Voetballen in het donker

Een wereld van verschil

Ik ben toch al een tijdje een aardige hi-fi nerd. Van het bouwen van eigen boxen (met speakers die overal en nergens vandaan kwamen) tot het waarderen van goede audio (nee, die zelfbouw speakers waren geen topkwaliteit).

Voor mijn verjaardag heb ik een Audioquest Dragonfly gekregen. Een wat, hoor ik je denken. Dit is een kleine hoofdtelefoonversterker voor het gebruik bij laptops en telefoons. Om uit te leggen hoe het werkt, kan je het vergelijken met een tuinslang. De kraan is de bron (laptop, telefoon), de slang de hoofdtelefoon. De meeste (goedkope) hoofdtelefoons kan je vergelijken met een normale tuinslang, zet je daarbij de kraan open dan komt het water er met een krachtige straal uit. Mijn koptelefoon kan je vergelijken met een tuinslang die 5x zo breed is. Dezelfde hoeveelheid water komt er dan als een klein straaltje uit. De Dragonfly is in feite een nieuwe kraan die je nog veel verder open kan zetten. Zodat het water ook met deze slang er krachtig uit komt.

Nu doet deze vergelijken maar een klein beetje eer aan het apparaatje. Zo is alles zuiverder en is de bass voor krachtiger. Als programmeur is het afsluiten d.m.v. muziek bijna een must op sommige momenten. Als je daarbij dan ook nog goede kwaliteit hebt is helemaal top.

Audio
Hi-Fi
Audioquest Dragonfly

Toernooi De Toekomst 2019 bij Ajax

Gisteren mocht Benjamin samen met zijn team van Unicum meedoen aan het Ajax toernooi De Toekomst 2019. Een toernooi voor kinderen onder de 7. Het toernooi bestond uit twee poulen van elk 4 wedstrijden. De winnaars daarvan speelden in de halve en daarna de hele finales. Helaas zat er geen podiumplek in voor ons. De verschillen in kwaliteit waren echt behoorlijk groot. Gelukkig heeft Benjamin de eer gered en toch nog een doelpunt gescoord. En wat voor eentje, loepzuiver en snoeihard. Gelukkig hebben ze op die leeftijd nog niet veel door en vinden ze spelen belangrijker dan winnen.

Voetbal
Fotografie
phault.nl