Achtbanen en andere attracties

Dag naar Movie Park Germany geweest met vrienden. De rit er naar toe viel mee, met een kleine twee uurtjes ben je er al. We waren er om 10:30 en het park was al behoorlijk vol. Voor simpele attracties kon je gewoon 45 minuten in de rij staan. Vreemd genoeg werd dat later op de dag een heel stuk korter. De echt grote achtbanen hebben we niet langer dan 10 tot 15 minuten hoeven wachten.

Benjamin was helaas nog te kort voor de echt grote achtbanen. Iets waar hij nog steeds behoorlijk van baalt. Als er iemand is die overal in wilt is hij het wel. Zijn broer houdt het liever bij de kleine bootjes en draaimolens.

Hoogtepunt waren tot wel de Star Trek achtbaan, die ging echt retesnel. De tijdmachine attractie, een simulator die toch echt wel behoorlijk hard ging. Je had een gordel om maar die deed echt weinig.

Uitje
Pretpark
Achtbanen

Het jaarlijkse uitje naar Texel

Het jaarlijkse uitje naar Texel zit er weer op. Fantastisch weer gehad en daardoor lekker lang kunnen zwemmen in de zee. Tevens ook de nieuwe schoenen en camera kunnen uitproberen. Uiterst tevreden met beide.

Deze keer ook de vuurtoren aan de noordkant van het eiland beklommen. Waaide een lekker windje daar (zeg maar behoorlijk). Daarna teruggereden naar paal 17 om lekker op het strand te zitten en in de zee te zwemmen. De golven waren iets beter dan bij Bergen aan Zee, het water was wel een stuk schoner. Hier en daar nog een kwal maar dat mocht de pret niet drukken. Zo nu en dan sprong iemand op dat hij geprikt was, maar het viel reuze mee.

Volgend jaar proberen we een slaapplaats te regelen zodat we wat langer op het eiland kunnen blijven.

Uitje
Texel
Strand

Bergen aan Zee

Stranddag 1, Bergen aan Zee. Vandaag met vrienden op pad gegaan naar Bergen aan Zee voor een dagje strand. Voor een dag die de 40 graden Celcius doorbroken heeft, was het prima uit te houden aan het strand. Er stond nog een aardig windje dus het was prima uit te houden.

Uitje
Bergen aan Zee
Strand

Push it

In de categorie, hoe katten slapen: deel zoveel. Dit keer lijkt het alsof hij tegen het huis aan het duwen is, maar zo slaapt hij dus echt.

87 jaar verschil

Met Benjamin en oma natuurlijk. Ben is 6 en oma 93. Vandaag even op bezoek geweest. Daarna even de stad Utrecht in om te shoppen. Eindelijk! heb ik dan mijn echte wandelschoenen mogen kopen, w00t.

Nieuw speelgoedje

Leuk cadeautje gekregen van vaders. Een bandzaagmachine. Iets wat inderdaad nog op mijn lijstje stond. Na wat afstellen doet hij het prima. Nu nog een projectje zoeken om hem voor in te zetten.

Gereedschap
Klussen
Bandzaagmachine

Ik denk niet dat het zo werkt

Nu hebben ze laatst op kantoor allemaal mooie, nieuwe wc-rolhouders geplaatst. Deze hebben speciale wc-rollen nodig. Wat doe je dan wanneer deze op zijn? Nou, gewoon normale kopen en die óp de wc-rolhouder leggen.

Als het niet vies is, hoef je het ook niet te wassen

Nu is de definitie van vies voor iedereen anders. Voor sommige is een dag dragen al genoeg, voor andere misschien een vlek. Nu doe ik wel redelijk lang met een broek zonder hem te wassen. Dat komt omdat ik een zittend beroep heb (weinig zweten) in een schone omgeving.

Maar blijkbaar hebben meer mensen dus hetzelfde idee. Vooral opvallend uit het onderstaande verhaal is de baas van Levi Strauss (van de spijkerbroeken). Die heeft er eentje aan die hij al 10 jaar niet gewassen heeft.

En hetzelfde geldt voor wassen van kleren als wassen van het lichaam. Niet wassen betekent niet, niet schoonmaken. Je hoeft je broek niet elke dag te wassen, maar je kan hem wel even buiten hangen of een tijdje in de vriezer leggen.

Dit alles scheelt op den duur behoorlijk wat stroom, schoon drinkwater en verminderd het aantal chemicaliën dat in de natuur terecht komt. Win-win dus.

Jarig!

De kleine man is iets minder klein geworden vandaag. Zes jaar alweer en zo toe aan groep 3.

Je kan ook werkelijk alles online kopen

Elk kind heeft ooit wel eens de wens om een bestuurbare auto te hebben. Zo ik ook, maar dan wel een echte (niet van de Bart Smit). En eentje die je het liefst in elkaar moet zetten en die makkelijk uit elkaar te halen is. Dat bleek toch iets leuker te zijn dan het rijden zelf. Ik denk dat deze auto misschien al 25 jaar oud is. In de loop van de tijd ben ik wat onderdelen verloren, door klussen en opruimen of omdat ze gewoon kapot gingen.

Nu blijkt er een winkel te zijn die reserve onderdelen verkoopt voor dit type auto. Gelukkig ooit niet te duur. Lukt het me toch om na al die jaren hem weer in originele (met wat upgrades) staat terug te krijgen. Tijd om een parcourtje in de tuin te maken en weer lekker te racen.

Bestuurbare auto
Ford Escort Cosworth Pilot
Speelgoed

Kan je alles een waardering in sterren geven? Ja, dat kan

Leuke podcast van iemand die alles en iedereen een waardering probeert te geven van 1 tot 5 sterren. Bijvoorbeeld, hoeveel sterren geef je de grijze (standaard) aliens. Of een supermarktketen in America.

Het leuke van deze podcast is dat hij heel veel achtergrond informatie weet op te halen van, wat in eerste opzicht, hele simpele onderwerpen zijn. Zoals bijvoorbeeld het 1 dollarcent muntje in Amerika.

Podcast
Luistertip