen uitsteekt. Ben benieuwd wanneer de eerste ouders dit gaat opvallen.

Kinderen rusteloos

Tijd om ze af te matten. Tijd om weer naar Jumping Jack te gaan. Een enorm indoor trampoline-park waar ze lekker twee uur hun gang kunnen gaan.

Zwemmen

Benjamin mag weer lekker gaan zwemmen. Hopelijk gaat hij weer lekker zijn best doen en haalt hij zijn B-diploma redelijk snel. Dan hebben we de zaterdagochtend alleen nog maar over voor de voetbalwedstrijden van Luuk.

24 augustus

79 - Een grote uitbarsting van de Vesuvius verwoest Pompeï en Herculaneum. Precies 1939 jaar geleden, wat gaat de tijd snel toch.

23 augustus

Meestal probeer ik bij rustige dagen een dag uit de geschiedenis te vinden waarop wat leuks of interessants gebeurd is. Maar ik kan op deze dag niet zo heel veel vinden. Blijkbaar ben ik dus niet de enige met dat probleem.

Deet

Ondanks dat ons huis vol zit met horren komen ze toch binnen. Die vieze muggen. Ze waren me echt aan het aanvallen vannacht. Toen ik er rond een uurtje of drie klaar mee was vroeg ik of Wen er ook last van had. Nee, want ze had zich volgesmeerd met Deet. Dat verklaarde waarom ze achter mij aan zaten. Normaal pakken ze Wen namelijk. Nou ja, even een tripje naar beneden en mezelf ook volsmeren met Deet. En waarempel, dat spul werkt echt perfect. Helemaal geen last meer gehad.

Pretpark nummer 2

Ze hebben maar een mazzel zeg. Voor de 2e dag achter elkaar naar een pretpark toe. Dit was wel een unieke. Hier betaal je enkel alleen een entreeprijs waarna de attracties én het eten gewoon gratis is. Dat maak je niet veel meer mee tegenwoordig.

Ook zij we er achter gekomen dat Ben toch wel een thrillseeker is. Geen achtbaan te hoog of te snel voor meneer om te proberen.

Oud Valkenveen

Nog twee weken vakantie. Om die al gamend door te brengen is ook niet alles. Daarom, hop, naar een pretpark. Dit keer naar Oud Valkenveen.

Fortnite of bos?

Tja, als je de keus krijgt om te gamen of door het bos te rennen. Kies je, met wat overtuigen, toch voor het bos. Met een beetje tegenzin natuurlijk. Maar als je er dan toch bent en je ziet dat het toch eigenlijk wel heel leuk is, wil je niet meer weg.

Verven in mijn nieuwe werkhuisje

Wanneer je iets nieuw koopt ben je er heel zuinig op en wil je zo weinig mogelijk aanpassen. In de loop van de tijd draait dat om, niet dat je er minder zuinig op bent, maar de stap om hem bijvoorbeeld helemaal over te spuiten wordt steeds makkelijker. Zo ook vandaag. Heb de knoop doorgehakt en iets gedaan wat al een tijd op mijn todo-lijst stond.

17 augustus

1982 - Productie van de eerste Compact Disc ter wereld door het Philipsonderdeel Polygram. Grappig, ik weet nog precies welke CD pa als eerste gekocht had toen we voor het eerst een radio met cd-speler thuis hadden. Dat was SEAL uit 1991.

Ik denk dat ik nu al een paar jaar geen CD's meer heb aangeraakt tot voor kort. Toen ik een cd-speler in de schuur heb neegezet en alle oude dozen doorzocht heb op CD's. Het is al best snel een achterhaald medium geworden.

Ik loop een beetje achter merk ik

Na de vakantie ben ik wel een beetje in een soort dipje terecht gekomen wat betreft het plaatsen van een dagelijks bericht. Tijd om wat achterstallig werk proberen weg te werken.

Werken in een oorlogsgebied

Ok, niet in het echt natuurlijk, maar thuiswerken met twee kinderen die keihard Fortnite aan het spelen zijn is niet goed voor de concentratie. Tijd om te verhuizen naar het zolderkamertje.

