Koffie beoordelen

Over smaak valt niet te twisten, maar je kan het wel documenteren en kwantificeren. Op ons koffiezetapparaat op kantoor staat een touchscreen met daarop een beoordelingsformulier om te kunnen peilen wat mensen (en klanten) vinden van de koffie.

Subwoofer + trillend geluid

Al een tijdje kwam er een trillend geluid geluid van mijn tv-meubel. Kon maar niet achterhalen waar het vandaan kwam. Tot Wen het verlossende woord had. Het waren de hendels die als versiering aan de voorkant zitten. Beetje hete lijm achter de hendel en het geluid is verdwenen, heerlijk.

Geen voetbal, dus lekker in de ochtend naar de gym

Iets met sneeuw enzo. Maar goed, zaterdagochtend is ideaal wanneer je lekker rustig wilt gaan sporten in de gym.

Home automation

Op het werk hebben we er al eentje liggen. Een leuk klein touch schermpje met een Raspberry Pi aan vast. Thuis heb ik al een keer gekeken naar https://www.home-assistant.io/ op mijn RPi, maar nooit echt verder geimplementeerd. Met zo'n schermpje er aan vast wordt het een stuk leuker.

Het verkeersinfarct dat Utrecht heet

Google Maps is tegenwoordig mijn meest bezochte site rond een uurtje of vijf in de middag. Voornamelijk om te kijken hoe druk het op de weg voor het kantoor is. De laatste tijd is het echt verschrikkelijk en vandaag was niet anders. Meestal kan je de auto's al horen toeteren op ons parkeerterrein en dat in combinatie met een hele strook rode achterlichten doet mij beslissen om meestal nog even te blijven zitten. Alleen was het vandaag wel erg bar en boos. Rond 18:30 stond het nog steeds helemaal vast.

-- Achteraf bleek er een event te zijn in de Jaarbeurs waar al dat tuig vandaan kwam.

Koude voetjes

Niet elke kat houdt van sneeuw (geen een eigenlijk), maar sommige willen het best trotseren. Grappig is wel dat je door de sneeuw mooi de looproutes kan ontdekken. Blijkt dat ze niet veel afwijken van hun bekende routes.

Sneeuwstorm des deauds

Misschien een klein beetje overdreven, maar glad was het zeker wel. De snelwegen waren redelijk goed te doen. Vooral in de rechterbaan blijven en rond de 90 a 100 km/u gaan was prima te doen. Zodra je naar links ging merk je dat het toch wel wat gevaarlijker wordt.

Kleine boodschap aan de vrachtwagenchauffeur die het nodig vond om 1 meter achter me te gaan rijden, die remlichten waren een boodschap om afstand te houden. Me daarna gaan lopen seinen bewijst dat je net genoeg hersencellen hebt om te poepen en ik hoop dat die gehaktballen met jus langzaam je aderen dicht laten slippen.

In de wijk kon ik de afslag gewoon niet nemen omdat de remmen niet meer werkten, nou je remmen deden ze wel alleen gleed ik gewoon door. Dan maar de volgende afslag nemen en even terugrijden.

Koud!

Zo, dat was even lekker wakker worden. Met -8 graden celsius naar je auto lopen. Ik ben nog steeds super blij met voorruitverwarming.

Baby

Eindelijk neefje Quinn in het echt kunnen zien en vasthouden. Super leuk.

Avondzwemmen

Heerlijk dat de kinderen allebei hun zwemdiploma's hebben. Kunnen we dingen doen zoals lekker een avondje naar Center Parcs gaan om te zwemmen in het zwembad. Als ze ergens van houden dan is het wel zwemmen en glijbanen. Luuk heeft lekker de leeftijd dat hij gewoon met vrienden de hort op kan in het zwembad. Benjamin blijft nog lekker bij ons, maar is gewoon niet bij te houden zo snel is hij.

Mensen die hun administratie in de auto doen

Dit is al de tweede in een paar dagen. Je herkent ze aan het volgende,

  • Hoofd hangt onder het spiegeltje en hangt naar beneden
  • Rommelen door koffertjes die vaak in de bijrijdersstoel liggen
  • Hebben de neiging om de vangrail in te rijden om daarna met een ruk weer de andere kant op te gaan
  • In files blijven ze doorgaans te lang stilstaan omdat ze niet doorhebben dat het verkeer gewoon rijdt
  • Blijven gewoon in de linkerbaan hangen
  • Reageren niet op lichtsignalen

Had er laatst eentje die aan alle signalen voldeed. Ik denk dat het tijd is om gewoon een bull bar te monteren aan mijn bumper zodat ik ze zachtjes weer naar de rechterkant kan drukken.

Friendly Fire

Weer een nieuwe podcast gevonden. Dit keer eentje die oorlog films recenseert met historische achtergronden.

Ziek

Wanneer Ben zegt dat ie ziek is en pijn in zijn buik heeft is dat ook altijd waar. Zo ook vandaag, 's ochtends de badkamer onder gespuugd. 's Avonds was hij overigens wel weer gewoon zijn drukke zelfe.

De betere kerstpakketten

Mijn voorraad bestaat al een tijdje uit lege flessen, dus deze komt als een aardige verrassing.

De betere kerstpakketten
De betere kerstpakketten

Nieuwjaarsreceptie De Klub

Vandaag weer heerlijk gegeten in De Klub. Een restaurant wat in hetzelfde pand zit als waar ik werk. Super eten voor een goede prijs.

