Feestje

Bij diezelfde vrienden die de vorige nacht zijn blijven slapen.

Logeetjes over de vloer

Vandaag komen twee vrienden van Luuk en Ben over de vloer om te blijven slapen. Als dat maar goed gaat.

28 september

Niet zo heel lang geleden, in 2015 heeft NASA heeft mogelijk vloeibaar water op Mars gevonden. Water, wat gezien wordt als basis voor leven. Tenminste zoals wij dat kennen.

27 september

1998 - Google start met zoeken.

Op deze dag is dus de behemoth Google begonnen met het zoeken. Het hedendaagse equivalent van Skynet op het gebied van zoeken.

Kijkles gym Ben

Vandaag mochten we weer meekijken met Ben zijn gymles. Wanneer ik kan probeer ik wel eventjes te gaan. Voorgaande jaren was het altijd erg rustig, misschien 3 (groot)ouders. Vandaag was het anders. Ik denk dat bijna voor elk kind wel een (groot)ouder er bij was. Het was gezellig druk

Hardlopen

Wen heeft er gewoon een klein rondje uitgeknepen vandaag. Zonder dat ik het wist heeft ze gewoon weer hardgelopen. Netjes.

Zeiknat

Zeiknat was hij na de training. Maar deze keer op echt gras getrained en niet op kunstgras. In plaats van plastic stukjes gras overal zaten er nu grote bruine vlekken overal.

Hele dag regen

Gelukkig mocht ik thuisblijven met Benjamin terwijl Wen meeging met Luuk naar voetbaltraining. Het heeft gewoon de hele dag geregend.

Uitslapen? Nee, zwemmen

Geen voetbal vandaag + twee vrijkaarten voor het zwembad = ochtendje zwemmen. Meteen om 10:00 het zwembad in. We waren met 3 andere mensen in het hele zwembad. Echt heerlijk. Na een half uurtje kwamen er ook nog gewoon vriendjes binnen dus was de ochtend compleet.

Zit je te werken...

Staat er buiten dit de hele tijd voor de ramen:

Observeren zonder beinvloeden

Is dat mogelijk? Op het werk zijn we bezig om statistieken bij te houden van de potje pool die we spelen. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat een potje goed was voor de afleiding wanneer je dat even nodig hebt. Nu blijkt dat hoe meer we observeren hoe meer we het spel eigenlijk beinvloeden en wat dus de statistieken weer beinvloed. Is het dus mogelijk om te observeren zonder te beinvloeden? Uiteraard, door je bevindingen niet publiek te maken of in ieder geval na een periode wanneer ze niet meer relevant zijn.

We houden nu de scores realtime bij. Het gevoel is dat we nu pas de scores moeten gaan bijwerken op 1 moment in de week. Aan de andere kant hebben we ook veel data die het de moeite waard maken om realtime te bekijken. Tja, we gaan het zien.

Een huis bestellen

Het kon blijkbaar aan het begin van de vorige eeuw. Voor rond de 1500 dollar had je een huis in de vorm van een IKEA-pakket, wat je nog wel zelf in elkaar moest zetten uiteraard. Blijft een mooi fenomeen dat huizen in Amerika nooit verder zijn gegaan dan houten frames (met al dat natuurgeweld daar) terwijl wij hier in Nederland alles van steen bouwen en (klop klop) nog nooit een zware orkaan gezien hebben.

Weer nieuwe podcast ontdekt 99pi

Het wordt bijna tijd om nog verder weg te gaan wonen van het werk. Vooral om door alle podcasts heen te komen die ik volg. Vandaag weer eentje bij gekomen. 99pi of wel 99 percent invisible. Een podcast over design en cultuur.

Weer 50 cent bespaard

Het is toch al een tijdje dat ik de bandenspanning van de motor gecontroleerd heb. Er zat 10 psi per band te weinig in. Tijd voor wat lucht erbij dus. Weer heeft het nieuwe speelgoedje (de compressor) zijn nut weer bewezen. Eerst de banden van de skelter en nu die van de motor gedaan. Heeft me toch al gauw 50 cent en een trip naar het pompstation bespaard.