Jumping

EINDELIJK! is het zover. Luuk gaat naar Jumping Jack. Hij heeft het er echt al zo lang over. Jumping Jack is een groot indoor trampoline park waar kinderen vrij rond kunnen rennen en overal op of af kunnen springen. Niet heel goedkoop en je moet jezelf inschrijven op tijdsloten, maar wat ik hoorde was het de moeite waard.

Back to work

Na een paar weken afwezigheid is het moment weer aangebroken, ik mag weer naar het werk. Zie er totaal niet tegenop, heb er wel weer zin in. Niet werken is lekker, maar aan het werk zijn ook.

En dan moet je weer de weg op. Het Nederlandse verkeer in. Ik blijf het toch elke keer zeggen wanneer ik door Frankrijk ben heengereden, het rijdt daar veel lekkerder dan in Nederland. Er is iets aan de hand met het verkeer hier, op een negatieve manier. De ene helft zit niet op te letten en de andere helft zit express andere dwars te bomen (cijfers klein beetje overdreven). Waar in Frankrijk de meeste automobilisten nog rekening met elkaar houden of elkaar een plek op de weg gunnen, is dat hier toch echt heel anders. Dan heb ik het nog helemaal niet over zondagsrijders. Mensen die 30 km/u rijden op 50 wegen bijvoorbeeld.

Luuk weer aan de bak met keeperstraining

Vakantie voorbij, terug aan de bak met sporten. Beginnen met keeperstraining. Aangezien het natuurlijk nog midden in de vakantie is, is Luuk als enige aanwezig. Ook leuk zo'n privéles.

11 augustus

1934 - Op het eiland Alcatraz wordt een gevangenis geopend. Ja, hier zijn we geweest

Laatste dag vakantie

Bleh, de laatste, officiele, vrije dag van de vakantie.

Grote schoonmaak in de schuur

Tijd om de opslag om te bouwen naar een werkplek. Waar de schuur voorheen vooral werd gebruikt voor opslag wordt die nu omgebouwd om er een werkplek van te maken. Ben al bezig met het bouwen van een werkbank.

Incredibles 2

Lekker een dagje naar de bios geweest. Daar hebben ze tenminste airco. Leuke film. Alleen begin ik dat 3D wel een beetje zat te worden. Je levert veel kleur en contrast in voor een matig 3D effect. Van mij mogen de films gewoon weer in 2D worden weergegeven.

FEESTJE!

Luuk alweer 8 jaar geworden. Aangezien we zijn feest al gevierd hebben gingen we met familie lekker uit eten.

Vakantiefoto's

Rond de 500 foto's geschoten. Tijd om een selectie te maken en ze netjes te bewerken. Een van de eerste zaken die ik aanpas de laatste tijd is de horizon. Scheve foto's zijn eigenlijk niet om aan te zien. Helemaal niet wanneer het niet helemaal opvalt maar je toch door hebt dat er iets mis is met de foto.

Wassen, schoonmaken en de auto weer in originele staat

Een lange tijd met een aantal personen in een kleine auto zitten betekent een smerige auto aan het einde van de rit. Helemaal in de vakantie, wanneer er croissantjes en snoep in de auto gegeten wordt. Tijd voor een schoonmaak.

Dag 7: De terugreis, zwarte zaterdag??

Helaas is de laatste dag aangebroken. Tijd om het huisje schoon te maken en de laatste spullen inpakken. Daarna naar de receptie om uit te checken en een laatste bak koffie halen voordat we beginnen met rijden. Eerst nog even langs de supermarkt om wat proviand voor onderweg in te slaan. Daaronder ook een paar flessen muntsiroop, zeer moeilijk te krijgen in Nederland.

De hele ochtend kwamen de horrorberichten binnen over de zwarte zaterdag en de hel op de weg in Europa. Vooral het verkeer naar het zuiden had het zwaar. Wachttijden van enkele uren kwamen voorbij. Ik bleef regelmatig Google Maps controleren en daar bleef de reistijd mooi groen. Wat betekent dat er geen hinder op de weg is.