Afscheid keeperstraining

Zeg nooit nooit, maar Luuk is er even klaar met het vele voetballen. Helaas is de zondag afgevallen, niet omdat hij het niet leuk meer vind. In tegendeel het is een van de leukste trainingen die die heeft, maar het wordt gewoon iets teveel. Zeker deze donkere dagen wanneer hij al 2 avonden en 3 dagen traint.

Saai!!

Vaak, wanneer ik ergens op moet wachten, kijk ik graag om me heen om te kijken hoe andere mensen er mee omgaan. 95% van de mensen pakt binnen een halve seconde een telefoon om de "tijd te doden". Om dat bewust niet te doen vereist soms wel eens wat wilskracht, halverwege je hand wegtrekken wanneer die reikt naar je telefoon bijvoorbeeld. Maar je wordt je er wel bewust van dat je op dat moment ook gewoon "niets" kan doen. Je hebt even tijd om na te denken of gewoon andere mensen observeren.

Krijg er bijna zin in om een experiment te doen met de kinderen om ze een kwartier zichzelf te laten vervelen. Dat is natuurlijk bijna even gevaarlijk als spelen met vuurwerk binnen, maar leuk om een keer te proberen.

Squaring

Wiskunde, was er vroeger niet echt super goed in. Maar ook niet heel slecht. Wel heb ik het altijd interessant gevonden. Veel van de video's van Michael Stevens (DONG en VSauce op Youtube) gaan over een vorm van wiskunde of natuurkunde. Ze beginnen altijd super vaag maar naarmate je verder in de video komt blijkt het steeds meer zin te hebben.

Brave

Even afstappen van de Google Chrome browser en overstappen naar een (zeggen ze zelf) veiligere browser: Brave. Deze blokkeert ook automatisch ads en trackers. Oh en daardoor is hij ook nog eens super snel geworden.

Potdomme wat koud!

Eerste voetbaltraining (als toeschouwer) voor mij dit jaar. Ik heb het al een keer eerder gezegd, er zijn twee locaties die kouder zijn Antarctica: treinstations en voetbalvelden.

Potdomme wat koud!
Potdomme wat koud!

Games Done Quick

Twee keer per jaar is er een GDQ marathon. GDQ is een event waarbij spellen in een zo kort mogelijke tijd worden uitgespeeld. De truuk is dan natuurlijk om dat elk jaar weer sneller te doen dan de vorige. Je hebt verschillende onderdelen, bijvoorbeeld met glitches of de game 100% score halen. Helemaal leuk is dat ze vooral games van vroeger spelen, veel daarvan heb ik zelf ook nog gespeeld.

Lekker huiswerk oefenen

School is weer begonnen, zo ook de schoolrandzaken. Lekker huiswerk maken. Woordjes en spelling leren, echt een favoriet van Luuk (niet echt hoor).

Lekker huiswerk oefenen
Lekker huiswerk oefenen

Nieuw smaakje

Eindelijk gevonden bij de Plus, de cortado cups. Cortado is een soort sterke, mini cappuchino.

Nieuw smaakje
Nieuw smaakje

Avontura en pizza

Laatste zaterdag van de vakantie (geen voetbal en geen andere verplichtingen). Dus maar even vieren met een dagje Avontura en afsluiten met een avondje pizza.

Meestal halen we pizza (ja, de oven is nog steeds stuk) bij New York of Domino's, maar nu hadden we ze gehaald bij Gepetto's. Pizza van een "echte" Italiaan is toch iets beter dan van een franchise zaak. Niet dat die andere slecht zijn, maar het is gewoon iets lekkerder.

Last meal standing

Dit gaat toch wel het jaar van de proteine worden vrees ik. En niet op een goede manier. Nu alles zonder suiker en vet is moeten we toch iets op de verpakkingen zetten om het klootjesvolk te lokken om spullen te blijven consumeren. Laten we er dan op zetten dat het boordevol proteine zit. Ik bedoel, daar kan je toch geen genoeg van krijgen. En slecht is het ook al niet eens voor je, toch?

De meningen zijn aardig verdeeld. Tja, gewoon normale hoeveelheden in je mik steken kunnen we al lang niet meer. Je zou maar gewoon eens matigen, wat een raar idee.

Eindelijk een raam dat open kan

We zitten in een oud OPG (Onderlinge Pharmaceutische Groothandel) pand in Utrecht, wat vroeger diende als opslag voor medicijnen. Wij huren een klein gedeelte daarvan als kantoor. Wel een gedeelte met ramen, maar die kunnen niet open. Tot voor kort. We hebben nu dus een raam wat open kan en wat is dat heerlijk. Ook al is het wat frisjes, we hebben nu zuurstof wat lekker neerdwaalt.

Voorheen hadden we die mogelijkheid ook al hoor, maar dan via een mechanische ventilator die best wel een aardige herrie veroorzaakte. Dat is nu lekker verleden tijd.

Niet helemaal lekker

Ik word echt oud. Een paar dagen laat naar bed en ik ben meteen helemaal van slag (lichamelijk dan).

En blijkbaar heb ik alles op mijn site goed gebouwd aangezien het allemaal nog netjes werkte na 31-12 23:59. Nu alleen nog even iets inbouwen waardoor je de posts van vorig jaar terug kan zien.

En eindelijk weer eens gewoon paste met groenten gegeten.

Niet helemaal lekker
Niet helemaal lekker

En we beginnen gewoon weer opnieuw

Gelukkig nieuwjaar iedereen. Eens kijken wat dit jaar gaat brengen, waar we heen gaan en welke nieuwe dingen we gaan bezoeken/bedenken/ontdekken. Vooralsnog begint het jaar rustig met wat bezoekjes aan de familie.