Klussen

Waarom een duur tafeltje (of goedkoop en slecht) kopen wanneer je er ook gewoon eentje zelf kan maken. Met het juiste gereedschap is het super makkelijk. Gewoon wat goedkope steigerhoutenplanken kopen, beetje meten, zagen en schroeven. Met wat zweet en zaagsel overal heb je een tafeltje. Hij is nog niet af, gaten nog dichtstoppen, schuren en verven staat op de agenda.

Leraar wordt tegenstander

Vandaag kwam Luuk oog-in-oog te staan met zijn trainer op zondag. Zwaar gedramatiseerd natuurlijk maar leuk was het wel. Helaas (voor ze) waren ze geen partij en verloren ze met 9-2 van het team van Luuk.

Ben is populair

Dag thuiswerken (opa's en oma's zijn nog op vakantie) en Ben heeft alweer een kinderverjaardag. Die jongen is populair (en terecht).

School met een social media app

Vanuit mijn werk ken ik het Digiduif systeem. Dat is een soort intranet voor scholen om informatie te delen met ouders bijvoorbeeld. Nu zit de school van Luuk en Ben ook op zo'n systeem, Social School. Blijkt dat gewoon het systeem te zijn achter Digiduif en dat de v3 de vervanger is van Digiduif. Klein wereldje.

In het begin was ik nog wel sceptisch. Maar ik moet zeggen dat het gebruik ervan redelijk goed opgepakt word door de school. Niet teveel onzin en gelukkig blijft de interactie met ouders minimaal.

Enig probleem met de X1 controllers

Microsoft heeft altijd super werk afgeleverd met de Xbox controllers. Maar ik heb toch een issue met de X1 controllers. Mijn oude X360 controllers heb ik nog en die doen het nog prima. Er zit geen enkele slijtage op door gewoon gebruik. Daarnaast waren deze niet stuk te krijgen, geloof me ik heb het geprobeerd.

IMG_20180912_154717_0.jpg

De X1 controllers zijn een stuk kwetsbaarder. Je merkt het al aan het plastic wat gebruikt is voor de body. Deze voelt al minder stevig en wanneer je een beetje kracht zet voelt je hem bewegen en hoor je hem kraken. Integenstelling tot de oude waar je niets hoorde.

Maar het grootste probleem zijn de thumbsticks. Deze worden letterlijk doormidden gezaagd door het bewegen tegen de body. De stick linksboven, die gebruik je voor richten en kijken, is het er ergst aan toe. Forums staat er vol mee. Nu vind ik dat best kwalijk voor een apparaat van 70 euro. Nog erger is dat een onderdeel van nog geen euro een veel permanentere oplossing biedt. Een thumbstick van aluminium. Meteen besteld en gemonteerd. Nu kijken of deze het volhouden. Het ziet er in ieder geval wel een stuk mooier uit.

Weer lekker op de motor

Motorrijden is iets sociaals. Motorrijders begroeten elkaar onderling op de weg bijvoorbeeld. Maar wat me ook is opgevallen in de jaren dat ik nu al rij is dat je veel aanspraak hebt wanneer je bijvoorbeeld begint met rijden of klaar bent. Zo word ik regelmatig aangesproken wanneer ik de motor in de garage zet door mensen die een praatje willen maken. Iets wat heel vreemd is wanneer je gewoon uit je auto stapt, toch? Anders was dit verhaal niet nodig namelijk. En heel vaak gaat het niet eens om het motorrijden, maar willen mensen gewoon een praatje maken.

Sterretje

Jawel, het eerste sterretje in de ruit is een feit. Was nog een behoorlijk klap ook. Meteen maar even een afspraak gemaakt met het schadebedrijf van de auto. De monteur stond me al op te wachten op het parkeerterrein (was niet te laat hoor). Na 20 minuten kon ik weer terug naar kantoor en was de ruit weer heel.

Voetbalclinic als verjaardagsfeest

Tja, wanneer ze acht jaar zijn ga je niet meer naar een speelparadijs. Dat is voor kleine kinderen (tenzij kleine broertjes mee gaan natuurlijk). Wat ga je dan doen? Nu is het zo dat het bedrijf wat de keeperstraining van Luuk verzorgt, ook voetbalfeesten geeft. Met tien kinderen een paar uur lang allemaal oefeningen met en zonder bal doen. Het was ook nog eens super lekker weer, wat wil je nog meer.

