Kantoor opruimen

Gisteren het kantoor ontdaan van alle oude branding (we hebben een nieuwe naam). Daarbij ook een zitzak mee naar huis gekregen. Nou die is dus geen moment met rust gelaten. Die dingen blijken echt ideale gamestoelen te zijn. Heb hem zelf ook even getest en het is inderdaad waar, ze zitten heerlijk.

Zitzak met kind
Zitzak met kind

Fiets repareren

Ik heb een haat-liefdeverhouding met stuurremmen op fietsen. Vroeg of laat gaan ze aanlopen en zijn ze extreem moeilijk weer af te stellen. Voornamelijk omdat de veren oud worden en er zoveel rommel in komt dat ze niet meer heen en weer bewegen, of soms maar 1 helft nog een beetje beweegt.

De fiets van Luuk had drie! remmen, twee op het stuur en een terugtraprem. Klein beetje overbodig voor een kinderfiets. Daarnaast liepen ze natuurlijk aan als een idioot. Feit dat het achterwiel er scheef in zat hielp ook niet. Het was lekker weer, dus oude kleren aangetrokken en al het overbodige van de fiets gesloopt. Alle bewegende onderdelen schoongemaakt en voorzien van nieuwe olie en de fiets rijdt weer als een zonnetje. Weer een tevreden klant.

Fietsonderdelen
Doos vol met fietsonderdelen

Maat 32 hangt weer in de kast

Ok, het is dan wel stretch maar vind toch wel dat het telt.

Right to repair

Ik volg nu al een paar dagen dit Youtube kanaal. Nu gaat veel van de content mijn pet te boven en is veel natuurlijk gewoon reclame voor zijn eigen bedrijf, maar wat vooral interessant is, is het feit dat hij op alle mogelijke manier door Apple wordt tegengehouden om Apple apparatuur te repareren. Hij is zelf ook erg actief rond het "Right to repair" initiatief.

Daar ben ik weer

Niets aan de hand, gewoon een tijdje pauze gehad.

En zoals gewoonlijk weer aan het klussen. In dit geval weer aan de gearbox van een airsoft apparaat. Ik had wat nieuwe upgrade onderdelen besteld, wat maar goed bleek te zijn want de originele (gemaakt van Chinees plastic) waren al voor 90% doormidden gescheurd. Deze zijn dus mooi vervangen door aluminium versies. Die breken waarschijnlijk niet zo snel.

Daarnaast ook een potje vet besteld. Ondertussen heb ik volgens mij voor elk soort materiaal nu wel een smeermiddel. Deze is speciaal voor metaal-op-metaalverbindingen. Nog grappiger is de geur. Deze doet me heel sterk denken aan de zolder van mijn opa. Die had daar een hele hoop Meccano staan wat soms ook electrisch aangedreven was. De geur die daar altijd hing lijkt sprekend op de geur van die potje vet. Heel cool.

Potje met vet
Potje met vet