Achteraf bleek dat ook zeker het geval. Geen enkele file, zelfs niet bij de tolpoorten, zijn we tegengekomen. In een recordtempo van 7:30 uur zijn we naar Nederland gecrossed. Een keertje tanken en de rest gewoon lekker doorkarren. Dat beviel vorig jaar ook prima.

Bij Hazeldonk even de traditionele vette hap gehaald om daarna het laatste stukje door te stoten naar Lelystad.

Daarna: thuis!

Dag 6: Wat willen jullie doen?

Naar het zwembad!! klonk het in koor. Ondanks dat onze online weerdiensten aangeven dat het 21°C, hebben we toch het gevoel dat het veel warmer is. Bijna niet op tegen te smeren. De auto kon dat bevestigen, 32°C was het. Niets lekker koel zeeklimaat, gewoon keihard superheet. Het enige nadeel, voor ouders, is dat het zwembad geen schaduwplekken heeft. Je zit dus, of in het zwembad of je ligt vol in de zon.

Gelukkig heeft mijn ereader geen last van de zon. Ben dus redelijk opgeschoten met mijn meerjarenplan dat Dune heet. Zit op zo'n 75% denk ik. Misschien als ik nog een week bij het zwembad had gelegen was het me gelukt. In de middag al begonnen met het inladen van de spullen die we niet meer nodig hebben. Jammer dat het weekje zo snel voorbij is gegaan.

Dag 5: Iedereen het zwembad uit

Dag 5 alweer. Het gaat veel te snel voorbij. Qua we ziet het er uit dat het alleen maar heter wordt hier. Onze vakantie vorig jaar begon ook koel maar eindigde ook super heet. We hebben wel gelukt dat we aan de kust zitten en een beetje een koel windje hebben. Maar de zon hier is meedogenloos.

De hele week mag Luuk later naar bed. Uurtje of tien ofzo. Ben ligt er gewoon om half zeven in. Vandaag niet, meneer wilde na het eten nog even zwemmen. Nu gaan de glijbanen om half acht dicht en het zwembad zelf om acht uur. Weer waren klaar met eten om zeven. Meneer wist niet hoe snel hij zijn zwembroek moest aantrekken.

Terwijl ik nog halverwege het zwembad was zag ik Ben al bovenaan de glijbaan staan. Als enige in het zwembad. Tja als de glijbanen nog even open zijn moet je het maximale er uit halen. We hebben zelfs de sluiting van het zwembad meegemaakt, dat wilde hij wel een keertje zitten, hoe het zwembad dicht ging.

Om een uurtje of tien, iedereen lag al in bed, stond Luuk naast ons bed. Hij wilde weten waar de muziek vandaan kwam en wat er te doen was. Want hij "miste al zoveel in zijn leven omdat hij steeds moet slapen". Nou ja, kleren aan en gaan. Er was een soort mini disco met een DJ en een hoop Franstalige muziek. Luuk heeft het meegemaakt en ging tevreden slapen.

Dag 4: Kwallen en hoge trappen

Vandaag zijn we naar de stad Granville geweest. Vanaf ons stand kan je de stad goed zien liggen en het zag er super mooi uit. Nu zijn stedentrips niet heel erg geliefd bij de kinders hier, maar deze ging super goed. Na een korte rit op zoek naar een parkeerplek konden we de stad verkennen. Echt een hele leuke stad. Aan de zeekant heb je mooi uitzicht over het strand en de zee. Een ook de honderden kwallen die daar in zee drijven. Daarna nog even een oude stadsmuur op geklommen via, wat wel 1000 treden leken. Daarboven was het uitzicht echt heel cool. Je kan over de hele stad heen kijken.

Voor mijn gin collectie heb ik ook hier een lokale gin gevonden, die moet uiteraard mee.

In de middag nog even langs het strand in dat helaas te verbranden, kwam ik te laat achter. Ik smeer me regelmatig in maar dat mocht niet baten.