Klaar met Facebook (klaagtopic)

Misschien ben ik wel te oud, maar ik kende een tijd waar tijdlijnen (Let op het woord tijd) nog echt chronologisch waren. Simpel, het laatste bericht geplaatst stond bovenin je tijdlijn.

Nu heeft Facebook een optie om je berichten te tonen op meest recent. MAAR DAT IS EEN LEUGEN! Elke keer wanneer je de pagina ververst krijg je een andere, willekeurige lijst van berichten. Totaal nutteloos. Nu krijg je dus berichten over aanbiedingen van een paar dagen geleden, super handig natuurlijk.

Facebook heeft echt totaal geen nut meer voor me. Klaar ermee.

Ooh en hetzelfde geldt ook voor Instagram en Twitter. Alhoewel Twitter een soort van oplossing heeft.

Zo, net ook de bèta van Battlefield 5 gespeeld. Tien minuten om precies te zijn. Dat was genoeg om er klaar mee te zijn. Wat een rommel, exact dezelfde flutgame als Battlefield 1 (ja, nummering enzo) maar dan met andere skins. Tijd voor nieuwe goede singleplayer games.

Wanneer standaard niet voldoende is

Ok, het is natuurlijk budgetspul uit het oosten. Maar dat betekent niet dat het ook gewoon maar stuk mag gaan. Standaard krijg je bij het vizier een tweetal beschermkapjes erbij. Een flinke hommel kan, met een beetje vaart, makkelijk door dat stukje plastic heen vliegen. Laat staan een 6mm bb dus. Tijd om te upgraden. Ik had een plaatje polycarbonaat gekocht met een redelijke dikte. Hier is ook de vizier van je helm of veiligheidsbrillen van gemaakt. Deze netjes uitgezaagd in een rondje en het standaard plasticje vervangen door mijn mooi stuk polycarbonaat. Likje verf gegeven en voila. Betere bescherming.

Wanneer standaard niet voldoende is
Wanneer standaard niet voldoende is

Op bezoek bij klanten

Volgens mij doen niet veel programmeurs het, op bezoek gaan bij klanten voor trainingen en demonstraties. Op een of andere manier sturen ze mij wel de hele tijd op pad. Niet dat ik het heel erg vind. Wanneer je iets leuks te vertellen hebt waar je trots op bent is het allemaal maar leuk. De feedback die je terug krijgt is meestal ook heel waardevol. Het zijn over het algemeen niet de dingen die ze over de mail vertellen. Daarbij zie je ook nog wel eens hoe ze aan het werk zijn met het systeem en kom je er achter dat wat jij vanzelfsprekend vind, zij dat misschien helemaal niet vinden.

Lief zijn voor elkaar

Katten zijn nou eenmaal geen kuddedieren. Laten we er nou drie hebben. Gelukkig hebben we een huis dat ruim genoeg is voor drie katten. Meestal zit er eentje op elke verdieping. Maar heel af en toe kunnen zo ook lief zijn voor elkaar. Meestal niet hoor, dan vliegen de klappen heen en weer.

Nog een leuke podcast gevonden

Aaron Mahnke's Cabit of Curiosities. Per podcast worden twee verhalen verteld over rare gebeurtenissen uit de geschiedenis. Het zijn korte verhalen van een paar minuten maar zijn wel de moeite waard.

Terug naar school

Spannend!!! Nou ja, niet voor die van ons dan. Ben heeft er heel erg zin in en Luuk is zenuwachtiger wanneer hij moet kiezen wat hij op zijn brood wilt hebben.

Rust

Nog een dag en ze zitten weer in de schoolbanken, heerlijk.

De meteorologische herfst

Is vandaan begonnen. Van mij mag het nog wel even een lekker temperatuurtje blijven. Door die snikhitte ben ik niet veel met de motor gegaan. Hoop dat nu wel te kunnen inhalen.