Don't believe the hype

Naar aanleiding van dit nieuwsbericht: Motorrijden niet erg populair in Flevoland.

Flevoland heeft het laagste aantal motoren van Nederland. Uit CBS-cijfers blijkt dat er in onze provincie 15.527 motorfietsen geregistreerd zijn. Vergeleken met andere provincies zijn inwoners van Flevoland niet echt enthousiast over motorrijden. In Zuid-Holland bijvoorbeeld rijden 112.521 motoren rond. Noord-Holland en Noord-Brabant hebben allebei ruim honderdduizend motorfietsen.

Niet omdat ik toevallig ook motor rij, maar meer omdat iets niet lekker zat in dit nieuwsbericht. Waarom gaan ze uit van absolute getallen om een standpunt duidelijk te maken?

Een kleine berekening

  • Flevoland had in 2019 een inwoneraantal van 416.546.
  • Zuid-Holland had in 2019 een inwoneraantal van 3.673.893.

  • Flevoland had in 2019 een motorenaantal van 15.527.

  • Zuid-Holland had in 2019 een motorenaantal van 112.521.

  • Per inwoner is dat dus voor Flevoland: 15.527/416.546 = 0,0372%

  • Per inwoner is dat dus voor Zuid-Holland: 112.521/3.673.893 = 0,0306%

En wat blijkt, er zijn MEER motoren per inwoner in Flevoland dan Zuid-Holland. Geloof niet alles wat je leest, zelfs (en misschien vooral niet) uit betrouwbare bronnen. Wees kritisch en doe onderzoek.

Bronnen

Big data

Update magic mirror

Ik ben alweer wat opgeschoten met de Magic Mirror. Het houten frame zit er om heen. De perspex spiegel heb ik op maat moeten zagen, dat ging gelukkig vrij makkelijk op de tafelzaag.

Wat nog openstaat

  • Houten frame afwerken
  • Constructie bedenken waarmee de monitor stevig op zijn plek blijft
  • Verven
RaspberryPi
Klussen
Smart Mirror

De vrees van elke collega op kantoor

Ik zit al een tijdje op r/MechanicalKeyboards. Een subforum over alles mechanische keyboards. Op het werk heb ik er al eentje, de Coolermaster Masterkeys. Maar nu heb ik er thuis ook eentje. De Royal Kludge RK61. Een klein, 60%, keyboards met mechanische switches. Deze heeft ook nog eens de blauwe variant. Die heeft een extra klikgeluid, dat maakt dat dit toetsenbordje niet geschikt is voor open kantoren. De buren horen je typen. Voor thuis is het heerlijk.

Het toetsenbord

Ok, het is mechanisch, maar wat betekent dat nou eigenlijk? De tegenhanger van mechanische toetsenborden zijn membraamtoetsenborden. Deze werken met 2 stukjes plastic met daarop electrisch geleidend materiaal. Wanneer je een toets indrukt maken de twee stukjes contact. Dit betekent dat toetsen heel klein gemaakt kunnen worden. Dit zie je op alle laptops.

Mechanisch werkt meer als een soort kleine lichtschakelaar. Met een veer en bewegende onderdelen. Dit maakt het een stuk betrouwbaarder. Enkele nadelen kunnen zijn, de grootte en het geluid. Over het algemeen maakt een mechanisch toetsenbord veel meer geluid dan een membraamtoetsenbord.

Mechanisch keyboard

Yes, we zijn weer begonnen

In februari begonnen zodat het niet teveel lijkt op een goede voornemen (terwijl ik echt al bijna een jaar lid ben). Het grote verschil is nu dat ik niet meer in mijn eentje hoef. Wen gaat lekker mee elke keer. Eens beginnen met drie keer per week en kijken hoe dat bevalt.

Sporten