Een magische spiegel

In deel 90 van het magazine MagPi, een blad over alles Raspberry Pi, staat een leuk artikel over magic mirrors. Nu hebben we al een tijdje op kantoor wat spullen liggen voor zo'n ding, maar nooit echt wat mee gedaan.

Bouwkwaliteit

Helaas was de bouwkwaliteit van die dingen niet super, eigenlijk was alles vast gekit. Wat als gevolg had dat de monitor niet meer te bedienen was. Dat zat achter de kit.

Project

Daarom dus een nieuw projectje om er een mooie houten lijst omheen te maken.

Smart Mirror
RaspberryPi

Thuisfrontdag

Vandaag was er weer een thuisfrontdag op het halverwege punt van de uitzending. Deze dagen worden traditioneel gehouden in Burgers' Zoo en zo dus ook deze keer. In de morgen een videoverbinding gehad met het uitzendgebied. Al is daar tegenwoordig wel een beetje het speciale vanaf. Ze hebben gewoon internet daar, en kunnen dus gewoon chatten en video calls doen.

In de middag mochten we door het park lopen. Helaas was het een beetje grauw en koud. De meeste dieren zaten daarom lekker binnen.

Fotografie
Dierentuin
Uitje
phault.nl

The Rise of Skywalker

De laatste Skywalker Star Wars film die ik mijn leven mag meemaken. Tenminste, de laatste, daar ga ik even vanuit. Al mijn hele leven opgegroeid met Star Wars. Toen we klein waren huurden we een videorecorder met de Star Wars films. En nu dan de laatste gezien met drie generaties van Dijk.

The Rise of Skywalker
The Rise of Skywalker

Zonsopgang

Ok, dit dus...

Wanneer je het nummer Fly me to the moon (van Frank Sinatra) in start met de eerste zin en je 9-jarige zoon zonder pauze de tweede regel begint te zingen...