Lichtschakelaar kapot

Thalassofobie

Onlangs een nieuw spel geïnstalleerd, Subnautica. Deze is redelijk onder mijn radar gebleven eigenlijk, ik zag hem voorbij komen en dacht, ik ga hem installeren. En meteen al viel het me niet tegen. Dit lijkt in het begin een simpel spelletje met matige graphics. Het spel begint met een neerstortend ruimteschip (waar jij onderdeel van bent). Je weet je te redden met een van de "life pods".

Thalassofobie

Het spel is zeker geen horrorspel. Het is kleurrijk, niet donker en er zit een zekere humor in. Je start in een mooie witte life pod met allerlei futuristische snufjes. Het doel is om te overleven door naar grondstoffen te zoeken en je verblijf op de planeet dragelijk te maken.

Maar nu komt het, de complete planeet is bedekt met water. Vanaf het moment dat je de deksel van life pod open maakt zie je alleen maar water om je heen.

Thalassophobia can include fear of being in large bodies of water, fear of the vast emptiness of the sea, of sea waves, and fear of distance from land
- Wikipedia

Je begint in redelijk ondiep water, tot een meter of vijftig. Maar hoe verder je in het spel komt hoe dieper je kan gaan en hoe groter de vissen worden. En met groot bedoel ik ook groot. Zo groot als een onderzeeër. En het erge is dat je ze niet ziet maar wel hoort aankomen. Als een soort walvis hoor je ze dichterbij komen, of soms gewoon langs je heen zwemmen als je je rustig houdt. 

En daar kreeg ik toch wel kippenvel van, iets wat niet veel voorkomt. Dit spel doet iets met je wanneer je op 300 meter diepte in het pikkedonker op zoek moet naar waardevolle grondstoffen.