Oh yes, dit gaat vet worden

Soms zijn er dingen uit je jeugd die vast zitten in je geheugen. Geuren (zoals de geur van olie/vet die doet denken aan mijn opa) en beelden. Wij hadden vroeger geen videorecorder, soms huurden we er eentje en gingen we Star Wars kijken. Maar er is één andere film die in mijn geheugen gegrift staat: The Dark Crystal. Blijkt Netflix daar nu een vervolg op te maken, en blijkt die 30 augustus uit te komen. Mijn bak popcorn staat al klaar.

Leuk dagje kennis en wetenschap

Leuk dagje Nemo gehad vandaag, en wat was het druk. Niet zo erg dat het vervelend werd, maar om lekker aan alles te zitten wel.

Mishandeld

Voor het goede doel hoor. De tol die een zittend beroep eist is groot. Je rug gaat naar de klote, of in mijn geval de spieren in mijn rug. Vandaag een behandeling gehad om mijn rugspieren weer aan het werk te zetten. Het voelt alsof ik een ronde tegen een bokser heb gevochten die alleen mikt op mijn nieren.

Voor pampus

Dat nog niemand aangebeld heeft over een kat die voor pampus ligt voor onze deur. Deze keer ligt hij op de mat, maar vaak genoeg ligt hij gewoon op de stoep.

Laatste thuiswedstrijd dit seizoen

Dit was Luuk zijn laatste thuiswedstrijd met dit team. Hierna nog 1 uitwedstrijd (en wat toernooitjes) en dan gaat hij naar de JO10.

Laatste thuiswedstrijd dit seizoen
Laatste thuiswedstrijd dit seizoen

Mijn eigen kleine cloud

Omdat je je eigen data gewoon lekker in eigen beheer moet houden. Foto's en documenten worden netjes gesynced op mijn eigen server, op Nederlands grondgebied.

Doodsangsten

Ok, vandaag naar Slagharen geweest. Zaten een hoop attracties bij die ik toch minder prettig vind. Alles wat heen en weer beweegt ga ik niet in. Ondanks mijn hoogtevrees toch maar even het reuzenrad in geweest. Echt prettig zat ik daar zeker niet boven in.

Daarnaast was de Gold Rush toch wel een van de meest heftige achtbanen die ik in Nederland ben tegengekomen. Binnen een paar seconden naar de 95 km/u is best cool.

Lekker slapen in het zonnetje

Throwback thursday

Alweer meer dan een maand geen Wunderkraut meer, maar Appnovation (zelfde bedrijf, alleen andere naam).

Throwback thursday
Throwback thursday

Pittige mayo

Sriracha met mayonaise, best of both worlds?

Alles zit weer in elkaar

Alle nieuwe onderdelen zitten er weer in, lees meer op dutchgrunts.nl

En we kunnen weer verder klussen

Alles wat op luchtdruk werkt en geen 100% afsluiting heeft, verliest luchtdruk ergens. Zo ook met airsoft wapens, die werken namelijk op luchtdruk uit een cilinder dat, lucht, via een nozzle tegen een klein plastic balletje blaast. En natuurlijk wil je alle lucht uit je cilinder ook achter je balletje hebben.

Goedkope replica's hebben goedkope onderdelen. Zo ook mijn MP5K replica. Ondertussen is bijna alles al vervangen door hoogwaardige onderdelen, op de nozzle na. Hét belangrijkste onderdeel om alle lucht achter je balletje te krijgen. Nu zal je denken, hoe moeilijk kan het zijn om dit te vervangen. Nou een nozzle kan dus een lengte hebben tussen de 16mm en 30mm, met zelfs halve mm's daartussen. Probeer dan maar eens de juiste te vinden (hint: niet te doen).

Totdat ik een bedrijf tegenkwam dat nozzles maakt waarvan je zelf de lengte kan bepalen met schroefdraad. Dit lijkt de meest ideale oplossing. Tijd om te klussen.

En we kunnen weer verder klussen
En we kunnen weer verder klussen
Airsoft